2008-11-28 Fredag

Igår blev det inte mycket på hundfronten. En längre prommis mitt på dagen. Tränade lite uppstart vid bilen innan bara för att få börja mitt nya bättre jag... Sen blev det lite stabilitetsträning i sättandet. Qurre visade i onsdags att det funkar att följa efter matte också... Sista gången provade jag även att kalla in honom. Trodde aldrig han skulle komma då kongen låg bakom men så fel man kan ha... Mycket lossträning blev det också och bus likaså.

Känner mig sanslöst mör efter gårdagens adventspyssel. (Eller så är jag bara knäckt över att ha bränt knäcken. Hur man nu lyckas med det... Men jag kan tydligen!). Svärmor kommer snart och då är det bara att spotta i tapeterna och sätta igång... Fråga mig inte hur jag ska överleva men på något sätt så ska det väl gå.

Hussen har lovat fara ut och springa en lång sväng med Qurre idag. Toppenhusse! Har tränat på ett trix på morgonen. Att sitta vackert. Drog fram krypmattan framför väggen så det inte skulle bli halkigt och så fick han stöd av väggen. Känns som en bra balans- och fysträningsövning om inte annat. Tänkte på en sak när vi höll på och trixade. Jag har aldrig sett en stor hund gå på bakbenen, inte ens på Youtube. Är det för att de som har stora hundar har för korta armar för att hålla godisen ovanför hunden eller är det helt enkelt fysisk omöjligt/farligt? Kanske är det gulligare om man har en liten vit tuss än en svart kalv...?! Kan ju ha något med det att göra... Hur som helst så måste en sån hund ha en otrolig balans och kroppskännedom. Kan väl inte vara så dumt... Eller...??? Ja, jag ska inte ägna hela dagen åt att fundera på den saken, det lovar jag. Lyckas Qurre gå på två ben nångång i framtiden så kommer han dock inte att skutta runt på brukshundsklubben i en rosa plym, bara så att ni vet...

Nu är det kaffe, puss på nosen och tapetsering som gäller!

Trevlig helg på er!

 Vi ses...

2008-11-27 Onsdag

Vilket väder det var igår. Otroligt omväxlande om inte annat... På morgonen kom det lite regn. Sen gick det över att blåsa och komma snö i omgångar.

Blev bjuden på kaffe i "granngårn" och tänkte tvärpinka Qurre innan jag for... Hoppade i ytterkläderna. Ingen hund... Ropade på honom. Ingen hund... Nu blir det Vännäs i ambulansfart, tänkte jag. Är han inte heldöd så måste han vara halvdöd iallafall. Gick till biabädden och där har han borrat ner sig så mycket det bara gick.  Kastade ett hastigt latöga mot mig som tydligt talade om att han skulle ingenstans.

Trodde faktiskt att det inte skulle bli nån träning på kvällen. Men vi hade tur och vädret höll sig på vår sida. Vi började med att kika på det Jenny ville ha hjälp med. Jag hade tagit uppgiften på stort allvar så jag var helt oförberedd på min egen träning. Så det blev lite därefter också. Samtidigt kändes det ganska skönt att inte vara så jäkla strikt. Så vi körde på och det blev mycket bus och allmänt livat i luckan. Men otroligt kul!

Uppstart: Man säger att barn inte gör som man säger utan som man själv gör. Det känns som att det stämmer bra på hundar också. Eftersom jag var helt ofokuserad så blev uppstarten väldigt ofokuserad också. Men jag drar mig själv i håret och lovar att ta helt nya tag.

Fritt följ/linförighet: Eftersom jag startade upp så dåligt så blev det efter en stund med koppel på. Sen jobbade vi på riktigt bra. Fick med mig en otroligt bra tanke. Där hunden fått belöningen får man ofta pipet. Jag har belönat mycket i halterna och om pipet kommer så blir det i starten efter halten när belöning uteblir. Så nu är det ska jag tänka på att belöna mer i rörelse. Bryr sig inte om kommenderingen.

