2007-05-31 Torsdag

När vi var ute på promenad idag hittade Qurre en handske. Jag blev så stolt för han hakade verkligen på när jag visade att jag ville leka med honom. Verkligen bjöd handsken och vi kampade lite i omgångar. Provade också att kalla in och det funkade. Han valde mig före handsken! Tjoho! Även stanna satt där det skulle. Kändes verkligen kanon inför MH på onsdag.

På vägen tillbaka till bilen kunde han inte motstå att springa i diket eftersom det var så varmt. Det var tur att det inte var ett lerdike... Men det blev iallafall en plaskblöt men mycket nöjd hund som åkte hem i den nystädade bilen...

Nu ikväll har vi varit på klubben och lyssnat på skott. Passade även på att gå runt lite och träna på det. Men jag tycker att han skötte sig bra. Speedad blir han ju i början men det vore ju konstigt annat. Det händer ju grejer! Så nu är det klubben som gäller. Vi avslutade med att träna lite på sidan om. Körde lite linförighet och läggande. Linförigheten gick jättebra.


2007-05-30 Onsdag

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Det är inte alltid lätt att hinna med att skriva och hinner man inte så blir det trögare och trögare för varje dag som går. Minnet är kort men intensivt... Men ska iallafall försöka sammanfatta vad vi pysslat med.

Igår var vi ute och spårade. Så kul det var!!! Har verkligen saknat det! Jenny la ett ca 500 meter långt spår åt Qurre och vi ökade ut apportantalet till fyra plus slut. Jenny hade lagt två apporter ganska tätt och det var kul att han fixade. Hon hade även gått längs en väg en bit och sen över. Där tog han om två gånger men redde ut det jättefint. Har jag sagt hur kul det var... ; ))

I måndags var det sista gången på sökkursen. Vi körde hittaövningar och tro det eller ej men det blåste faktiskt. Det gav andra förutsättningar så det blev mer klockrent för hundarna. Kul!

Vi har kört två "minipass" lydnad också. Första passet var det ganska varmt och han var lite loj i början sen kom han igång. Andra gången gick bättre, körde då utan kong från början och ställde lite krav på att han skulle vara med. Det fixade han. En inkallning och en platsliggning blev det också.

Det känns som att vi ligger lite efter i lydnadsträningen. Jag hade tänkt störningsträna innan lägret men det har vi inte hunnit med. Så det får bli målsättningen på lägret helt enkelt.

Nu i eftermiddag har vi varit ute ett gäng och kört sök. För vår del blev det hittaövningar. Han tog spåret ut en gång och tog figuranten på syn en gång. Men han skötte sig bra. I vanlig ordning så var det ju lite och ingenting till vind och då är det ju inte så lätt så här i början.

Efteråt for vi upp på Loboo och shoppade ett lämpligt halsband till MH. Ja, det gled naturligtvis med en del andra saker också... Sen for vi upp på sporthuset och köpte två små vattenflaskor. Det är egentligen såna som ska sitta i ett vätskebälte men det känns som överkurs. Två flaskor för tretti spänn! Smidiga att ha med sig. Så gäller det bara att börja "träna" att vattna honom... : )) Vi får väl se hur det går...

Ikväll har jag äntligen tagit mig för att städa bilen invändigt. Har varit på gång att göra det länge men det har bara regnat. Sen passar jag på att tvätta upp filt, dynöverdrag och handduk också. Fredrik var snäll och hjälpte mig att bocka till krokarna och sen har vi sprayat dem svarta. Så snyggt och rent det kommer att bli. Hur länge det nu håller i sig... Men skönt att det är gjort iallafall.

Nu är det dags för dusch, kvällsfika och sen stuts i säng. I morgon är det skotträning på klubben det måste vi fara på.

