2007-06-30 Lördag

I torsdags blev det lite cykelträning och ett spår på kvällen. Min sambo var så snäll och gick ut ett. Medans spåret låg passade vi på att grilla lite korv och bara njuta av den helt underbara kvällen. Qurre tror jag sänkte vattennivån i Bäcksjön med nån meter : ) Oj, vad han lekte och vi skrattade. Han fick för sig att han skulle nosa på något som låg på botten och trodde nog att om han gjorde det snabbt så skulle han inte bli så blöt. Sötnos!

Det var helt underbart underlag i spåret. Lite blandad kompott så där. Sambon hade varit duktíg och tejpat så det var lätt att se. Tyckte Qurre gick riktigt bra. Så nu är jag verkligen nöjd. Men han var tvungen att "hitta på något" nytt givetvis... Han tog en pinne i bara farten och fortsatte gå. Jag trodde det var en Frolic så det tog ett tag innan jag förstod att det var en pinne han knaprade på. Ja man får då skratta : ))

Igår fredag hade vi vilodag.

Idag har vi varit och tränat lydnad på klubben på förmiddagen. Sen på eftermiddagen träffade vi Wilma och Anna ute i skogen och gick en promenad. Hundarna sprang på en stund men sen tyckte de att det blev ganska varmt. Tungorna hängde lååååånnnnnngggggaaaa.

En liten sak till innan jag slutar. När vi var till Bäcksjön glömde vi väskan med ketchup och senap i. Sambon offrade sig och gick upp till bilen för att hämta den (500 meter bort). Qurre sprang som en galning mellan oss. Snabb som rackarn är han ju också. Sen när jag kom hem och stod i duschen slog det mig ju. Varför tränar vi inte rapport...???!!!! Hur dumma får vi bli!!!! Kul att göra en sak tillsammans och bra motionsform. Frågade sambon om han var sugen. Jajamensan sa han! Så spännade och se var den här idén landar....


2007-06-28 Torsdag

Idag på förmiddagen träffades jag och Sussie ute på klubben för att träna lydnad. Sussie och Fax har verkligen gått framåt snabbt. Jag klickade för dem i fria följet och bara myste. 

Qurre då...? Ja, vi fick väl inte en så bra start på lydnadsträningen. Han var ivrig och oresonlig så jag brann fullkomligt av. Men han tog det och när vi gjorde entré på lydnadsplanen var han helt fokuserad på mig. Duktig kille! 

Jag började med en inkallning för att få ur det värsta springet i benen på honom. När jag stannade och vände mig om mot honom så la han sig ner. "Du är väl fortfarande inte arg...?!. Jag gick tillbaka och satte honom och klappade lite på honom. Berömde innan jag kallade in för att han satt kvar. Men kul att han låg kvar! Förtroende ska man ha för mamsen! Hon kan vara hård (en gång per halvår ungefär ; )) men hon är rättvis. Det känns enormt viktigt för mig att han litar på mig och det visade han att han gjorde. KUL! Sen resten av träningen var han så duktig! Vi tränade kontakt, höger svängar och helt om. Nu kan han släppa lite i helt om svängarna men det blir snabbt mindre och mindre. Uthoppen funkade fint. Sen körde vi lite stanna. Det har vi inte tränat så mycket. Men det går framåt. Körde lite läggande, där jag gick framför honom och belönade med kongen. Vilka lägganden! Det är ju så vi ska köra!

Det var en kvinna och tränade en liten hund på andra planhalvan så vi fick även lite störning. Jag litar mer och mer på honom och det känns verkligen  jättekul.

Vi har hunnit med några spår sen sist också. Nu tycker jag han ligger betydligt bättre i spårkärnan än vad han gjort där ett tag. Så det går framåt.

I uppletandet har jag hittat en variant som fungerar. Jag kör bytalek med bollar när han har lämnat av föremålet. Funkar kanoners men jag vill få till spåret så att det är klockrent innan vi kör på med uppletandet. Psykologiskt säkert men det känns rätt att göra så.

Konditionsträningen går framåt. Jag har satsat på att cykla med honom två gånger i veckan. Vill inte att han ska lessna utan tycka det är kul. Men sandtaget har vi inte besökt än.

Ikväll får vi se om jag får med mig sambon ut i skogen. Hade tänkt locka med korvgrillning i utbyte mot att han går ett litet spår åt oss. Under tiden det ligger och grillen ska brinna ut så tänkte jag cykla en liten vända. Det gäller att vara effektiv... ; )) Vi får se om taktiken lyckas och att regnet inte öser ner...


2007-06-18 Måndag

Igår trillade tioöringen ner och jag kom på att skolavslutningen fakstiskt varit för längesen. Vad innebär det...? Jo inga ungar på skolgården och vi får lilla fotbollsplanen för oss själva. Perfekt för de små träningsrundorna. Så sagt och gjort igår gick vi dit och tränade lite ingångar (har tappat dem nånstans...) och lite kontakt. Försökte egga och köra med lite tempo för att få upp lite fart i ingångarna. Lite störing blev det också för de stod två småkillar vid planen. Men de for efter en liten stund. SYND!

