2007-10-31 Onsdag

Helt underbart väder! Sol och runt 2-3 grader. Under en dag som denna måste det bara tränas.

Mitt på dagen for vi ut och började med att gå en timmes promenad. Sen for vi ner till "våran" träningsplan. Vi började med positionsträning. Qurre fick sitta och sen komma och sätta sig fot. Jag flyttade mig så jag stod i alla möjliga lägen. Jättefint! Sen körde vi lite linförighet. Ville börja pipa lite men jag pjollrade med lugn röst medans vi gick och det funkar! Belönade även bara med kongen. Duktig matte!

Började gå i en fyrkant i vänstervarv och nu förstår jag varför jag går som en kratta. Jag upplever att jag inte riktigt får med honom i svängen. Han går i jättefin position men det blir lite som att svänga en båt om ni förstår vad jag menar... Så jag tog fram kongen för att hjälpa honom att svänga snabbare och att svängarna blir lite mer precisa. Måste komma ihåg att fråga Kerstin på söndag vad hon tycker... Om du läser kan du väl skriva en rad så kan jag testa...

Efter vänstervarv blev det att gå fyrkant i högervarv. KÄRLEK! Så fint! Snabb och bra position.

Apportering nästa. Inte lika jobbigt att vänta idag. Berömmer lugnt när han vill ta den men låter bli. Försöker ta fram min mest pedagogiska röst.. Känns jätteviktigt att han får bekräftelse på att låta bli är helt rätt. Sittande han fick ta apporten från två olika lägen. Gav mig där för jag vill inte frästa på hans tålamod för mycket. Målet är en tyst och trygg hund. Istället fick han sitta och ha apporten framför sig på backen och komma in med den fot. Busenkelt tyckte Qurre. Det är roligt för han har verkligen med sig bakändan trots att han har något i munnen. (Tänker på karlar och tuggummi...).

Musmattan. Gjorde några jättefina tramp. Sen kom frustreringen över honom så då tog han mattan och drog en sväng. När vi började om igen så funkade det bra. Tror det är viktigt att jag på förhand bestämmer hur många repetioner det är rimligt att han gör. Sen måste han ha paus.

Platsliggning. Känns som vi inte kört på evigheter. Så han fick ligga runt 2,5 minuter och jag gick tillbaka en sväng efter halvtiden.

Efter det här passet kom träningssuget tillbaka. Qurre ställer upp till tusen. Gäller bara att vara tydlig.

Efter träning for vi in på Zoo-center och provade ut en ny sele. Det var vi värda! Den här gången blev det en svart Björkis som jag alltid velat ha. Det är inte samma exakta passform på den här som på den vi har. Nu har vi både en lämplig för spår och en för drag. (Om jag skulle få en hjärnblödning och ta på mig skidorna...). Qurre passade på att charma alla i butiken. Jag måste säga att han har ett tålamod den här hunden. Efter att ha provat ett gäng selar haglade pussarna tätt på Nina som hängde bak i svansen på honom. Ja det var inte bara Nina som fick pussar. Alla i personalen som bara ville pussade han på. Oj så han charmade dem! Han var både snygg, klok och vacker innan allt var över. Men det visste jag ju redan ; )) Passade även på att väga honom och vågen stannade på 39,7 kg.

Energin var inte riktigt slut där. På vägen hem stannade vi i sandtaget och han fick springa några vändor efter kongen.

Nu är killen nöjd och jag är träningssugen!!! KUL!!!Utmanad...

Qurres halvsyrra Accta har utmanat Qurre. Det hela går ut på att de ska berätta 6 hemligheter om sig själv som hund och sen utmana 6 nya hundar... So here we go!

1. Jag är ganska morgonpigg av mig. Tycker att halvåtta är lämplig tid för mat och morgonpromenad. Men efter det så vill jag slappa. Älskar att ligga i min biabädd i vardagsrummet och softa. Fast det förutsätter ju att hela flocken är uppe. Det är ju absolut min uppgift att se till att alla kommer igång på morgon. Har ändå blivit lite snällare mot husse, han jobbar ju trots allt skift...

2. Det skulle kunna bli många "hemligheter" från när jag var valp. Jag har aldrig varit nån som har förstört saker bara så där rakt av. Men jag har alltid haft ett svagt öga för mattor. Det fanns en tuftad matta i huset när jag var valp. Morsan var lite för snäll och ville inte ta bort den eftersom jag låg ganska skönt på den framför tv:n. Men så en kväll upptäcker jag att det faktiskt går att plocka upp trådarna i mattan. Och bara för att matte inte ska bli så där sur så la jag dem faktiskt trådarna i en snygg hög där jag låg. Hade jag inget för kan jag lova, morsan blev galen. Så mattor har jag avverkat ett helt gäng, inklusive badrumsmattan så är jag uppe i tre och en halv nu. En lever fortfarande kvar och när jag inte får den uppmärksamhet jag tycker jag förtjänar så sätter jag tänderna i den. Morsan blir lika galen varenda gång.

3. Det bor ett spöke längs vår gata. Just nu är jag helt övertygad! Spöket kommer fram runt 22-tiden på kvällen  när vi ska ut och rasta sista svängen. Ibland är den så närgången att den sitter i svansen på mig. Och en gång såg jag att den satt på grannens tak. Då fick den en utskällning som hette duga. Det konstiga är  att morsan inte ser den. Hon tycker bara att vi ska gå vidare. Ja, skyll inte på mig om hon blir uppäten av spöket, jag har då försökt göra vad jag kan.

4. Jag älskar att plocka upp saker. Spelar ingen roll om jag hittar dem ute eller inne. Bara jag får plocka upp dem. Morsan brukar säga att hon hade ingen aning om hur mycket skrot det fanns innan jag kom in i bilden. Qurre-Qurage-sakletare brukar hon kalla mig för. Letar man inte så hittar man inget kul, så enkelt är det.

5. Jag älskar plastsaker! Spelar ingen roll hur de ser ut. Men på topp ligger plastpåsar och petflaskor. Plastpåsarna river jag sönder och petflaskorna tuggar jag på allt vad jag kan. Det låter superhäftigt!

6. Skogsduvor är en liten hemlis jag har. Prova får ni se! De är ju bara hur häftiga som helst att jaga. Man brukar ju säga att humlor inte ska kunna flyga, men skogsduvor är inte så snabba de heller. De är hur häftiga som helst när de försöker flaxa sig upp bland träden, jagad av stora starka jag ; ))

2007-10-30 Tisdag

Igårkväll städade jag och sambon ut ett förråd inne i huset. Eller förråd är det väl inte heller direkt. Lite mer två skrubbar som sitter ihop. I den första hänger vi ytterkläder som inte används så flitigt och skrubben innanför har vi städgrejer och allt annat möjlig skit. Men nu är det rensat och jättefint. I matkällaren hittade vi en massa gamla burkar (jättefina men helt obrukbara) som jag inte hade hjärta att kasta. Men nu fick även de åka ut på släpvagnen för vidaretransport till återvinningen.