2007-05-25 Fredag

Qurre fick hänga med i bilen medan jag sprang ut och in i olika affärer. Lottlös blev han inte för vi var även upp en sväng på Djurmagasinet och shoppade loss i benhyllan. Runt lunchtid landande vi lämpligt bortanför Kulla för en rastning. Himla trevligt med nya vidder. Sist jag var där så lång snön djup och vi spårade. Medan jag storhandlade på Kvantum så fick Qurre smaka ett oxöra (tror jag det var...).

Nu ikväll var jag supersugen på att fara och träna lydnad på supergräsplanen. Men när jag kom dit så var det en ensam fotbollsspelare där så det sket sig. Inte lönt att väcka björnen... Istället for vi och traskade runt. Tror vi var ute runt 1,5 timme. Härligt!

När vi kom hem fick Qurre ställa sig i duschen. Igårkväll när vi skulle gå och lägga oss såg jag att han hade ett sår på ena bakbenet. Så nu ska vi pyssla om det lite. Men det var bara ytligt så det blir väl lite salva och se till att det håller sig torrt.


2007-05-24 Torsdag

Ikväll har det varit sökkurs. Vi körde igång med markeringsövningar och det gick riktigt fint. Till och med Bettan tyckte att det var finfint det vi visade upp. KUL!

Sen körde vi sök i skogen. Jag kände mig otroligt kaxig så jag ville köra på lösa rullar och sen påvisning på figuranten. Vad kan lite skog göra för skillnad..??!!! Men det kunde det tydligen... Qurre körde lite blandad variant med att hämta rullen jättefint, ta rullen och gå tillbaka till figuranten, ta rullen och släppa den halvvägs in till mig. Så vi var nog inte riktigt mogna för det. Vi kör hittaövningar och markeringsövningar separat ett tag till. Han tar även gärna spåret ut till figuranten så det måste vi se upp med. Vore trevligt med lite vindar så hundarna får andra förutsättningar. Men det roliga idag var att vi hade ett jättefint samarbete idag. Qurre kom när jag ropade och jag fick chansen att skicka honom igen. Kul! Upplevde honom även lugnare fram till stigen och det är stort för oss. Jag kände direkt att jag kunde koncentrera mig mer på det vi skulle göra.

Kort och gott en kanonkväll!


Nu ska mammas lilla sökgris få kvällsmat, rastning och gonatt puss!


2007-05-23 Onsdag

Idag har vi legat i hårdträning. På förmiddagen var vi ute och tränade med Björn och Christel i Bussjö. Vi nötte vidare på markeringsövningarna. Idag gick det verkligen kanon. Sen var det kul att få vara med och figga för deras hundar. Man borde bara ha en klisterlapp i pannan där det står Prao på... Men är man med så lär man sig ju jättemycket varje gång och det är kul.

Runt middagstid for jag, Lena och Sussie från sökkursen ut tillsammans. Vi körde vidare på markeringsövningarna. Kul att se att det satt även när det blev andra figuranter. De var faktiskt lite impade av våra framsteg och det är ju alltid kul. Tänk så barnsligt förtjust man är i lite framgång ; ))

2007-05-22 Tisdag

Vila från träning. Vi for ut på en lång promenad i skogen och njöt av att bara vara. Qurre hittade en fotboll, så livet lekte!

2007-05-21 Måndag

Satt och slevade i mig gröten när telefonen ringde. -Christel här ska´ru me och träna markeringar med ny figurant. Tvekade en stund och tänkte nog att jag kommer att drömma mardrömmar innan det här är över men sen va fanken upp i sadeln igen! Lite gruvsamt när Björn skulle vara figurant åt oss, ville inte backa helt en gång till... MEN det gick hur bra som helst! Jag blev verkligen stolt över oss idag! Jag höll mig tyst och spretade inte med några armar och Qurre gjorde ingen spexrepa heller. Så kul! Vi är på g!