Hoppet: Vill gärna tjuvstarta vid kommendering. Så det får vi nöta på. Hoppar ut och sätter sig bra.

Skall: Provade att lägga ihop momentet mer. Först tyst och sen några skall innan belöning. Jättefint!

Saktagående: Tusen år sen vi provade. Ställde upp Jenny som belöningsvakt och vi fick till några repetioner med några jättefina steg.

Inkallning: Tog hjäp av leksak för att få ut honom i ingången. Funkar jättebra. Ska fokusera på att få till det.

Vi tänkte köra en platsliggning också men jag var helt stelfrusen så vi flyttar det till nästa gång.

Nu ska det adventsstädas och pyntas. I år har jag faktiskt längtat... (Dock inte efter städningen men väl pyntningen...).

Sköt om er!

PS: Qurre drog en vinstlott igår. När vi var och storhandlade igårkväll hittade jag lammkotletter till kanonpris. Perfekt träningsgodis nu när vi behöver lite extra dragning i uppstarten. Säkert nyttigare än älg också.. : )) Qurre bortskämd...??!!! Nä.... DS

2008-11-25 Tisdag

I söndags fick Qurre och Wilma träffas. Vi gick en ny jättemysig runda. Så det tackar vi för!

Igår blev det vilodag.

Mitt på dagen idag har vi kört intervallträning med sak under promenaden. I love! Den kommer vi absolut att köra i vinter. Idag blev det 5 sträckor på kanske i snitt 100 meter, totalt 1 km. Ville att det skulle vara roligt hela tiden och det tyckte han.

Ikväll hade jag tänkt gå ner på skolan och köra lite lydnad. Men det kändes lite trångt så jag landade på Volvoparkeringen istället.

Uppstart: Inga problem. Fullt fokus från steg ett.

Fria följet: Ville ta till lite "förväntans pip" men det struntade jag i och körde bara på. Jättefin position och allt kändes verkligen under kontroll.

Framförgående: Riktningen är inga problem. Men är han lite på g så kan farten åka upp lite och då får jag påminna honom.

Apportering: Jättefin fart både in och ut dock lite tugg när han satt och väntade på att jag skulle ta apporten. Hundrackare...

Skall: Blev lite tveksam på om han verkligen skulle skälla. Men då gjorde vi om och då blev det för kung och fosterland.

Kryp: Bara ligga lugnt. Funkar jättefint!

Läggande: Provade vänstersväng med 45 graders vinkling och det blir fortfarande rakt. La honom även och gick ifrån.

Hej hopp!2008-11-22 Lördag

Husse gnäller och tycker Qurre är storkonsument av älggrytbitar... Men vi fattar vinken och hoppar direkt över till steken!

Idag ska vi ut och kika på lite möbler. Sen ska vi se om hussen är på bättre humör så ska vi  inleda vinterns första rapportträning. Vi ser det som konditionsträning om inte annat...

Ha det!Hallå igen!

Nån supershopping blev det inte fråga om idag. Vi for upp på Mio men jag blev inte ett dugg inspirerad. Hittade iallafall ett vanligt rött underlägg som jag tänkte ha på vardagsrumsbordet med några ljus på. Borde bli ganska fint inför jul.

Tänk dig att du har en hund som går perfekt i lydnaden. Perfekt fritt följ, kryper som en gud, springer upp och nerför stegen utan att blinka osv. Men tänk dig också att du tränar helt själv, det finns ingen brukshundsklubb. Inga träningskompisar som kan få er att ytterligare vässa spetsen. Precis så kände jag idag när vi var och tränade rapport. Pulsen går upp och spänningen stiger medan jag väntar på att sambon ska höra av sig på mobilen och meddela att han är på plats så jag får skicka Qurre. Motivationen är så in i bomben hög på honom att springa. Just i stunden känns det att jag sätter hus och hem på att han aldrig någosin skulle få för sig att vända på en sträcka. Och sen vetskapen om att det blir inte mer än en lite ensam konditionsträning. Blä så ruttet det känns samtidigt som det är ju så fantastiskt kul! Tröstar mig med en kopp varm glögg...