Inspirationen höll faktiskt i sig så idag har jag gått lös på bokhyllan i arbetsrummet. Kastat en massa typiska bokklubbsböcker som man aldrig kommer att läsa igen och som dessutom inte känns ett dugg kul att ha kvar. Bättre att få plats med böcker man köper nu än att det ska knölas in i nån lucka. Så duktig jag känner mig!

Mitt på dagen for jag och Qurre och promenerade runt Nydalasjön. Så härligt det var. Till och med solen tittade fram. Qurre hade fullt upp med alla lukter och all rörelse som var. Ganska nyttigt! Jag hade tagit med mig kaffe och sen hade jag shoppat en stor bulle, banan och drickyogurt. Så efter lite mer än halv vägen stannade vi på en rastplats vid vattnet och bara satt och njöt. Tyvärr blev det inte så långvarigt för jag hade inte tagit med något att sitta på och det blev lite kallt om rumpan... Tur tyckte Qurre för när bullen var slut så var fikapausen ganska ointressant.

Sen på kvällen hände det! Jag ringde och beställde en ny bur till bilen åt Qurre. Jag har haft så otroligt dåligt samvete för han har verkligen inte legat bra i bilen. Buren han har nu är på tok för grund så han ligger som en ostkrok. Så bara för att jävlas så ska han få en helbur. Inte riktigt optimalt det heller men vad gör man när hunden är för lång och bilen för kort... Vi har pratat om att byta bil men det är som att varken jag eller sambon har energin just nu. Så då får man lösa det ändå.  Hoppas jag hinner få den före helgen...

På kvällen var vi och handlade. Vi passade på att slinka in på Elgiganten och köpa nya högtalare till datorn. Sen var det storhandling på Maxi. Skönt när det är gjort. På hemvägen passade vi på att tvätta bilen och under tiden tog jag och Qurre en rastningspromenad.

Imorgon kanske det blir lite träning... ; ))2007-10-29 Måndag

Nu har vi tinat upp från gårdagen! Så idag for vi ute och cyklade en sväng. Vet bara inte vem det var jobbigast för... Det hade regnat endel, så vägen hade blivit ganska mjuk och på hemvägen blåste det dessutom motvind. Men det var iallafall upphåll. Qurre tyckte han gjorde ett fynd efter vägen. Jag blev inte lika imponerad när det visade sig vara en klöv som han kom och bar på... Hoppas vi inte sabbade för nån bara.

Vi tyckte dock att det räckte med utomhusaktiviteter där. Istället passade vi på att köra musmatta och stickan inne. Även lite apporteringsträning på plastapporten. Har lagt in att han bara få ta apporten på kommando och även vänta på att det ska komma. Qurre tycker det är precis hur jobbigt som helst att vänta. Han fick ta och hålla apporten två gånger. Jättefint, inget tugg. Efter de två gångerna kom han upp i varv, så sista gången stod jag bara och höll apporten och han fick varva ner. När han var helt lugn, tyst och satt hade kontakt med mig berömde jag lugnt, kastade godis på golvet och plockade bort apporten.

2007-10-28 Söndag

Idag har jag och Qurre varit på kurs hela dagen. Vi började med en snabb genomgång om hur träning gått på egen hand och sen lite vad vi ville göra. Liselott erkände att hon var mättad på lydnad och jag kunde inte annat än instämma. Jag har verkligen känt att det varit intensivt nu ett tag. Tur vi har så förstående kursledare så  jag och Liselott fick fara och lägga spår åt varandra istället.

När spåren var lagda så for vi ut på en åker och vallade en uppletanderuta. Det blev en ganska klurig en. Den hade partier av små tallar i båda hörnen. Så det kändes lite spännande. Sen for vi tillbaka till de andra och jag passade på att ta en välbehövlig fika.

Qurre fick vara först ut i uppletandet. Han var taggad upp till tänderna. Letande jättefint men snålade till lite om grejerna så avlämnadena blev lite hipp som happ. Vi måste träna mer på andras grejer helt enkelt. Sen hittade han inte den sista grejen så då gick vi ut tillsammans och när han vindade in den så gick vi tillbaka och han fick sticka ut och hämta den. Ville inte att det skulle bli som sist... Huvvaligen hemska tanke.

Spåren stod näst på tur och Qurre var först ut. Han spårade som en Gud. Var lite ivrig i början och hade något tapp men det tyckte jag han redde ut fint. Spåret hade en del klurigheter, bland annat gick det n
er i typ ett dike. Och det var så kul att se för först fattade han inte riktigt var spåret tog vägen men sen kom det ett dike till och då tog han det direkt. Det var även dungar som Liselott hade gått rakt igenom. Ja kort och gott var ett jättekul spår! Tack Liselott!

Budföring stod näst på schemat. Qurre måste träna på att eller rättare sagt matte måste träna på att inte det måste gå så fort jämnt. Man ska faktiskt kunna sitta och vänta på kommando också.

Innan vi avslutade så blev det faktiskt lite lydnad också. Det började klia lite i fingrarna måste jag erkänna. Qurre och jag värmde först upp med lite linförighet. Han var ganska okoncentrerad. Kerstin höll på att visa  hoppet för de andra och det var en boll inblandad... Det tyckte han var svårt, men han släppte det efter en liten stund och kom in i träningen.

Vi tränade lite apportering. Bara sitta och inte ta den utan man måste vänta på kommando var svårast. Det gjorde Qurre jätteförvirrad och frustrerad från början. Men efter ett tag förstod han att man måste vänta.

Tränade lite hopp också. Där måste jag tänka om. Jag har lagt ut godis och det har han alltid sett. Nästa steg blir att han inte ser när belöningen läggs ut.

När klockan var runt 16-snåret blåste vi av. Fy så frusen jag var! Stannade av i Stöcksjö och rastade Qurre. När jag kom hem så var det duschen på direkten. Kvällen tillbringades under täcke i soffan, ibland vaken men oftast inte ; ))


2007-10-27 Lördag

Idag var jag och Sussie och tränade lydnad. Det var lite kul för det blev lite annorlunda än det brukar. Lite "små fiff och pyssel" stod på listan idag.