Hjälper honom lite genom att peka på fickan där kongen är och sen när han kommer får han bita i kongen sen får det räcka. Björn tipsade om att jag kunde röra mig lite för att se om han söker sig till sidan. Det ska jag banne mig prova nästa gång. Och framförallt måste jag försöka banta bort leken hos mig, kanske försöka med att byta rullen mot godis. Godis brukar ju inte funka när det är grejer med i leken men man måste ju testa. Trägen vinner!!!!

Så nu ska jag fortsätta dagen med att gå runt med mitt fåniga leende!

Här kommer lite bilder från markeringsträningen. Tack Christel och Björn!

image17
Full fart ut till figuranten.

image18
Rullen i rätt grepp.

image19
Rullen i ett lite annorlunda grepp... Men jag lovar det kommer inget ljud ur den : ))

image20
Idag tyckte matte att jag både var duktig och snygg!

2007-05-20 Söndag

Sökkursen vi går blir min död ; )) Den spinner verkligen på alla våra "svaga" sidor. Nå väl bara bita ihop och träna på. I alla full fall så har den mesta tiden ägnats åt markeringsövningar, att komma med en lös rulle till mig. Jag kan tänka mig att sambon är rätt less vid det här laget.. Men han biter ihop han också som tur är.

Jag trodde nog från början att Qurre skulle bli motiverad att lämna rullen till mig när det kommer en lek med figuranten efteråt. Fel! Istället har han haft svårt att komma tillbaka till mig eftersom leken varit där och tyckt att det varit väldigt onödigt att springa fram och tillbaka. Så vi fick backa bandet och köra att han bara skulle komma till mig och få lek där istället. Tjo och tjim fick också bantas bort för då spottade han ut rullen direkt och stod och stirrade på mig som om han tyckte att jag blivit knäppare än vanligt. Till slut fick vi till det rätt hyfsat tyckte vi.

Men det var fram till att jag och Christel skulle ut och träna ikväll. Ny figurant tyckte Qurre var hur häftigt som helst och ville spexa med rullen. Tur Christel var med! Hon kom med förslaget att hon skulle stå och hålla honom och få honom att ta rullen och sen komma till mig för att få lek. Ja efter några försök och efter att jag fått kroppskontroll så gick det väl rätt hyfsat ändå. Vi fick även till några bra påvisningar och det kändes kul.

När Christel och Rätt dragit hem så körde vi lite lydnad på våran nyupptäckta supergräsplan. Vi körde lite linförighet, läggande under gång och inkallning. Tidigare i veckan har vi också klämt in ett lydnadspass. Då tränades linförighet, inkallning, platsliggning, läggande under gång. Jag är verkligen motiverad för lydnadsträningen nu så jag hoppas vi kommer att hinna med det mer under veckan som kommer.

2007-05-14 Måndag

Oj nu var det ett tag sen jag skrev. Tiden går fort när man har roligt! Men vad har vi pysslat med då?

I fredags var jag ute och hälsade på pappa. Sen mötte jag upp Christel och hennes sambo för hundträning på grusplanen här i Stöcke. Qurres träning avverkades medans vi väntade. Körde lite linförighet, inkallning. Gav oss där. Det har blivit lite mycket så jag misstänkte att han var ganska trött. Så jag passade istället på att kika på när de tränade och fick även ropa åt dem. Kul att kunna hjälpa till.

På lördag var jag, Sussie och Lena från sökgänget ute för att träna hittaövningar. Vinden var inte på våran sida. Det kunde komma en vindpust och sen avtog den. Så det var lite svårt att avgöra vad som hände. Men som Sussie sa, ska vi vänta på rätta vindarna så lär vi få vänta! Och vem har tid med det...?! Så vi slog våra kloka huvuden ihop och det blev en lyckad dag. Qurre drog som vanligt ut mig till rutan och när vi väl kommer fram är jag helt slut och har svårt att koncentrera mig på honom. Men det är bara att köpa läget och ta ett djupt andetag när jag är framme vid rutan och fokusera på honom.