På kvällen var vi ute på vår andra cykelrunda. Qurre hittade ett par sämre begagnade kängor som han lekte med. En gänga på väg bort och den andra på väg mot bilen. Ja han är rolig!

I lördags var jag och Sussie ute på klubben och tränade. Högersvängarna vill han gärna släpa lite men vi jobbar på. Uthoppet över hindret går som en dans. Det tycker han är skitkul. Framförgåendet körde vi också. Tror jag ska lägga in två punkter nu. Platsliggning nyttigt där det är mycket lukter. Körde lite ligg också. Nu var det många snabba. 

Känner mig lite spårsugen. Kanske blir det något ikväll... 

2007-06-14 MH och läger mm

Nu var det ett tag sen jag skrev och mycket har hänt. Qurre har gjort MH! Så underbart att det är gjort och framförallt att det gick så bra. Kvällen innan laddade vi upp med ett långt spår. Klockan sprang iväg som vanligt och det blev på tok för sent innan vi kom i säng. Klockan fyra på morgonen vakande jag men som tur var kunde jag somna om. Lite pirrig kanske : ))

På morgonen for vi ut i god tid på klubben. (Vi var först). Men det var jätteskönt att kunna gå en lite längre rastningspromenad i lugn och ro.

1 a Kontakt hälsning : 4
1b Kontakt samarbete: 4
1c Kontakt hantering: 4
2a Lek leklust: 4
2b Lek gripande: 4
2c Lek dragkamp: 5
3a Förföljande: 4, 4
3b Gripande: 3, 3
4 Aktivetet: 3
5a Avst. lek intresse: 5
5b Avst. lek hot/agg: 1
5c Avst. lek nyfikenhet: 5
5d Avst. lek samarb: 3
6a Överraskn rädsla: 1
6b Överraskn hot/agg: 1
6c Överraskn: nyfikenhet: 5
6d Överraskn kvarst. rädsla: 1
6e Överraskn kvarst. intre: 2
7a Ljudkänsl. rädsla: 1
7b Ljudkänsl. nyfik: 4
7c Ljudkänsl. kvars rädsla: 1
7d Ljudkänsl. kvars intres: 1
8a Spöken hot/agg: 2
8b Spöken kontroll: 3
8c Spöken rädsla: 1
8d Spöken nyfiken: 5
8e Spöken kontakt: 4
9a Lek2 leklust: 5
9b Lek2 grip: 5
10 Skott: 1
Känd mentalstatus

Lägret sen då...?! Det var hur trevligt som helst!Jag ville inte att det skulle ta slut. På fredagen när vi hade installerat oss for vi ut och spårade. Ulla hade gått en jättefint spår åt oss som jag sabbade genom att inte bromsa tillräckligt. Så han slog vitt och brett. Men det tar jag på mig.

På lördag var vi ett glatt gäng på fyra personer som for ut i spårskogen. Medans spåren låg så vallade vi två korridorer som vi körde uppletande i. Qurre fick prova lyckan i en av korridorerna med två grejer ute på djupet. Först sprang han bara. Sen hittade han första grejen och avlämnadet blev helt okej. Andra grejen ville han ha mer för sig själv. Så nu jäklar ska jag jobba stenhårt på avlämnadet av grejer. Jag måste få till det!!! (Helena ring om du få några snilleblixtar... : ))

Spåret var ute på en myr och jag tror nästan att det puttrade lite i den så varmt var det. Bitvis hade han varit 8 meter ut från spårkärnan. Jag ska hålla koll på det men samtidigt var det så varmt så jag tror inte han riktigt orkade med.

Lydnad hann vi också med. Kerstin visade hur hon tyckte man skulle lära in fritt följ och det köpte jag rakt av. Så nu "börjar vi om". Men så kul det var!!! Jag lärde mig jättemycket av min grupp och vi hade superpratstunder där vi stötte och blötte. Nu är man peppad upp till öronen kan jag lova!

Annars så har vi varit ute på vår första cykelrunda. Qurre tyckte det var hur kul som helst. Äntligen blev det lite mer fart på morsan. Han började med att bita mig två gånger på skosnörena sen fattade han vad som skulle hända. Det var som om han inte gjort annat än att springa bredvid en cykel. Men vi tog det mycket lugnt. Han fick lufsa på och när han stannade för att lukta och pinka så stannade jag. Riktigt cykelvett har han ju inte. Fort kan han vika framför cykeln om det är något som kallar hans uppmärksamhet...