Började med att träna hoppet. Första uthoppet var han lite för laddad och drog därför på sidan. Men sen var det inga problem. Rent generellt så känns det som att han är inne i en period av att testa. Går det att få belöningen på något annat sätt än vanligt.

image48
Qurre i hoppet.

Vi har bytt ut metallapporten mot plast. Men det har också inneburit att vi fått backa lite i träningen eftersom det har kommit till lite tugg. Men idag fick vi till några jättefina håll fast och ingångar.

image49
Synd kärring blir så sur om jag smaskar på den bara...

Körde vi lite snabba lägganden, lite ingångar och efter det stod musmattan på tur. Musmatta har vi inte kört på väldigt länge men smart som han är så fattade han snabbt. Target stickan åkte också fram. Både musmattan och stickan har vi bara kört inne. Kul att han köpte båda sakerna. Det sitter ju inte klockrent men det finns där.

image50
Duger det här matte...?!

Det var synd att det blåste som bara den idag. Vi var hur sugna som helst på att lägga spår ute på åker. Men vi insåg att det inte var lönt. Så det får bli en annan dag...

2007-10-25 Torsdag

?Jag brukade titta på [min hund] Qurre och tänka, ?Om du vore lite smartare skulle du kunna tala om för mig vad du tänker på,? och han tittade på mig som om han sa, ?Om du vore lite smartare skulle det inte behövas??
Matte Ann-Sofie

Citatet är givetvis snott men precis så kändes det idag... Jag och Helena träffades för att spåra, efter spåren var lagda så for vi iväg och skulle köra lite lydnad. Qurre var ju som han brukar vara i början, ganska pipig. Men då gick ju Liljeholmen upp för mig. Det är kongen han väntar på! För han tystnar ju efter ca två belöningar med den. Varför i hela fridens namn belönar jag med godis. Det blir ju knappast bättre... Nä vill barnen ha glass, ge dem de då! Så från och nu värmer vi upp med att tugga lite på kongen. Funkar inte det här så hittar ni mig på en stubbe ute i skogen, funderandes!

Spåret gick som en dans. Vilken spårhund jag har! Just nu känns han på topp! Qurre tyckte att det var jättekul att Helena hade gömt apporterna lite mer än det brukar vara. På ett ställe hade Helena gått mitt på en väg. Det var ganska svårt. Men det ser lite kul ut för han vill både vara på vägen och kolla spåret men sen är han ju inte dummare än att han förstår att nånstans har hon ju gått av vägen. Så han vill gärna ha koll på båda ställena samtidigt och bara en nos...

Efter skogen for jag förbi pappa och fick en kopp kaffe. Passade på att gå en sväng och vi landade ute klubben. Där var det full aktivitet.

Nu är det soffan som gäller.

2007-10-23 Tisdag

Idag har jag och Qurre varit och gästtränat ute på Holmsunds BK. Det var lite pirrigt innan hur han skulle reagera på en helt ny träningsplats. Men den oron hade jag ingenting för. Han var precis sitt vanliga jag som krävde lite uppvärming innan han var helt igång. Nästa lydnadspass ska jag prova att värma upp innan vi går in på plan. Så att "uppvärmningstjafset" får komma på sidan av istället för ute på plan.

Började träningen med inkallning. Sen körde vi lite linförighet och jag tycker faktiskt att han var lite seg. Inte så där på hugget som han brukar. Men efter att kongen åkt fram några gånger så var han lite mer på hugget.

Hopp över hinder. Det tycker han är superkul! La godis på en bräda och medans han smaskade på dem så gick jag till honom och han fick sätta sig och hoppa tillbaka. Tror faktiskt att jag ska testa med boll nästa gång och se hur det blir.

Apporteringsträning i alla de olika varianter. Det svåraste är att hålla apport medans mina händer far runt den, utan att släppa. Men med tanke på att jag länge tänkt att vi aldrig kommer få till nån apportering överhuvudtaget så känns ju det här kanon. Han är superduktig!

När vi hunnit så långt så började kaffesuget komma. Så vi tog en paus.

Efter pausen körde vi lite mer linförighet med förflyttningar. Erika konstaterade att jag måste hugga av mig vänsterarmen för att det här ska bli riktigt bra! Jag viker upp den, förmodligen för att inte slunga den i huvet på Qurre, och sen har jag bara en massa fyr för mig med den. Så den ska bort! Eller så måste jag lära mig att hitta en avslappnad och mindre störig stil. Så nu är det bara att välja vilket det ska bli!

Det som var positivt efter pausen var att Qurre gick som en klocka. Jättefin position, totalt obrydd när vi höll på och kackla om min vänsterarms varande och icke varande. Ja, han ställer upp till 100 % min älskling!

Läggande körde vi också. Och det har jag inte ens tänkt skriva om här. Men en liten vink kan vara talessättet att en kedja inte är starkare än dess svagaste länk. Den svaga länken i det här momentet, ÄR JAG! Fy så sur jag blev jag faktiskt insåg va fanken jag håller på med. Nåväl jag bryter ihop och kommer igen ; ))

Vi hade tänkt köra en platsliggning. Men vid den tidpunkten var både jag och Erika mer död än levande så vi skjuter det till nästa träff.

Nedan kommer lite bilder.

image42             image43          image44

image45             image46          image47

2007-10-22 Måndag

Har faktiskt tagit mig tid att städa upp bland bilderna i bloggen. Så gå gärna in under kategorin bilder och kika.

Mitt på dagen var vi på en långpromenad. Träffade en jättetrevlig kvinna med två goldenhannar av jakttyp. Vi stod och surrade länge. Hennes yngsta hund var runt året, ganska ofukuserad och initiativrik. Så vi bytte lite erfarenheter och det är ju alltid kul!

Hade faktiskt med mig kameran så jag passade på att ta lite bilder. Problemet är dock att jag inte tycker att de blir så bra när det är så lite ljus som det är nu. Speciellt också när det regnar. Undra om det är nån inställning på kameran som jag missat...

image41

På kvällen hade jag och Sussie bestämt att vi skulle fara och träna lite lydnad. Det var inte det lättaste att hitta nånstans att hålla till. Vi flängde runt på endel ställen innan vi landade ute på Umåker. Vi hann träna hennes hund och sen kom det en kille och ville surra. När han väl hade surrat klart kände vi nog båda att vi kommit av oss lite i träning. Men jag tog ut Qurre och körde en inkallning. Sen blev det apportträning. Har tagit fram plastapporten nu och misstänker att det är därför jag får lite, men dock tugg... Morr! Men har klarade alla apportövningarna galant tycker jag. Vi har ju faktiskt inte kört så många gånger så jag är ganska stolt att vi tagit oss så här långt.