Efteråt gick vi en prommis och jag körde en kort platsliggning och en inkallning. Gick bara fint!

Igår var vi ute och la spår på morgonen i Sävar. Trevligt att se lite nya marker. Börjar bli lite halvless på det som är runtomkring. Qurre var mer taggad än han brukar. Men det var ett tag sen vi spårade så det var inte så konstigt. Jag hade bestämt mig innan vi gick ut att jag skulle ha mer lek än vanligt vid apporterna för jag tycker han slöat till lite runt dom.  Det gick jättebra! Jättefin lek. Gick dock över första apporten så nästa gång tror jag vi ska testa att lägga en apport rätt tidigt i spåret så det inte blir en vana att apporterna kommer sent. Näsan ska på direkt.

På eftermiddagen var jag och kikade på Wilmas MH. Nyttigt eftersom det snart är dags för oss. Huvaligen!!!

Nu i eftermiddag ska vi fara ut och träna markeringsövningar med Sussie och Lena. Ska även passa på att köra lite lydnad. Känns som om den får stå tillbaka lite just nu. Vi får se hur det går...

Ja det blev markeringsövningar i spöregn... Inte gick det vidare bra heller. Qurre tyckte att grejen hos figuranten var tokrolig och ville behålla den själv. Inte komma till matte inte. Till slut gav jag upp och hade på mig en likadan grej som vi bytte med. Ja ja bara bryta ihop och komma igen ; )) Skönt ändå att vi går kursen. Händer det igen, vilket känns som väldigt troligt så är ju Bettan med och kan skälla på mig. För det har verkligen blivit en grej det där. Blir ganska sur på mig själv eftersom det klickar mellan oss där... Men som sagt det blir desto roligare när vi kommit över och förbi det. Champage kanske...


2007-05-10 Torsdag

Ikväll har vi varit på sökkurs. Vi började med att valla två rutor, en åt vardera håll så vi hade en extra ruta om vinden skulle vända. Sen var det dags att göra hittaövningar.

Qurre var rätt taggad i vanlig ordning när det blev hans tur. Men det känns som ett ganska roligt problem, hellre för het hund än att ha en hund som inte vill nånting. Sista skicket blev verkligen lyckat. Han fick vind och jag var med och berömde när han drog iväg, tog figuranten helt rätt. Det är så kul när man ser att hunden har roligt.

Just att man får figurera för andra hundar gör att man lär sig otroligt mycket. Att lära sig läsa olika hundar både i uppgiften och i leken är hur kul som helst.

Vi avslutade sökövningen med att Bettan tog fram Joxa och visade hur det ska se ut när det färdigt. Alltid bra att se vad det är man eftersträvar. Efteråt drack vi kaffe och pratade om det vi gjort.

På lördag ska vi träffas några ur gruppen och träna både hittaövningar och markeringsövningar. Jag längtar redan...


2007-05-09 Onsdag

Idag har vi varit ute på långpromenad. Först såg det ut att kunna bli regn men ganska snart sprack det upp och solen kikade fram. Så underbart härligt det var! Vi gick ut mot havet och jag bara satt och njöt i solen. Typiskt trist tyckte Qurre och passade på att gräva en liten oskyldig grop. När det blev trist gick han ner till vattnet och plaskade på lite men det såg ut som att han tyckte att det var lite för kallt än. I stället stod han en lång stund och spanade på sjöfåglarna som guppade runt på vattnet. Tyvärr var de lite för långt ut för att livet skulle bli riktigt roligt...

Har även klippt klor och passade på att borsta honom. Det var längesen och tillhör inte något av Qurres favoritsysselsättningar direkt. Men med lite mutor så gick det bra. Han fäller inte så mycket än men det kommer väl. Börjar nog bli lite varmt i vinterpälsen nu...

Måste skärpa till mig och vara flitigare på att ta med mig kameran. Men jag kommer alltid på det när man är halvvägs framme nånstans. Måste kanske lägga fram den...