Vi har även hunnit göra ett pinnspår. Jag har gått fram till honom men nu lägger vi om att han ska komma till mig. Det funkade helt över förväntan! Så stolt jag blev. Jag bromsade men släppte ut linan lite mer än vanligt. Sen när han kom så sprättade jag pinnarna, lite bytalek. Ekpinnarna är att föredra. För de andra står han och tuggar sönder och det blir ingen bra lek.

Igår var det vilodag. Vi var ute på en långprommis i regnet. Så underbart det var! Ikväll tror jag nog att det kan bli lite lydnad ute på klubben. Bara det är uppehåll...2007-06-03 Söndag

I lördags hade min sambo släktträff i Bussjön utanför Lycksele. Vi packade in oss i bilen och for runt 11-snåret. När vi kom fram hade vi sån tur att det stod ett lastbilssläp parkerat så vi prånglade in bilen och fick bra med skugga. Mittemot parkeringen är det ett hus där de har draghundar. Så när Qurre skulle ut och rastas blev han inte utskälld utan utylad. De lät precis som ett gäng vargar som drog igång. Qurre han fattade inte det språket så han brydde sig föga.

Igår var jag och Sussie ute på klubben och tränade lydnad. Var faktiskt förvånad att han inte gick ner sig mer av värmen. Men det är ju kanon! Vi tränade en hund i taget. Qurre var först ut och vi körde:

Linförighet: Gick bättre och bättre allt eftersom. Det "roliga" är att när jag pratar med honom och berömmer då blir han riktigt på hugget.
 Inkallning: Jämn och bra fart. Ingången jobbar vi vidare med.
Läggande under gång: Vi backar bandet. Han lägger sig på tog för segt. Tog fram klickern och fick till några riktigt snabba lägganden. Jag vill ju att han ska kasta sig ner...
Hopp över hinder: Idag tränade vi uthopp för första gången. Hade godisskål och det funkade riktigt fint.
Framförgående: Tredje gången vi kör. Först rusade han ut. Men sen gick det lite lugnare. Snart ska vi börja köra åt två håll.

Jag kände mig riktigt nöjd med dagens träning. Riktigt superpeppad. Nu har vi ju börjat med lydnaden!

På kvällen var det tänkt att vi skulle träffa Anna och Wilma. Men det sket sig.... Jag och Fredrik skulle tvärt gå ut på nätet och kika på en stuga inför semestern. Qurre fick under tiden  lägga sig en stund i köket. (Vi snackar om tio minuter...). När jag kikar in i köket står Qurre med en del av en snusdosa i munnen. Paniken steg, var är innehållet...??!!!! Det fanns ingenstans! Snabbt blandade jag ihop salt och vatten och tog ut Qurre på gräsmattan. Men inte kräktes han inte. När han kom in fick han lite fil och då satte det i gång. Portionssnusarna kom upp! Han kräktes några gånger till sen lugnade det ner sig. Då passade jag på att ringa jourveterinären i Vännäs. Han var betydligt lugnare än vad jag var. Vi konstaterade att det inte fanns något de kunde göra. Kräkts hade han ju redan gjort. Qurre var lite skakis just efteråt så han fick vila en stund, sen gick vi ut en sväng och då var han precis som vanligt. Så skönt! Jäkla hund till att skrämmas! Så nu skämtar vi här i huset och säger att han ska få fara på IOGT-NTO:s läger ute på Norrbyskär i sommar. Inga mer droger för honom.

(Jag vill passa på att säga att salt och vatten inte är någon bra lösning när hundar ätit i sig saker. I det här fallet hade hunden ätit i sig något som var lätt att kräkas upp och jag ville inte att nikotiket skulle gå ut i blodet på honom.  Risken finns att föremål kan fastna. Så rådgör alltid med veterinär när hunden ätit i sig något olämpligt.)


2007-06-01 Fredag

Idag på förmiddagen slöt vi upp med Christel och Björn ute på klubben. Jag hjälpte till att valla uppletanderuta och markeringsövningar. Qurre fick leka lite med Björn. Det fick räcka för sen på eftermiddagen träffades jag och Sussie för lite hederlig spårträning. Jag gick faktiskt spåret själv eftersom det var så längesen. Det blev ett ganska klurigt ett. Fick med många olika underlag, skog, stenhäll, myr, sand och grusväg. (Jag kan lova att myrmarken inte var att leka med... Det var som att gå i kvicksand. Svetten rann.) Vinden var lite fram och tillbaka idag och det märktes sen i spåret. Men han var så duktig! Spårgrisen min!

Nu ikväll har vi kapat av gallret som låg i botten på bilburen. Han sitter som en anka och det känns inte bra. Det blev lite bättre men jag är inte fullt nöjd. Skulle vilja att han kunde sitta helt rak så vi ska klura vidare om det går att bygga om buren eller hur vi gör.

Idag har Qurre äntligen börjat lossa vinterpälsen. Så han fick åka in i duschen direkt efter att vi varit ute på klubben och nu rasar det av honom. Så härligt!


RSS 2.0