Körde lite linförighet efter det. Lite ofokuserad i början men sen går det som på räls. Fick till jättefina högerförflyttningar och riktigt bra heltom svängar så jag sitter nöjd även där!

Nu ska jag rasta lydnadshunden och sen krascha i säng. Är hur trött som helst!

Natti natti!

2007-10-21 Söndag

Om någon ser en liten smurf ute i skogen som snor uppletandegrejerna ute rutan så säger jag bara en sak: SKJUT DEN!

Saken var den att jag och sambon hade planerat att vi skulle gå en långprommis i skogen. Men innan vi for hemifrån så ringde ledaren för tävlingskursen för att höra hur det gick med träningen. Och det säger ju sig själv att efter en sånt samtal kan man ju inte bara promenera!!! Så det blev en lite kortare promenad och sen skulle vi köra uppletande och budföring. Vi vallade en ganska smal men lite längre ruta än 50 meter. La ut tre föremål på rad. Skickade ut honom och han hittade de två närmaste föremålen ganska snabbt. Sen tog det stopp! Föremålet som låg längs ut hittade han inte. Han jobbade och jobbade. Jag stod och höll lågan uppe med tankar som; det här blir en nyttig läxa, har jag sagt att det finns något där ute så gör det det, snart hittar han den. Men grejen fanns inte. Jag vet precis var den låg och eftersom den låg precis i bakkanten på rutan och det var noga snitslat så borde jag ha hittat den efteråt. Men icke! Jag är övertygad om att grejen är stulen av en smurf i kamoflagekläder! Qurre fick mycket beröm och lek. Tog fram en av grejerna han hade hittat och busade på med. Allt för att döva mitt eget dåliga samvete.  Ja, det blir i allafall lätt att känna igen mina uppletanderutor i fortsättningen, de ska vara avgränsade med taggtråd. Allt för att hindra den lilla smurfen från sabotage ; ))2007-10-20 Lördag

Min sambo har varit på kurs hela dagen idag så jag passade på att ägna dagen åt hundträning. Vädret har inte varit det bästa. Temperaturen har legat runt 0-2 grader och stundtals har det varit snöblandat regn... Huvva så kallt det blir. Nog om vädret, över till träningen!

Började med linförighet. Från starten var han ganska ofokuserad och pipig. Men när han väl hade fått till några bra grejer så kongen kom fram, då tystnade han direkt. Konstigt det där... Men jag tror att det är som min kloke vän Christel säger att han vet vad det är frågan om. Lite det här kan jag, kom igen nu kör vi. Vi fick till jättefina heltom svängar. Förflyttningar till höger går som på räls, till vänster så sätter han sig snett bakom mig. Raka fina halter. Och på slutet hade han så fin position att jag blev alldeles varm. För nån månad ville han gärna tränga lite, men det verkar borta nu. Peppar, peppar... På slutet körde jag lite frittfölj och lite längre sträckor med fler moment i innan han fick belöning. Skitsnyggt!

Apportering nästa. Först fick han sitta och bara hålla apporten. Sen la jag ner den på backen nån meter från honom och gick själv några meter från apporten. Funkade klockrent! Sen la jag ner apporten på samma ställe igen och gick jag och ställde mig några meter bakom honom. Klockrent! Avslutade med att han fick sitta och hålla den och gjorde en inkallning. Så fin kille! Matte var så stolt!

Efter apportträningen fick han ligga kvar på planen medans jag lämnade apporten i bilen. Ville inte att det skulle bli något tjorv runt apporten när han varit så duktig och verkligen ställt upp till tusen. Det känns helt annorlunda att ha apporten framme innan vi kör apportering då jäklar kan jag bli ilsk på honom om han skulle få för sig att ta den. Så knäpp jag är...

Läggande. Ja vad säger vi där då... Fick till några sättande med skall innan poletten trillade ner att det var läggandet som gällde. Men innan slutet var jag riktig nöjd även där.

Efter träningen for jag till Bäcksjön för att cykla med honom en sväng. Där var det vitt på vägarna. Huvva kändes inte så bra att komma med sommardäck. Men det var iallafall bra fäste under som tur var.

Nu känner jag mig riktigt nöjd. Så nu ska jag bara slappa!2007-10-19 Fredag

Spårträning med Helena ute i Bussjö. Helena gick Qurres spår och det blev ett trixit ett. Först blev störningsträning ute i spåret. En kvinna hade parkerat sin bil och höll på att avsluta fikat när vi kom tutande i spåret. Ett tag tänkte jag att va katten det kan ju inte gå där kvinnan har sina grejer, men det gjorde det inte heller. Några meter innan vek det av över grusvägen. Sen var det himla kul terräng det som kom. Ganska högt gräs, sandgrop, kalhygge och avslutningsvis blev det lite tätare skog igen. Qurre skötte sig strålande! Det roliga är att om han får ett tapp så hittar han igen spåret fortare än tidigare. Han är inte lika vid och checkar som bara av.

Budföring hann vi också med. Det känns som att jag hittat rätt metod så nu är det bara att nöta på. Vid bilen skulle jag visa Helena hur mycket han tuggar på uppletande saker. Men det var inte så extremt som tidigare. Försökte kampa med saken men direkt reste han upp sig och taggade igång.

Hör och häpna vad som hände sig... Vi hamnade på hundtrim! Qurre fick klorna klippta och sen var det bad. Efter badet skulle han sitta i en enorm tork. Ingen hit tyckte Qurre men hade vid det laget insett att det inte lönade sig att trixa. Men det var ganska intressanta blickar han kastade till Qajax.

Så underbart med en ren hund och ingen sanering av badrum krävdes det heller...2007-10-18 Torsdag

Min sambo håller på med massage "på sidan" om och idag har vi fiffat till rummet som han hyr på Hälsans Hus. Handen på hjärtat så har jag aldrig varit och kikat på det. Men när vi kom dit så förstod jag varför han inte trivs i det. Det var det kallaste rum jag gått in i. Turkosa gardiner (jättefina att ha på sommaren) och sen var det inkastat ett litet skivbord, ett litet runt bort och två vita stolar. Och givetvis en massa lösa saker, änglar och omaka ljusstakar i överflöd. Men det blir väl lätt så när man delar saker med andra. Inget blir speciellt genomtänkt och sen blir det aldrig klart...

Så vi for på stan och shoppade loss. Nya vinröda gardiner, två mattor och en massa grejer runtomkring. Sen bar vi ut ett hörnskåp som egentligen bara var full med skrot och möblerade om . Vi hade även tagit med två lampor att ha i fönster och på skrivbordet. När vi var klara kan jag lugnt säga att jag var nöjd. Vilken skillnad det blev! Från iskallt till murrigt varmt. Egentligen skulle man ha tagit kort...