Igår pratade jag med Anna-Lena som har Qurres bror Qiller. En himla tur! Hon förtydligade intervallträningen med leksak. Det visade sig att jag hade ju missuppfattat övningen totalt. Man ska göra den när man är på promenad (givetvis). Man lägger ner en leksak och så går man  iväg så långt man tycker och skickar man hunden därifrån. Lämnar saken igen och går på osv. Förstår nu varför den blivit så populär i uppe i Jokkmokk. Vi kommer absolut att köra övningen i sin "rätta" form nu i vinter. (Tur du sa något, annars hade ju jag blivit jäkligt vältränad...).

Hej hopp så länge!!

2008-11-21 Fredag

Sol, -4 grader, spår och uppletande.

Började med att gå ut ett spår. Sex apporter och lite roligt trix. Under tiden spåret låg så tog vi en liten promenad. Såg en gubbe som hade en lös stövare så vi tog en lite annan väg för att undvika möte. Tror ni det lyckade? Nä! Runt ett krön så står stövaren där och jag ropar på gubben att koppla sig hund. Inte ett liv hördes. Qurre är tack och lov fantastiskt snäll men han tycker inte om när andra hundar kommer för nära. Tur också att stövaren var mest nyfiken. Men trots allt så blev det inte bra möte. MORR! Gubben han kom helt obekymrat lurvandes när vi lyckats prångla oss förbi och stövaren hade tappat intresset för oss. Ja, det är otroligt att folk inte är mer rädda om sina hundar!

Spåret gick kanon. Jag tycker det är så kul att spåra nu när det kommit lite snö och man kan se lite av var spåret går. Upptaget gick jättefint. Försöker fokusera på att han inte får ha för bråttom ut. Vill inte hamna i fort och fel. Han löste klurigheterna fint och spårade jättenoga. Lite för bråttom i början men jag bromsade som katten och han lugnade sig fort. Vid en apport blev det lite klurigt. Det låg gömd i snö och långt gräs. Qurre letade och letande, efter ett tag tröttnade han och ville gå vidare men då tog jag tillbaka och berömde honom när han fortsatte leta efter pinnen. Till slut så fann han den, jag tror det blev svårt eftersom han stod på den... 250 miljoner luktceller per kvadratcentimeter... Jo jo...

Efter spåret så blev det ett litet uppletande. Vallade en ruta ca 10 x 75 meter. Tre föremål på rad efter ena kanten. Han var jätteduktig vid första och pallnitade. Efter första saken blev han sen supernoga på väg ut så jag tyckte farten blev lite låg. Men det är ju Qurre som letar och inte jag...

Nu ska jag ta och fira in helgen med lite städning... Suck!

Vi ses!

2008-11-20 Torsdag

Idag har vi varit ute och promenerat i vanlig ordning. Skillnaden var bara att jag fick för mig att vi skulle gå off-pist. Hjälp och flås så jobbigt det var. Mossan var halvfrusen och bar igenom mellan varven. Men jag kände mig nyttig! Inte för min skull dock, utan för hunden. Men helt allvarligt så skadar det nog inte med lite kondition på kärringen också!

Tänkte köra lite intervallträning enligt metoden vi provat tidigare i veckan. Men vid närmare eftertanke så kändes den väldigt dryg och jag var lite rädd för att han skulle bli kall innan jag pallrat mig ut och tillbaka. Istället körde vi en mer explosiv övning. Kastade snöbollen åt ett håll, när han sen kom mot mig får han släppa och så kastar jag den andra åt precis motsatt håll. Körde några repetioner, vila och så några gånger till.

Igår insåg jag en sak. Ju mer jag läser om fysträning desto svårare tycker jag att det är. Just att kunna avgöra sin hunds nivå i olika former av fysträning. Också att positiv stress som motiverar hunden kan lura hundföraren att överskatta hundens förmåga... Mmm det finns lite att suga på där. Men jag antar att man kommer långt på variation och sunt förnuft.