2007-05-08 Tisdag

Då var det dags för sökkursen första träff! Vi hade först en teoretisk genomgång i klubbstugan. Bettan håller i kursen och hon är verkligen jätteduktig på att förklara hur saker och ting hänger ihop i söket.  Vi gick igenom hur sökrutorna ser ut i olika klasser, vilken markering våra hundar skulle ha och lite om vad vi skulle göra i skogen nästa gång mm.

Sen var det dags för hundarna att få prova markeringsövningar och Qurre var först ut. Man kan nog lugnt säga att han var taggad upp till tänderna. Så när jag började förstå att hunden ska ut till figuranten och hämta en lädergrej och tillbaka till föraren, då åkte rullgardinen ner... Men det var inte annat att göra än att släppa honom. Han for ut som skjuten ur en kanon och plockade grejen sen for han runt som en kalv på grönbete och tyckte att det var det roligaste han gjort på länge. Jag fick jobba lite för att få in honom och det jag gjorde fel var att jag tittade på honom när jag sprang ifrån honom. Men på andra och tredje försökte gick det jättebra. Påvisningen funkade också jättebra. Så kul det var!!! Men Sussie skrattade åt mig efteråt. Det hade verkligen synts på mig hur krampaktigt jag höll i halsbandet innan jag släppte. Men det gick hur bra som helst till slut och jag blev verkligen jättestolt. Bara att släppa honom lös på klubben och sen få honom att komma in med en sak. Kan det bli bättre...?! : ))

Att figurera för de andra hundarna var också otroligt roligt och lärorikt. Att försöka läsa hunden och få den intresserad och tycka att man är rolig är inte så lätt när man är ovan att leka med andra hundar. Man har så lätt att ta till det ens egen hund tycker är kul. Det sitter som i ryggmärgen på något sätt... Bettan fick sucka över oss några gånger. Man tyckte inte att övningen skulle vara så svår men ibland var det lite svårt att hålla ordning på grejerna. 

Efter kursen var slut passade vi på att träna lite lydnad. Det var precis lagom med störning ute på plan. Vi körde lite linförighet. Den här gången var jag så kaxig att vi skippade att värma upp med kongen. Det funkade jättebra. Tänkte verkligen på att gå lite fortare och inte gå för långa sträckor utan att det händer lite. Gjorde även en inkallning, bra fart men satte sig snett. Vi gav oss där. Känns viktigt att inte trött ut utan att det får sluta på topp nu när vi kör med störning. Sen fick han prova att gå över en smal täckt ramp (ingen aning vad de kallas) men det gick jättebra. Sussie gick på andra sidan och det kändes tryckt om han skulle trampa fel.

Vilken rolig dag! Nu längtar jag till torsdag när vi ska ut i skogen och testa på... Så spännade det ska bli!


2007-05-07 Måndag

Idag blev det en statstur för att uträtta lite ärenden. Termostaten i kylskåpet fick för sig att lägga av under helgen och man lugnt säga att man är lite handikappad utan... Nu ska jag väl inte gnälla för mycket för sambon fick faktiskt igång det. Men det blev antingen full sprutt dvs djupfryst eller ingen kyla alls. Men nu har vi iallafall fått igång det så livet leker igen.

Rundade även Loboo och shoppade lite tuggvänliga saker. Millis jobbade och vi surrade på lite. Tänk att de ska hämta lilla Accta till helgen. Så spännande det ska bli! Qurre och Accta är halvsyskon så det kommer att bli kul att följa dem. Qurre har lovat att han ska lära henne alla hyss han bara kan och det är inte få kan jag lova ; ))

Sen for vi ut på klubben egentligen bara för att rasta men det blev lite hopp över hinder också. Det provade vi nån gång i höstas men det är allt. Han drog på sidan nån gång men sen fattade han att det var över han skulle. Tror han tycker att det är kul att det kommer in lite nya grejer mellan varven. Det får inte bli trist och tråkigt.