På hundfronten blev det inte mycket gjort. Vilodag för Qurre.

2007-10-17 Onsdag

På förmiddagen kom hundmaten . Så det var bara att släppa allt och packa in sig i bilen. Pappa har en stor frys ute i garaget som jag tog förgivet att den skulle se ut som sist jag lämnade den. Men det gjorde den inte, det hade tillkommit en heldel. Så fem kartonger fick vi med oss hem så nu är den smock full.

I eftermiddag har jag och Anna varit och spårat i Bussjö. Qurres spår gick på mycket berg. När vi gått ungefär halva  spåret gör han en avstickare. Jag är helt övertygad om att det gått något vilt där. Men efter två små svängar så gav han upp det och tuffade på i spåret. Han var jätteduktig och höll sig i spårkärnan och tog vinklarna  helt super!

Efter spåret fick hundarna busa ihop.

2007-10-16 Tisdag

Qurre har lagt till dipp i sin kostcirkel... Igårkväll blev jag och sambon sugna på chips och dipp. Eftersom det inte blev uppätet i helgen så gäller det ju att vara snabb. Bäst-före-datumet får ju inte gå ut! Skålen med dipp var i stort sett slut när vi skulle gå och lägga oss så jag skippade att plocka undan den. I morse såg det ut som att kanten på skålen hade passerat Café Opera under natten - den var skinande ren, dvs iallafall så långt tungan hade nått...

Det har inte varit världens bästa väder. Men det är konsigt det där, tar man sig bara ut så är det hur underbart som helst. Mitt på dagen tog vi en långprommis, jättehärligt! Och som vanligt hade jag klätt mig på tok förmycket... Vi passade på att göra några inkallningar och sen blev det en platsliggning. Det var svårt att sitta kvar när morsan drog fram kongen när hon gick ifrån mig tyckte Qurre... Learning by doing svara morsan!

Qurre var så duktig under promenaden, inte en gång drog han efter en skogsduva som annars står högt på listan över favoritsysselsättningar. Fast jag har också blivit bättre på att engagera mig under promenaden och sen läser jag av honom bättre, så direkt han står och vindar in så kallar jag in honom eller försöker få honom på andra tankar. Det funkar! Duktig matte!

Nu ikväll ska vi ta fram stickan hade jag tänkt. Den andra i ordningen... Den första åkte ganska snabbt i papperskorgen i ett obevakat ögonblick. Jäklar så snabb han är! Men den här stickan ska förbli hel så vi får till ett framförgående på den här sidan året... Vi får se hur det går...

Jajamensan nu har vi varit ute på en lite längre rastningsrunda. Vi har en runda i krokarna som tar ungeför 40 minuter att gå runt. Ganska lämpligt så här på kvällskvisten. När vi kom in var det dags för stickan. Tro det eller ej men inte ett enda försök till sabotage utan bara dutt med nosen. Duktig kille! Han var så duktig och snygg så han  förtjänade en bit av en tjurmuskel.

Fanken nu spillde jag glass i tangentbordet. Att de ska göra dem så himla otorkningsbara...2007-10-15 Måndag

Jag vet inte vem som var segast imorse, jag eller Qurre... Men efter några koppar kaffe så började hjärnan komma tillbaka. Tog fram papper och penna och började skriva ner allt som jag tycker är aktuellt att vi tränar på. Det gjorde att jag blev himla peppad att "börja beta av listan". Så sen for vi ut och började träna.

Först skulle vi ta ordning och reda. Taggad upp till tänderna tog jag på honom strypkopplet, om utifall att... Sen tog jag med mig apporten och la Qurre så han fick ligga medans jag la apporten på sidan. Han såg verkligen ut som om han blivit snyltad på konfekten där han låg, men han låg tyst och snäll. Sen körde vi linförighet, så strålande det gick! Jag hade även i bakhuvet att vi skulle ha ordning och reda runt belöning dvs kongen. Men det gick faktiskt bättre än väntat. Nån gång snålade han till och inte ville släppa men det gick klart över vad det brukar.

Just vid den här tidpunkten i träningen började jag känna att va fanken är det här då...?! Var är tjafset som jag skulle ta tag i...? Så för att få ännu mer utmaning kopplar jag lös honom och tränar lite linförighet. Inget tjafs, utan helt strålande rakt av. Men va fanken jag ska ju ta tag i tjafset och jag ger mig inte! Börjar belöna genom att han får ta kongen och tänker nu! Men icke sa Qurre, vill du leka med mig så är jag med. Första gången snålade han till om kongen men då röt jag till och sa åt honom att stanna. Vill du det, då gör jag det sa den underbara Qurredutten.

Lite förvånad men strålande lycklig över min duktig Qurre, börjar vi med apportträningen. Jag har lagt om kommando från håll fast till apport. Han fick sitta och hålla fast två gånger och jag belönade med kongen. Det är också nytt. På kursen fick vi lära oss att bygga på förväntan och har man en belöning som hunden verkligen vill ha så bygger man hela tiden på farten. Därför har jag skippat godis nu. Har också belönat med godis för att lugna honom lite, han har ganska lätt att varva upp. Men nu skippar vi det helt enkelt. Nästa steg var att han fick ta den från backen. Jag "fuskade" lite och höll min hand bredvid. Det funkade klockrent. Så eftersom jag var på sånt underbart humör i det vackra vädret så sätter jag honom och lägger apporten mellan oss. Första gången funkade det klockrent. Jag bara jublade! Och vilka ingångar!

Utmaningen kom när vi skulle köra håll-fast-träning med andra saker än apporten. Oj, vilket tugg det blev! Så den träningen flyttar vi in i köket ett tag...

Nu ikväll har jag gullat med sambon så vi har varit ute och kört budföring. Om jag har tur kanske vi kan köra det intensivt nu under en period.

Så nu är ordning och reda avklarat : ))

Kurssöndag

Vi började med att gå ut spåren. Efter det var gjort skulle vi köra uppletande. Men redan efter första hunden såg vi att det var något konstigt ute i rutan som den reagerade på. Så vi beslöt att göra uppletande uppe där vi hade lagt spåren istället. När vi plockade ner hörnsnitslarna såg vi benrester och att det var det som hundarna reagerat på.