Nu borde jag rulla ut mattan och träna lite kryp med "sängvärmaren". Men han kanske har träningsvärk efter dagens bravader eller så kanske jag har det... Nä inga bortförklaringar! Ut med mattskrället bara... Här ska tränas kryp! Kryp, det är väl ett omfattande namn för insekter... Förresten har ni provat googla kryp?! Man får upp tusen historier om små barn som lär sig krypa. Va fanken! Kan småungar, vars mammor nästan gett upp hoppet lära sig krypa så ska väl vi kunna hålla motivationen uppe! Inga undanflykter, krypträning var det här!

Vi ses!

2008-11-19 Onsdag

Tala om att man får det man behöver...!

Jag erkänner att det inte blev nån träning inomhus i måndags, dog i soffan istället. Men igår körde vi på lite efter en långprommis hemmavid. Qurre blev taggad upp till tänderna när han märkte att det drog ihop sig till träning och drog igång det STORA pipkalaset. Instinkten sa starkt att jag ville slå något hårt i huvet på honom. Men det blev ett DJUPT andetag istället. Drog ner övningarna (kontakt, förflyttningar och ingångar) på bäbisnivå för att få honom att lyckas och inte bli ännu mer frustrerad över att behöva göra om. Ganska snabbt kunde jag bygga på övningarna och han höll sig tyst.

Metallen fick vara med och leka med oss. Bara hålla och sen hämta med ingång. Jättefint! Sen var det dags för krypträning... Då blev han kolugn...!!! Ja, det är bara att njuta av det som fungerar och träla på med bristerna. Vi ska träna inne framöver, ofta och lite!

Massage fick han också igår. Lite på båda sidor fick räcka, tyckte Qurre!

Idag har vi tränat lite ute.

FF: Jättefokuserad, drog ut lite när det blev dags för belöning men tyst och fin.

Framförg: Först mellan punkter och sen la jag till en störning efter ena punkten och körde bara mot ett håll. Qurre tyckte att det var svårt och ville dra mot störningen men efter några försök så förstod han att det var riktningen mot punkten han skulle hålla.

Kryp: Först fick han bara ligga och få belöning för det. Sen satte jag mig på sidan av honom och så fick han krypa. Tycker han verkligen har bra sinnesstämning nu och det ska vi inte tappa bort.

Efter träningen for vi iväg och gick en långprommis. Så underbart! Givetvis innehöll promenaden också lite viltträning. Det måste bo något bakom varje stubbe där vi är och går. Men det är bara att tacka och passa på att träna.

Tänkte gnälla lite också... Åt skogen med högerarmen och hundägare som har huvet under armen!

Det var allt för nu.
2008-11-17 Måndag

Igår fick Qurre-ponken en vilodag. Mitt på dagen var vi och tog en kortare promenad. Efter den for jag och träffade en kompis. Vi gick och kikade i några affärer och sen blev det Café Viktoria. Jag slog till på både räkmacka och nougatbakverk. Hmmm så gott och trevligt det var!

Nu till saken. Min kompis var väldigt finklädd (själv satt jag i hundkläder...) och hon berättade att hon hade bestämt sig för att ha kjol både på lördagar och söndagar. Intressant tanke... Själv dammsög jag i craftunderstället innan jag drog hemifrån. Varierar också att slappa i fleecelångkalsonger och obligatorisk fleecetröja. Men det kan också bli så att goretexbyxorna aldrig åker av innan jag landar i soffan. Jaha vad drar jag för slutsats av det här? Är jag bara bekväm eller jäkligt obrydd? Fast det är klart man skulle ju kunna kosta på sig att dra på sig ett par vettiga mjukisbyxor innan jag landar i soffan under helgen. Ja, det tåls att fundera på...

