2009-05-29 Fredag

En träningskamrat till mig påminde mig en gång hur viktigt det är att fokusera på det man kan påverka. Det som händer utanför ens kontroll är lönlöst att lägga energi på. Igår kom en påminnelse i ämnet...

Har en jättefin fotbollsplan bara några stenkast härifrån. Den är noga skött och jag vet inte hur välkommen man är att träna sin hund på den. Igår när vi var ute på kvällspromenad tog vi iallafall vägen förbi och stannade till för lite träning. Började med platsliggning med mig på långt avstånd. När Qurre hade legat en stund kom en bil och stannade till. Min spontana reaktion var, men fan att man aldrig får vara i fred! Jaha ska det bli nån fotbollsmatch eller vad...??? (Egentligen lite rädd för att få skäll av lagkapten för nått knattelaget...). Första tanken var att ge mig av men istället stannade jag och avvaktade. Det visade sig snabbt att killen inte var nån lagkapten utan ville träna slag inför brännbollsturneringen. Tror han hade med sig minst 10 bollar som alla slogs först åt ena hållet och sen åt andra. Den grå hoppade då till och det blev VILKEN SVÅR STÖRNINGSTRÄNING han bjuder oss på! Tack! Så med risk att få en tennisboll i huvet startade vi upp linförigheten. Lite svårt tyckte Qurre, men innan slutet gick han fokuserat och fint. Passade även på att lägga honom (kopplets längd) för att träna Qurre på att komma ihåg att ligg gäller även när det flyger fresande bollar. När vi gick därifrån ville jag nästa gå fram och ge killen en kram för påminnelsen av läxan...

Körde även ingångar med apporten och kryp. Krypet är ett jäkla moment men nu har jag gett mig katten på att det ska bli något av det (helst ett snyggt kryp... ; )).

I spåret har jag ordinerat 10 pinnar på hundra meter. Allt för att få upp fokus och ner farten. Det har funkat en gång så det borde funka igen. Tror att han kommer åka på den här ordinationen mellan varen... Vi var iväg och la ett sånt spår i lördags och bara för att klura till det lite så låg tre av pinnarna längs en bilbredds väg. När vi skulle gå spåret kommer två vuxna, en barnvagn och ett barn (två äpplen hög ungefär) gående längs vägen. Kanon tänkte jag det här blir spännande. Qurre jobbade på trots att han hade en liten människa bak i svansen som hela tiden tuggande "vad heter hunden, vad heter hunden, vad heter hunden" och mamman försökte samtidigt förklara att hunden jobbade och det var bra om han fick göra det ifred... Själv var jag fräck nog att inte svara på vad hunden hette eftersom jag inte ville att störningen skulle upphöra... : )) Qurre jobbade helt obemärkt, tog apporterna, belöningen och fortsatte jobba trots allt det som hände en svanslängd ifrån honom. Kanonbra jobbat prinsen!

Ha det gott!

Kramen


2009-05-20 Tisdag

Som sagt bloggtorka, så det kan bara bli bättre... : )))

Vi håller på att försöka snickra ihop en sökgrupp och det verkar bli ett kanongäng. Många av oss är ganska färska inom söket men ambitionsnivån är hög och det är huvudsaken. Kul har vi också så det är här kommer att bli kanon! Igår hade vi andra träffen tillsammans tyvärr är det många som har "vårfinal" inom plugg och arbete så vi blev tre tappra som träffades. Eftersom vi var så få så var det ett ypperligt läge att testa tomskick för första gången. Skulle det inte funka så behövde ingen få veta... ; ))

Vi vallade tre korridorer och eftersom "Qurre-Qurage-kan-själv" var med och hans matte känner honom rätt väl så såg hon till att korridorerna låg långt ifrån varandra. I första korridoren låg det en figge, i andra korridoren på andra sidan blev det tomskick och i sista korridoren låg en figge. Alla hundarna inklusive "Kan-själv" skötte sig jättefint! Kanonroligt! Så det här vågar vi absolut göra fler gånger. Qurre tycker jag sköter sig bättre och bättre på stigen. Ett måste är att ta ut honom innan och gå en sväng innan vi packar ihop oss mot rutan. Då samlar han ihop sig betydligt bättre. Lydnaden under söket måste vi nog träna lite på... Men rullen funkar kanon och jag riskerar inte längre liv och lem vid påvisen. Dock funderar jag lite på om han ska ligga kvar på rulle eller gå över på skall... Men den karamellen suger jag på en stund till. Jäkta är inte riktigt vår grej... ; ))

Idag på förmiddagen har vi kört lite lydnad. Först lite linförighet och framförgående. Linförigheten gick hur bra som helst men i framförgåendet hamnade vi i diskussion hurvida man ska gå och kika på allt som ligger på backen eller inte... La även till ställande de sista två vändorna och det funkade också. Eva fick fungera störning på plastliggningen. Hon fick fungera hund som stiger upp och går iväg. Qurre han låg kvar! Prinsen!

Ha en trevlig kväll!


2009-05-09 Lördag

Bloggtorkan håller i sig, men träningsfliten den består! ; ))

Efter lunch idag träffades jag och Anna för en prommis med hundarna. Hon frågade om jag inte skulle på klubben och träna. Näää blev svaret för jag kände mig seg som tuggummi... Men efter några timmar tänkte jag att det här måste vi ändra på! Så vi packade ihop oss i bilen och drog ut på klubben. Trodde vi skulle vara helt öde men tji så fel jag hade! Himla trevligt att folk tinat fram! Fokus i träningen ligger fortfarande på lugnet. Så vi travade ut på plan och körde lite linförighet, framförgående och lite kryp (början till iallafall). Där gav vi oss där med lydnaden.

Vi hade tur och fick sällskap i uppletanderutan. Halva rutan vallad och ett föremål ute i hörnet. Allt för att hindra honom från att få belöning om han skulle få för sig att fortsätta leta. Men idag var det full syra in så jag hoppas det fortsätter så. Ska köra några gånger till med bara ett föremål (eller möjligt jäkligt stor ruta och ett i vardera hörn) tills det känns som att det sitter som berg eller smäcken, det är valfritt... ; )) 

Efter uppletande gick jag och Qurre på en liten promenix och när vi kom till bilen var jag en millimeter från att dra på mig västen igen och köra lite till men som sagt ibland ska man sitta nöjd och ge sig.

Imorgon ska vi ut och göra skogen osäker igen. Sök står på schemat blir spännade och se om jag har en så fantastisk sökhund som jag tror att jag har eller om det bara är en formtopp... : ))

Håll huvet kallt och pussa på era fyrbenta!


2009-05-08 Fredag

Bloggtorkan har infunnit sig...


RSS 2.0