När det var dags för Qurre att gå spåret var min tanke att nu får jag skämmas, vi är ju precis på samma ruta som vid kennellägret. Men till min förvåning tyckte Kerstin att vi har jobbat på fint under sommaren och att det var stor skillnad. Så då fick jag ju skämmas ändå : ). Va fanken har jag inte sett vilka framsteg vi gjort...
På vissa ställen låg spåret väldigt tätt men han genade inte ändå. Duktig kille! Sen tycker jag själv att vi har ett så fint samarbete vid apporterna. Han tycker bytesleken är hur kul som helst och släpper apporterna direkt vid kommando. Ja där känns det helt superbra rakt av.

Sen var det dags för uppletande. Qurre gjorde ett jättefint jobb. Letande bra och gjorde jättefina avlämnaden i handen. Jag stod och plockade i halsbandet så jag får bakläxa. Tror vi ska köra ett uppletande ganska snart igen och då ska lägga de där dumheterna på hyllan.

Lydnadsträningen har jag inte mycket att säga om vår insats. Det gick uselt rakt av. Och jag ska inte skylla på Qurre. Jag behöver uthållighetsträning så jag orkar med en hel dag. Men det som kändes som en ny erfarenhet efteråt var att jag kunde ta det och det var helt okej ändå. Jag skulle ha slutat direkt att belöna med godis och dragit fram kongen när han gjort rätt för att öka intresset hos mig. Men är inte hjärnan med så är den inte...

Det roliga var att vi fick lära oss mycket om apportträning. Kerstin visade precis alla steg hur hon lär in. Så intressant för jag har funderat ganska mycket på hur vi ska gå vidare där. Jag ska skippa kommandot håll fast, och börja köra apport istället. Sen ska vi börja närma oss backen så han till slut får ta upp den. Ingångarna gör han riktigt bra fast det behövs mer träning bara.

Nu är jag peppad på att träna. Det känns jättekul nu när vi går kursen för kör man fast så har man ju möjlighet att fråga. Håll i hatten för nu blir det träning framöver!

Till minne av Mozart

Mozart, min första hund var en omplceringshund. Han kom till mig i september -97 och då hade han inte fyllt två år. Jag kommer aldrig att glömma första gången jag såg honom. När den förra ägaren öppnade dörren så var det inga tveksamheter om att honom skulle jag ha! Han var min! Och förmodlingen så kommer han alltid att vara den billigaste hunden jag någonsin kommer att köpa. Priset var 1 kr för den förra ägaren ville att han skulle få det bra. Bra tyckte han nog att han fick det, för jag kom ihåg att vi träffade den förra ägaren ungefär en vecka efter att jag tagit honom och hur mycket han än pockade och lockade så tittade Mozart inte åt honom. Han hade flyttat å det bestämdaste!

Eftersom jag är uppvuxen med en pappa som alltid haft hund och jagat så föll det sig självklart att jag skulle aktivera honom. Så jag gick min första kurs ute i Dalsjö och tyckte det var otroligt roligt. Mozart var otroligt lättlärd och det gjorde ju saken ändå roligare. Efter ett tag kom jag i kontakt med "Colliegänget" och där lärde jag mig otroligt mycket.
Vi började spåra och jag fastnade direkt för det. Många gånger tvingade Mozart mig att sätta mig på stubben och fundera över träningen. Jag kan lugnt säga att han lärde mig att tålamod är ett måste. Är du sur och på dåligt humör, då kan du roa dig bäst du kan själv, tyckte han. Jag kommer aldrig heller att glömma träapporterna i spåret. De förstod han sig inte på alls. Jag kämpade och kämpade. Folk sa åt mig att lägga ner projeket. Men fan heller tänkte jag så vi kämpade på och fick utdelning! Vilken lycka!

Tillsammans gjorde vi vår första lydnadstävling i Skellefteå. Efteråt kom jag ihåg att jag tänkte, fanken är det så här lätt att ro hem ett 1:a pris. Domaren sa när jag hämtade kritiken att vi såg jätte trevliga ut tillsammans. Så jag sken i hällregnet!

Alla sagor har ett slut även den här. Under -99 började hans mage att krångla och jag höll på ett år med att försöka få till det. Det var mycket oro och tårar under det året. TIllslut gick det inte längre. Kom hem runt 17-tiden och skulle gå ut med honom. Pappa hade just kommit förbi. När jag var ute och rastade honom så sträckte han på sig och jag såg att han hade ont i magen. Nä, nu går det inte längre. Direkt jag kom in igen sa jag till pappa, att kan de ta emot oss så far vi. Så jag ringde min veterinär i Vännäs och hon var på väg in så vi fick komma. Ringde även Jenny och hörde om hon inte kunde följa med eftersom hon var så positiv för honom och jag behövde stödet. Å det kunde hon. Stunden när vi kom till Vännäs är det värsta jag varit med om. För när jag öppnar bilen så ut hoppar en hund som inte fyllt fem år och som en utomstående aldrig skulle kunna drömma om vad man var där för att göra. Jag bestämde direkt att vi skulle hålla till ute så han fick somna in en vacker sommarkväll i det fria.

Tack Mozart för allt du lärt mig. Qurre har en otrolig nytta av det idag.

image40


2007-10-12 Fredag

Igårkväll hade vi uppstartsträff inför kursen med Kerstin. Det var bra upplägg. Vi fick berätta om vi eventuellt haft hund tidigare, vad vi pysslat med med den hund vi har nu och vad vi har för mål med träningen. Sen bestämde vi att vi ska träffas på söndag och köra både spår och lydnad.

Idag har jag varit till frissan. Så underbart! Jag låter det gå på tok för länge mellan varven men jag antar att jag är lite lat. Men nu är jag nyfärgad och klippt! Under tiden jag var hos frissan låg Qurre i bilen. Så när jag var klar for vi iväg en sväng och rastade. Passade sen på att göra lite ärenden. Köpa snus, tjurmuskel till Qurre och lämna igen ett gäng böcker om trädgård som knapp var genombläddrade...

Runt 17-tiden träffades jag och Anna för att låta hundarna busa ihop. Ibland får vara lite lat. Fast hundarna tycker nog att det är hur kul som helst också. Där vi var är det ganska många som rider. Men vi fick till och med komplimanger från en som kom och red hur lydiga hundar vi hade. Jo, jo en blind höna hittar också ett frö... Nä Wilma och Qurre är faktiskt klockrena där och det är ju skönt. Det är nästan som att det blir lite konkurrens mellan dem. Varför ropar dom...?! Ja, jag ska då vara först så jag inte missar något.

Sen var det fort hem och byta om för jag var bjuden på middag hos en kompis. Så god mat, gott vin och trevligt vi hade! Bara tjejsnack en hel kväll... Fanken man ska inte göra det så omständigt för då träffs man ju aldrig och det är ju hur trist som helst.
2007-10-11 Torsdag

Nya träningskompisar sökes!