Imorse när jag satt och läste bland bloggarna så hittade jag tips om intervallträning. Men så här i efterhand vet jag inte vem som blev mest tränad av mig och Qurre. Började med att gå en promenad på ungefär 50 minuter. Kom fram till stället som är lämpligt för att köra intervallträning på. Band upp honom och stegade ut. Efter att ha avverkat en rejäl sträcka så kom jag fram till att det var på tok för knöligt och isigt. Hämta hunden, flytta på oss, börja om från början. Stegade ut ungefär 110 meter sen var det stopp i terrängen men jag tänkte att det få duga som ett första försök. Ner med snörbollen, tillbaka till hunden, skick ut honom, han kom in, knyta upp honom igen, stega ut samma sträcka, ner med snörbollen, tillbaka till hunden osv. Efter tredje omgången blev jag less så vi gav oss där.

Tycker det är ganska kul att viltträningen ger utdelning. Nu hoppar han in i skogen ca 5 meter efter färska älgspår och stannar. När han stannar så stannar jag också. Sen står han och suger på det svåra valet en stund, men han beslutar sig alltid för att komma till mig och då blir det bollkalas! Kul, kul för så har det inte alltid sett ut...

Ikväll ska vi nöta lite på mattan, positionsträning och metallen. Efter det hade jag tänkt bjuda på lite massage ala amatör kryddat med lite stretching. Men först blir det en välbehövlig dusch för min del.

Kram och på återseende!2008-11-16 Söndag

Igår var det lovat ännu mer mörker och regn. Tji så fel de fick! Mitt på dagen kom de efterlängtade vita flingorna!

Jag och Anna möttes mitt på dagen igår för att gå prommis med hundarna. Innan vi gick iväg så passade jag på att lägga ut ett spår med upptag. Under tiden spåret låg så började det snöa, det gav lite extra krydda. Upptaget idag låg på ungeför 3 meter. Qurre var ganska ivrig och analysen av riktningen skedde idag ute på spåret. Tycker också jag märker på Qurre att spåret uppför sig lite annorlunda inne i en kall skog än i en varm. Kanske är det kylan som gör att lukterna rör sig mer. Han var iallafall verkligen jätteduktig i spåret jag försöker verkligen "skaka" mig honom genom att trixa till det runt vägar och stigar men det har jag inget för. Duktig kille!

Efter promenad och spår så drog jag till Strömpilen för inhandling av glögg. Tända ljud och glögg är ett måste när det snöar ute. Medans jag gick bland flaskorna så fick jag en briljant idé. Varför inte passa på att träna uppstart i lite ny miljö. Så det fick bli Öbacka. Till saken hör att det var ju inte världens bästa väder så det var helt folktomt när jag körde ner. Det kändes lite som om min träningsplan höll på att gå i stöpet och fick ta till tanken att det iallafall var en ny plats... Men när jag väl hade trixat klart med godis, bollar och träningväst så ställde faktiskt folk upp och gick förbi : )). Qurre var väldigt "sniffig", men jag jobbade på. Det tog faktiskt inte lång stund innan vi var på banan. Duktig matte!

Efter middagen var jag bara tvungen att gå en längre sväng ute på åkrarna. Bara för att verkligen njuta av att det faktiskt går! Qurre var givetvis sjövild och visste inte riktigt var han skulle ta vägen. Tänk vad lite snö gör...

I fredags fick vi minsan tampas med regnet. På morgonen var det ganska kallt på morgonen, så när jag skulle packa med mig kläder för en senare promenad åkte täckbyxorna med. Inte så lyckat i ösregn kanske... Efter en bara en stund såg de lackade ut och blev otroligt tunga. Men när vi ändå var plaskblöta så passade vi på att träna lite uppletande. Jag höll på att bli fullkomligt tokig! Helt plötsligt är det jättesvårt att sitta och vänta! Avblåste övning två gånger, på tredje försöket så var han med på noterna. (Rea på honom där...). Men på vägen tillbaka till bilen vann han mitt hjärta igen. Såg en hoppande vit cirkel i ögonvrån bara några meter från stigen vi gick. Qurre höll på att sätta av men pallnitade så fort jag ropade. Ingen rådjursstek till middag men väl lite utdelning i träningen och det känns gott nog! På kvällen invigde vi krypmattan. När jag köpte den tyckte jag den var hur lång som helst. Visst för en foxterrier men för Qurre blev det att skarva på med en annan matta. Himmel så lång han är... Hur som helst så gick krypträningen över förväntan. Träningen ute med att bara ligga har vi absolut igen nu. Tog in det på mattan och varvade krypträning med att bara ligga lugnt.