Nu ska jag stupa i säng och ladda inför sökkursen som vi börjar imorgon. Så kul det ska bli!


2007-05-06 Söndag

Lydnadsträning på schemat. Helt störningsfritt idag.

Linförighet: Värmde upp med att ha kong körde sedan utan. Gick jättebra. Fina snabba svängar, och raka sättande.

Inkallning: Jättebra fart men satte sig snett. Belönade med kong första gången. Andra gången belönade jag med godis och hjälpte honom lite in. Svårt att belöna med kong eftersom jag upplever att jag drar fram honom i sättandet då. Får klura lite där...

Framförgående: Premiär för det momentet. Använde kongen först men han höll fullkomligt på att gräva om grusplanen så vi sadlade om till godisskål istället. Det blev lite lugnare. Gick ut direkt inga tveksamheter. Så vi kör vidare.

Apportering: Han får sitta vid sidan och ta apporten. Mycket tugg men jag tror jag ska köra på tills han känns lite tryggare i situationen. Även tänka på när vi kör det för att hjälpa till att han är i rätt stämning. Sen får vi ta tuggandet.

Bytalek: Idag behövde jag inte byta. Han kom och la bollen i handen och jag kastade den några gånger. Avslutade med att kasta godis. Han fick fånga/leta en och hämta nästa godis hos mig.

Efteråt gick vi en promenad. Nere vid stranden hittade vi en brygga som var ihopsatt av flera bryggor som gav olika gung. Den passade vi på att gå över. Trodde nog att han skulle tycka det var lite otrevligt men icke alls. Spände svansen lite extra för balansens skull sen var det bara kul med vattnet på sidorna. Men nu har vi testat iallafall : ))

2007-05-05 Lördag

Idag har vi varit och fixat material till huset. Var och lånade släpvagnen av pappa. Han bjöd på kaffe så  vi passade på att ta in Qurre. Det är ju så svårt att varva ner när man är borta. Finns ju så mycket nytt att kika på och lukt på...

Passade på att höra med Bettan som var på klubbens städdag om det var okej att jag lämnade spårselen som hon skulle sy en liten grej på, och det var det. Men fy vad jag skämdes när jag kom dit och inte kunde vara med! Hoppas man är förlåten. Men man får hjälpa till nån annan gång helt enkelt.

Efter vi hade varit och handlat allt så for vi på Max. Oj så hungriga vi var. Vi avslutade med en Blizzer (glass) så nu har Qurre smakat sin första mjukglass å med tuttifruttikulor i dessutom... : ))

När vi sen kom hem lastade vi av allt. Packade kaffetermosen och for i väg ut i skogen på en långprommis. Så härligt det är! Vi gick ut till en udde och satte oss och bara njöt.


2007-05-04 Fredag

Spårträning med Christel och Liselott. Christel gick mitt spår. Det var ungfär 500-600 meter långt och med upptag, fyra apporter och leksak på slutet. Qurre var ganska tveksam i upptaget men gjorde det han skulle. Bergigt som bara den var det. Bitvis var det med livet som insats ; )) Men det är ju såna spår man får när man inte ska bära barn på ryggen! Under spåret gick jag och funderade på varför han uppförde sig lite annorlunda i upptaget men kom på att han aldrig gått något spår som någon han aldrig träffat. Ny och bra erfarenhet. Jag hoppas Liselott är på hugget och vill lägga nästa gång åt oss.

Jättekul att se "Lillgrisen" och Peak in action. Peak fick gå ett tävlingsmässigt högre spår och han var verkligen en stjärna! Peak och Liselott bjöd även på en lektion i tävlingsmässigt uppletade. Qurres skallra var en av grejerna. Gissa vad Peakl tog först...?! Jag och Christel trodde nog att hon skulle dö när hon såg vad hunden kom in med. Men icke! De är luttrade småbarnsmammorna.