Den ena hon hade dålig planering och dök aldrig upp, och den andra tränade sin egen hund och drog... ; )) Nä nu ska jag inte vara sån! Innan Christel drog så gick jag faktiskt hjälp med budföringen Det gick väl sisådär måste jag erkänna. Qurre ville först få kongen som han förstod låg i fickan på mottagaren så han satte sig där och hoppades på utdelning. Sen ville han springa iväg (ja vem skulle inte vilja det... fniss... Nä, från och med nu ska jag vara snäll, supersnäll!). Ja kort och gott så tjorvade det lite idag. Men sista gången han sprang hade han bra fart så det blev godkänt tillslut.

Sen ropade Chrisel lite åt oss. Jag har något fyr för mig med vänsterarmen. Det måste jag tänka på! Men det är säkert som Christel säger att har man en stor hund så blir det lätt att man viker bort armen för att inte vara uppe i huvet på dem. Men jag ska försöka att nypa fast armen mer mot kroppen istället.

När vi blivit lämnade ensamna gick vi ut på stora träningsplanen. Tyvärr var det bara ett till ekipage där så det blev lite klen störningsträning. Men jag försökte ändå utnyttja och ställde upp mot dem och så. Idag var han inte lika taggad som i tisdags. Tyst och snäll kille. Duktigt också. Mamsen stolt.

Läggandet gick jättebra idag. Snabbt och bra. Inkallningarna gick finfint. Hade bra ingångar idag. På sista drog jag fram kongen dels för att retas lite och se om han satt kvar och för att dra upp farten lite. Hade ett ganska kort avstånd mellan oss eftersom det var ingångarna jag ville åt. Hopp över hinder. La ut godisar på en av hinderbrädorna.  När han stod och mumsade på dem gick jag dit och satte honom, prånglade mig själv över hindret och så fick han hoppa tillbaka. Just hoppet tycker han är hur kul som helst.

När vi kom tillbaka till bilen tog vi fram apporten och körde lite ingångar.

Ikväll ska vi ha första träffen på tävlingskursen. Det ska bli spännande.

2007-10-10 Onsdag

Idag har vi bara lunkat på. Haft en riktigt vilodag. Tror vi behövde det båda två eftersom gårdagen blev ganska intensiv. Mitt på dagen for vi ut till havet och gick en riktigt långpromenad på 2,5 timme. Jag hade faktiskt med mig kameran för ovanlighetens skull men det blev ju inga bra bilder alls. Solen är otroligt låg just nu och ändå skrap så det ville ju gärna bli en skugga av mig på bilderna. Sen var objektet som skulle vara med på bilderna helt omöjlig. Så fort kameran låg i fickan ställde han upp sig och såg så där supersnygg ut men så fort kameran kom fram så var det nån pinne på backen som var otroligt intressant... Ja ja bättre lycka nästa gång.

Men igårkväll höll det på att gå riktigt illa för några som bor längre bort efter gatan. Eller i allafall för deras hund. Jag och Qurre var ute på sista pinksvängen och på väg tillbaka, precis när vi passerar deras hus så öppnar frun i huset dörren och deras hund springer ut, över vägen och mot oss som går på trottoaren. Jag tror inte det var mer än 30 cm från att hunden höll på att bli överkörd. Det är ju bäcksvart nu. Jag tror inte att den som körde bilen ens hann uppfatta att det sprang något framför... När jag berättade det för min sambo så lägger han bara av kommentaren: men har de inget koppel. Ja man kan ju undra...

2007-10-09 Tisdag

Mitt på dagen träffades jag, Bettan och Helena som har en kullbror till Qurre på klubben för att träna lite lydnad. Jag kan lova att jag var nervös innan. Ringde till Christel mitt stora stöd i livet men det hade jag ju som vanligt ingenting för... ; )) När det var våran var jag superlugn men Qurre, han visste inga gränser för hur taggad man kunde vara. Gjorde först en inkallning för att han skulle få rusa av sig lite. Sen gick vi en bit bort bara för att få vara lite ifred tills han lugnat ner sig några hekton. (Okej nu har jag lärt mig att det är inte optimalt för honom att först sitta i bilen och sen direkt ut på plan. Jag känner så här efteråt att jag skulle ha gått och rastat av honom en sväng innan. Men man lär så länge man lever...)

Men efter ett tag blev han lite lugnare och skötte sig exemplariskt. Jag tror även att det var en kvinna och en hund som gick omkring alldeles där Bettan och Helena satt men jag var i min bubbla så jag vet inte riktigt. Men det fixade han i alla fall galant. Efter en stor portion linförighet med dirigering så tränade vi lite apportering. Qurre fick först sitta och bara hålla. Sen sitta och komma fot. Sen satte jag honom och gjorde en inkallning. Det var lite svårare. Sen gav vi oss på hindret. Tyvärr hade mina godisar blivit som klister så när jag skulle kasta iväg dem så hängde de liksom nästan kvar på fingrarna och gjorde att olycksrisken kändes på tok för stor så vi gav oss efter några hopp.

Efter träning for jag och Bettan hem till henne. Så numera har jag och Qurredutten våra namn på träningsvästen. Det blev supersnyggt! Vi tackar och bockar! Bettan skulle tillbaka och träna skydd på klubben så jag och Qurre hakade på. Nu har Qurre gjort sin första bitövning. Matte är som vanligt stolt över honom! Det mindre roliga var att jag fick bekräftat att jag inte har nån kondition alls... Den finns inte... Efteråt skulle jag lätt ha behövt en lung- och hjärtmaskin.

Som om dagen var slut där nä då. När jag kom hem for jag över med boxern vi lånat av Christel och Björn. Då ringer Bettan och berättar att det blir en tävlingskurs med Kerstin Davis. Min absoluta favorit! Så glad jag blev! Det ska bli hur kul som helst!

Vilken rolig dag!2007-10-08 Måndag

Tro det eller ej men på förmiddagen fick vi igång både telefonen OCH tvn!!! Så underbart!!!

Peppad av de tekniska framstegen på hemmaplan for jag och Qurre ut i skogen mitt på dagen. På schemat stod spårupptag och uppletande med försök till ingångar. Började med att gå tre upptag. I det första la jag ut en godisskål, i det andra en leksak och i det tredje en pinne och leksak som slut. Jag snitslade för att se vinkeln på upptaget och var så himla noga.