Torsdag var vi och tränade på klubben. Jag ville prova att sätta honom i lina och köra uppstart precis som vi brukar men det blev för svårt. Han behöver mer uppbackning vid störning. Kul iallafall att testa av. Körde framförgåendet också och där ville han dra mot en väska med en massa träningssaker. Så där har vi lite att träna på. Skallet gick lysande. Hade tänkt köra en andra omgång men det blev på tok för kallt.

Kram och på återseende!

2008-11-12 Onsdag

Efter att ha jämrat mig i magsmärtor några dagar så är jag hyfsat tillbaka på banan. Lever på Proviva och skonkost. DESSUTOM INGET KAFFE!!! Ska jag tvingas dra ner på snuset så går jag i strejk!

Igår var jag och linkade runt på en långprommis tillsammans med Qurre. Herregud man blir ju tokig av att inte komma ut. Sen på eftermiddagen for jag och hälsade på Annica. (Jag provade det gamla beprövade knepet att få något annat att tänka på och det hjälpte). Höll på att sno med mig en valp hem men Annica hade örnkoll på den bedårnade lilla Arga. Så det gick i stöpet... Nu kommer säkert nån annan att sno henne... : ))

Idag har vi iallafall tränat lite. Började med att gå ut ett längre spår med upptag och 6 st apporter. Sen skulle vi träna lydnad och det var ganska svårt för Qurre att ställa om sig när han visste var spåret låg. Men jag körde på enligt planen. Så efter ett tag hade jag honom där jag ville. Just när det började flyta på kom en karl dit så då packade jag direkt ihop och drog på ett annat ställe. (Stället är perfekt att ha men till för annan verksamhet så vill jag inte få onda ögat på mig).

Ny uppstart på ny plats. Eftersom vi inte hade nån störning så var han precis så duktig som han brukar vara. Men han var ganska taggad och ville ta till lite pip. Lite pip köper jag i början men idag ville han pipa lite väl mycket. Först klev jag bara ur och markerade att det här köper jag inte. Men resultatet blev att han stressade på att följa med mig när jag klev iväg. Hmm... Istället la jag honom en kort stund och gick ifrån, kom igen och så tog vi det från början igen. Funkade kanon!

Vi hann även köra lite snabba lägganden, att ligga kvar och att lägga sig rakt. Framförgående fick sig en omgång också. Skall och tyst. Skallet tycker jag blir stabilare och stabilare. Körde även att bara ligga vid sidan. Sen kunde jag inte komma på något mer lämpligt att träna för planen var som en skridskobana.

For sen tillbaka och tog spåret. Upptaget gick kanon. Vilken upptagshund jag har! Sen tuffade det på. Underlaget var väldigt blandat. Kort gräs, högt gräs, vanlig skog, lite kalhygge och så blev det lite trix runt vägarna som gick där. Kul men ganska enkelt spår.

Hej hopp!2008-11-09 Söndag

Helgen har bestått av tapetsering och åter tapetsering. Och det känns i kroppen idag. Hussen har varit duktig och tagit hand om både hund och markservice. Qurre har fått både cykeltur och springpass. Tur vi har en duktig husse!

Idag har jag iallafall engagerat mig i Qurre. (Tänk så fort man saknar det...). Mitt på dagen blev det en långprommis tillsammans med Anna och Wilma. Alltid lika trevligt!