En jättetrevlig och lärorik dag! Fast nästa gång åker kaffetermosen med kan jag lova...

2007-05-03 Torsdag

Mitt på dagen for vi ut på en längre prommis för att han inte skulle var allt för taggad på kvällen när vi skulle fara ut på Öhn och skotträna.

Ute på Öhn gick det inte så bra... Men matte tar på sig hela skulden! Jag var helt fokuserad på skotten men de kom ju aldrig, så jag fes av mer och mer. Det visade sig att pistolen klickade så det blev inget. Men vi for därifrån en erfarenhet rikare. Inte kombinera lydnadsträning med skotträning, för det klarar inte matte av!


2007-05-02 Onsdag

Jo då vi har klippt klor idag!

Har även varit på en två timmar lång promenad. Så underbart det var! Hade dock klätt mig lite för varmt så svetten rann.

Efter en väg hittade Qurre lyckan! Under natten hade det bildats ett istäcke på vattnet i diket. Finns det något roligare än att sitta och fiska efter isflak. Ja bita lite funkar också... Han såg ut att ha så kul så jag släppte lös barnasinnet och gick dit och plaskade på lite jag också. Bara ingen kommer förbi hann jag nog tänka... En schäfer som sitter som en katt och fiskar med tassarna och en matte som hjälper till... Kan man bli utesluten ur Brukshundsklubben för mindre eller... Tur att jag inte hunnit gå med i sånt fall... : ))

2007-05-01 Tisdag

Valborgshelgen har tillbringats med sambon, hunden och en skylift. Vi har haft en utanpåliggande skorsten men nu är den borta. Fredrik har verkligen slitit som ett djur i helgen. Jag har mest stått på backen, höjdrädd som jag är, och varit nyfiken hur det gått.

Igår eftermiddag slet jag mig, så  jag och Jenny for ut och spårade. Jenny har hittat ett ställe där markerna är lite roligare och annorlunda. På ena sidan lutar det och är mycket blåbärsris och på andra sidan är det mer varierat underlag med allt från att marken är täckt med löv till lite ängsmark och djup skog med lite småbäckar. Ja, det är kul!

Qurre fick sidan med mycket variation i den här gången. Å taggad som nånting är han när Jenny gått spåret. Spårupptaget gick jättebra. Inga tveksamheter åt vilket håll han ska gå. Hittade första apporten men sen vindande han in spårets sluttamp och tog näst sista apporten... Men Jenny hade varit så cool så hon stod kvar så jag gick ner och släppte på igen efter andra apporten. Något som jag aldrig har sett tidigare men som jag tänkte på igår var att han kände slutet säkert 25 meter innan. Svansen åkte upp och han blev lite mer stel i sin kroppsföring. De blev långa 25 meter och jag trodde nästan han hade gått förbi slutet. Det blåste ingenting i skogen helt vindstilla. Vilken näsa han har!

Efteråt for Jenny och Freddy bort mot skjutbanan för att ta en skotträningspromenad. Vi stannade kvar och gick en promenad där vi var. Qurre for som ett skållat troll uppe i skogen. Tillslut hittade han diket som det var lite vatten i så han drog några rejäla repor. Jaja tänkte jag vad gör väl lite vatten, låt hunden ha kul! Tur att det var gräs i diket och inte lera... På vägen tillbaka hade det börja smälla så vi fick lite lagom skotträning vi också.

På parkeringen körde vi lite linförighet. Bara en kortis och det gick bra.

Magen knorrade när jag for därifrån. Hoppsan fyra timmar hade visst gått...! Så jag rundade Max och köpte med lite mat hem. Sambon hade just fällt ihop skyliften när jag kom hem och såg så där utarbetade och övergiven av sin hundfanatiska sambo. Men jag kan lova han sken upp när påsen med Maxloggan kom fram...

RSS 2.0