Efter det blev det dags för lunch. Så jag åt en sallad som jag hade shoppade med mig. Vallade sen upp en smal korridor och var även supernoga och markerade hörnen med hörnsnitslar. La sen ut tre föremål på rad och gick och hämtade Qurre. Han var peppad upp till tänderna och for iväg och tog det första föremålet sprang sen en meter mot mig och spottade ut föremålet och tog sig en funderar på hurvida han skulle komma eller fortsätta leta efter alla roliga grejer. Med glada tillrop så plockar han upp föremålet och kommer, och sen var det ju ingången... Nja blev väl betyget där. Men vi hade ju två föremål till så jag skickar ut honom på det andra och just som han griper det så hör jag en bildörr som slår igen. Jag blev ganska störd för jag såg ingen där vi var. Så jag hinner kalla in och han sätter sig faktiskt hyfsat fot till mig stora förvåning. Men där avbryter vi för att kolla in vad det är som anlänt. En kvinna med en gäng hundar anländer och även fast jag sagt och visat så knallar hon glatt över det första spårupptaget... Suck men va fanken det där fixar han, tänkte jag.

Vi sätter oss och väntar in att liggtiden ska ta slut och medans vi sitter där anländer en jägare med två fågelhundar. (Och jag som bara ville vara lite ifred i min välplanerade träning : )) När vi väl kom ut på spårupptagen så var det inga problem. På första ville han kolla av några meter bakåt innan han vände fast jag tror det var där hundarna hade gått in men sen på de övriga två var det inga tveksamheter.

Nu lägger vi till på träningslistan att träna hålla fast olika uppletandeföremål UTAN tugg. Men det var ändå lite kul att kolla av. Kändes inte som nån omöjlighet att få till. KUL!2007-10-07 Söndag

Idag var det uppstigning strax efter klockan passerat 06.00. Qurre tittade på mig som om jag inte var riktigt fullt i ordning. Efter en snabb frukost och rastning av trött hund, åkte jag ut till klubben för att fungera som första kameranman under Fax mentaltest. (Huvvaligen så nervösa vi var. Jag konstaterade att det bara måste bero på att jag är en väldigt empatisk person... ; ))

Stora delar av testet är nytt så det var lite svårt att filma mellan varven. Ibland kändes det väldigt osäkert var vad skulle hända. Utdelning blev god för Fax, han var så duktig och kammade hem 484 poäng under testets gång så han blev väl godkänd.

Det var otroligt intressant att se de nya delarna i testet. Främmande person som anländer till gruppen. Det var också mycket runt hundens bett i stocken. Att den håller, inte tar om och att hunden kampar. Spännande var även röret som trasan far in i. Hunden har sen 90 sekunder på sig att hålla intresset vid liv. Figurraden var också lite svårare eftersom föraren försvinner och man tycker det går en evighet sen åker ytterligare en pappgubbe upp och en ny evighet tar vid innan testledaren släpper hunden.

När vi hade tittat oss frusna, hungriga och trötta drog vi in till stan och åt den godaste hamburgare jag ätit på länge...

Sen for jag hem och hämtade sambon och shoppingsöndag tog vid. För mig blev det en ny mobil. Den gamla har fungerat ibland och ibland inte. Sen impuls shoppade vi en platt skärm till datorn. Så nu känner jag mig extra peppad på att kameran får hänga med ut i skogen igen.2007-10-06 Blogglördag

I eftermiddag har vi varit och spårat i Bäcksjön. Spåret hade ganska mycket vinklar i början och mycket apporter, sen blev det en raksträcka och ett helt gäng serpentiner (stavas det så???). Qurre var rätt taggad när vi kom ut i spåret men det gick ändå bra. Lugnade ner sig ganska snabbt och spåret gick som en dans. Nu har jag en trött kille som ligger i köket och sover, och jag hoppas att han drömmer om de framtida spetsvinklarna : ))

Nu är det bara att borsta tänderna och gå och lägga sig. Jag ska infinna mig kvart över sju på klubben. Fax ska göra sitt MT och eftersom det är helt nytt så känns det jättespännande att få kika på. Givetvis är jag första kameraman också... Hmmm inte min starka sida kanske men det blir som det blir...

Puss och god natt!

2007-10-05 Äntligen Bloggfredag ; ))

Hallå! I´m back!

Jag säger bara TELIA!!! Vi beställde bredbandstelefoni, tv och internet för ungefär hur många veckor sen som helst och det har bara strulat. Idag har vi fått igång internet men har dock fortfarande ingen telefon. Christel och Björn har varit så otroligt gulliga att vi har fått ha deras box så vi har haft tv. Puss på dom!

Hur är det på hundfronten då..???!

Qurre började morgonen imorse med att få upp husse. Husse hade ställt telefonen på väckning och när den hade ringt en gång tyckte Qurre att det inte skulle störas något mer utan gick dit och la huvet på husses arm för att få upp honom. Klockan var väl så där runt fem-snåret! Men trött som han var så kröp han lugnt i säng efter att "uppdraget" var slutfört. Sötnos! Det han gjorde är i vanliga fall mitt uppdrag...

Annars så går träning med full fart framåt! Apporteringen är numera helt under kontroll. Qurre är jätteduktig på att sitta och hålla apporten och sen komma och sätta sig fot. Jag är så stolt över honom där!

Linförigheten går så otroligt bra. När han tappar ögonkontaken med mig har jag brytit honom och sagt att "det där duger inte". Gjort om och han håller kontakt så mycket bättre. Jag tycker det blir tydligt där också.

Störningsträningen har gått jättebra. Vi har haft med oss Christel och Björn som störning. Ibörjan har det varit lite svårt sen går det som en dans. Vi har haft andra hundar, människor och fotbollar på plan och sist var det en brasa som brann. Inga problems tyckte Qurre. Matte stolt!

Vi har även börjat med sidoförflyttningar. Höger och vänster går som en dans men bakåt då tittar han på mig som om jag skämtar med honom och skäller. Vi jobbar vidare där.

Positionen vid inkallningar jobbar vi också på. Oftast helt super men han har sina sneda sättanden som jag inte vill ha. Men vi förstår inte varandra där utan får helt enkelt jobba vidare där.

Spårträningen tycker jag tuffar på också. Han känns mer i spårkärnan nu än i somras. Så det tuffar på.

I övrigt så har vi hittat ett jätte bra godis som funkar super. Han bara älskar det. Men sen var det ju det där med kongen. Ibland upplever jag att godis inte är nog för honom och blir han taggad så går han och väntar på kongen, vilket gör att det blir lite pip. Idag när vi var och tränade gick det bra. Men ibland upplever jag att godis inte är nog, samtidigt som jag inte vill belöna med kongen för mycket eftersom det där blir en kamp mellan oss. Tar lite tid och har svårt att släppa. Så jag håller belöningen just nu under luppen lite extra.

RSS 2.0