Efteråt var vi duktiga och for på en plan och körde lite lydnad. Uppstart givetvis och det tycker jag fungerar så bra. Hade lånat Annas tungapport på två kilo så vi testade den. Först fick han bara hålla och sen en full apportering. Lite häftig tyckte han att den var! Framförgåendet fick sig en omgång också och det funkar riktigt bra nu. Tycker både tempot är kanon och att han klarar att hålla rak riktning.

Galopp mot musmatta och en platsliggning blev det också. Avslutade med att lägga ut två föremål ute på plan på rad som han fick hämta in. Med båda sakerna fick han sätta sig fot och det var inget tugg. Duktig prins!

Tar igen allt jag skrivit om att november skulle vara en så fin månad. Jäkla dyngväder säger jag bara!!!

Nu är det dusch och farsdag som gäller.

På återseende!

2008-11-06 Torsdag

November är faktiskt en månad som jag tycker mer och mer om. Det är ju helt underbart ute, ingen nederbörd, lagom kallt och så ljuset sen... Helt magiskt! Sliter mitt hår att vi inte har köpt en kamera än. Kanske skulle man lägga in ett längre lån på pappas så länge... Bloggandet blir ju också så mycket roligare om man har lite kort att lägga in.

Lite lydnadsträning har vi kostat på oss idag. Körde precis samma upplägg som igår och det funkar så bra! Nu har vi lyckats få till den snabba uppstart som jag vill ha. Nu gäller det "bara" att lägga in lite lagom störning och se vad som händer... I övrigt är fria följet precis som jag vill ha det. Vi nötte även lite framförgående och det tycker jag verkligen också börjar falla på plats. Det svåra har varit tempot och det har gjort honom allmänt osäker. Nu behöver jag bara påminna honom lite om farten skulle bli lite hög och det tar han direkt.

Har hört rykten om att det finns ett moment som heter läggande under gång... Har dragit på det eftersom han har lagt sig så enormt snett och så blir han direkt stressad när han inte riktigt förstår vad som är fel. Provad även idag att belöna utifrån men det slutade med att han la in ett skall när han skulle lägga sig. Så tillbaka till ruta ett igen. Körde några läggande framför mig tills jag fick några utan skall. Klurade lite under tiden och fick en liten snilleblixt som jag bara var tvungen att testa. Istället för att gå rakt fram vinklade jag vänster och precis efter vinkeln så la jag honom. Vola, hunden låg spikrakt! Så himla mallig jag blir när man faktiskt lyckas lösa något.

Avslutade träningen med lite hållfastträning. Handske var lätt, plastfodral var svårt.

Tog bilen och for iväg på ett annat ställe och promenerade. Tror vi var ute i en och halv timme. Simphamn det är Qurres favoritplats i världen. Han blir helt överlycklig när vi går ner dit. Och vad är bättre än en lycklig hund...?!

Kram från oss
2008-11-05 Onsdag

Igår var vi på upptäcktsfärd runt vidderna här hemma. Vi började gå över åkrarna medanför oss. Stövlarna fick verkligen göra rätt för sig, himmel så knöliga de plöjda åkrarna var. Qurre var verkligen tvungen att hålla reda på alla fyra tassarna för att inte trampa fel. Passade på att köra två omgångar av uppletandeövningar ut på en helt vanlig "slät" åker. Första gången la jag ut en sak, nästa omgång så la jag ut två saker. Qurre satt och väntade som en ljus i kyrkan! Kul!!!

Efter övningarna fick jag för mig att det vore kul att hitta en promenadslinga från Stöcke och över till Bussjö. Började gå efter vägen och vek sen av in i på en jättetrevlig stig. Tills den tog slut... Snårigare och jäkligare är nog svårt att hitta. Dessutom gick jag i min nyinköpta jacka... Kunde inte mer än småle över kommentar försäljaren sagt; när du ska göra det jäkligaste kan du ju alltid ta din gamla jacka... Hmmm visst, varje gång... Hittade dock ingen smart promenadsträcka till Bussjö på den sida vägen jag gick men lite trevliga spårmarker. Alltid något...

Idag har vi varit och cyklat en sväng. Det blev lite rumphugget för det var halkigare än jag hade räknat med. Så mest troligt blev det här sista cykelsvängen för säsongen. Lite sorgligt men jag vägrar att sitta med hjärtat i halsgropen, rädd för att slå ihjäl både sig själv och hunden.

På eftermiddagen kom en kompis förbi och vi satt och surrade på. Innan hon hade farit så höll det på att skymma. Först hade jag tänkt strunta i att köra nån lydnad men tog mig i kragen och stressade iväg. Tur var väl det! Vilket lydnadspass! Det är faktiskt inte konstigt att klickerträningen blivit så framgångsriktig som det har blivit. Idag la jag ner allt var lock, pock och kommandon heter. Släppte ut honom ur bilen, klickade för att han satt framför mig och sen för kontakt ut till planen. Väl ute på plan ställde jag mig i position och två sekunder senare satt han vid sidan. Tyst och fokuserad till tusen och ingen stress. Belönade kontakten två gånger med godis och sista kom snörbollen. Jag ger mig inte, jag ska ha en hund som är helt fokuserad från första stund på det vi ska göra. Vill inte hålla på att värma en halvt hysterisk hund och känna irritationen stiga. På något sätt så känner jag att jag är skyldig honom något bättre än det.

Vi hann även köra lite skall och framförgående. Jätteduktig var han! Innan vi avslutade så provade jag att han fick krypa mot mig när jag satt på huk framför honom. Utmaningen i krypet ligger absolut att han honom lugn så han tänker på vad han gör. Mattan jag köpte för fler veckor för att träna krypet inne på står fortfarande helt oanvänd. Så nu måste jag ta "hunden vid öronen" och börja nöta lite på den...

Kram från Frimärket Karlsson2008-10-31 Fredag

Var som ett frimärke -

håll dig kvar vid en sak tills du kommit dit du ska!

 

 

Idag har vi varit ute och njutit av det vackra men lite blåsiga vädret. Lite vitt på backen har det också kommit sen sist... Lydnad stod först på schemat. Har lovat mig själv att köra korta pass men välplanerade pass. (Har en förmåga att aldrig sluta när vi får upp ångan...). Så idag stod linförighet men fokus på uppstarten först på schemat. Lite pipig och jag fick ta till snöbollen för att fokusera upp honom. Sen framförgåendet. Idag var det svårt att hålla fokus rakt fram när det stod en person på sidan. Men vi gjorde om punkten och då flöt det på. Är himla nöjd att farten har åkt ner. Alltid något!

 

Tanken var att jag skulle köra ett pass till men det kom folk så det var bara att flytta på sig. Istället for vi till Bussjö och trixade till två upptag åt Qurre. Enligt "domarn" så blev det 10-10 på båda. Han gjorde det faktiskt jättebra. Fin analys och inga tveksamheter åt vilket håll det skulle bära av åt. Vi har inte alls kört så många gånger men nu verkar det gå enligt "boken". 

 

Efter den lite rumphuggna träningen fick hundarna springa och lek. Jäklar vad de springer! Ska ta mig och kragen och försöka fixa ett kort på de två så ska ni få se hur söta de är...

 

Har varit duktig och köpt nya större lådor att ha saker i till bilen. De lådor jag hade var på tok för små så de höll på att gå sönder av allt våld. Nu kan jag få med mig allt "nödvändigt". Givetvis har det blivit storstädning av bilen också och tvättning av allt som är tvättbart dvs det mesta.

 

Nu är sambon på väg ut på en löparrunda med Qurre. Sen tror jag Qurre ska få lite massage och stretching. När han fick massage i Sundsvall så visade det sig att han är lite stelare i ett bakben. Är övertygad om att det hänger ihop med att han sträckte sig just innan Tåme. Kiropraktikern som vi träffade där fick inte ens ta i benet. Så jag vill hålla lite koll på det.

 

Avslutar med ett stort grattis till Ramon/Nano, Monica/Fabian och Christel/Rätt som varit så duktiga i Piteå idag!!!!


  


RSS 2.0