2008-09-26 Fredag

I veckan ringde jag försäkringsbolaget ang kameran. Blev otroligt glad när det visade sig att vi hade drulle i hemförsäkringen. Lite mer förvånad blev jag när kvinnan jag pratar med, helt plötsligt bara betalar ut skillanden mellan självrisken och kameran. Det rörde sig inte om något stort belopp, men det var aldrig ens tal om något kvitto. Så nu får vi se när vi investerar i en ny. Saknar verkligen att ta lite bilder, speciellt nu när det är så vackert ute...

För några dagar sen fixade snickarna det sista på plattan till garaget och i onsdags kom betongbilen. Jag åkte på uppdraget att se till att plattan inte torkade för snabbt. Något som jag tog på stort allvar och for ut i skogen och spårade... Hoppsan...

Gjorde ett spår till där vi drog upp honom på apporterna. Passade på när vi var två. Har ett blåmärke på armen och ett på handen. Ett tag var jag orolig att jag skulle åka hem utan jacka... Så nu får vi väl säga att övningen för är i hamn. Iallafall för stunden... Men kul att han tänder till på alla cylindrar!

Igår var jag iväg på ett möte och var helt slut i knoppen när jag kom hem. Kackel och tjatter är något som jag blir otroligt stressad och trött av. Men efter lite mat och vila så kändes det ganska bra igen. For ner på våran plan och körde lite lydnad. Så otroligt roligt det var! Mycket fritt följ eftersom prinsen var ganska taggad. Framförgåendet kändes jättebra. Trots att det gick folk och hundar så höll han riktningen. Fortsatte träna att bara ligga lugnt och stilla. Det är stor skilland på honom nu. Måste hela tiden tänka på att det blir tydligt för honom. Eftersom det är lite jobbigt att ligga så körde vi skall efteråt. Tycker han sitter stabilare än tidigare. Kör alltid fler gånger tyst än skall nu. Vill hitta stabilitet i kommandona innan vi ökar på antalet skall.

I helgen är det brukstävlingar på klubben så jag ska dit och dra ett litet strå till stacken. Men framförallt ska jag bara se och lära.

Ha en trelig helg och lycka till alla ni som ska ut på tävlingsplanerna!

2008-09-20 Lördag

Snacka om otur... Igår mitt på dagen var vi uppe på truckvägen och cyklade. Tyckte att Qurre var väldigt fokuserad på något låg vid sidan av vägen. Mycket riktigt, i natt har han inte varit bra i magen alls. Och bara för att jag är en sån hönsmamma så var jag tvungen att fara tillbaka idag och kika om det fanns något kvar. Mycket riktigt, mittemot en "fikavagn på hjul" som skogsavverkarna använder, låg det fullt av äggskal och det såg inte allt för fräscht ut... Tyvärr hade vi ingenting som vi kunde ta med eländet i så det ligger kvar... Så nu blir det diet några dagar.

Igår innan han blev dålig så var vi nere på våran träningsplan för att ha ett riktigt peppass. Har känt mig helt ur gängorna och inte haft någon lust alls för träning. Men efter gårdagen så kom det snabbt tillbaka. Qurre är så otroligt bra när vi är på topp ihop. Fritt följ, skall, bara ligga inför krypet, apportering, ställande och ingångar. I apporteringen fick jag mig ett gott skratt. Vi jobbade på farten in så jag drog upp honom med kongen när han kom i full fart. Grejen är bara den att det är svårt att kasta bakåt (eller egentligen kasta alls...) så vid ett tillfälle drar jag iväg kongen väldigt snett och pang blir jag översprungen av Qurre och ligger med benen i vädret. Som tur var gick det väldigt bra men lite förvånad blev jag.

Annars har det blivit lite fysträning, några spår och lite lydnad under tiden som gått. I det sista spåret Qurre gick, hjälptes vi åt att dra upp honom på apporterna. Hur kul som helst. Det ska vi köra några gånger så får vi se vad som händer.


STORT GRATTIS TILL ANNA-LENA OCH QILLER SOM IDAG BLIVIT UPPFLYTTADE TILL LÄGRE KLASS SPÅR!
VI ÄR SÅ STOLTA ÖVER ER!!!
2008-09-12 Fredag

I onsdags var vi och spårade i I20. Qurre fick ett ganska svårt spår men det gjorde också att farten åkte ner. Tycker han jobbade på jättefint. Efter spåret bar det av ut till klubben. Budföring och platsliggning. Ingångarna är något jag känner jag måste få till, främst av "bekvämlighetsskäl". Det är inte skönt när han kommer i full fart, tar stöd och smackar in i en. Han väger ju nått kilo... Mellan budföringen och platsliggningen körde jag lite linförighet medans Jenny också tränade lite. När vi tyckte att vi var klara stannade vi av och stod och kikade på dom.

ERFARENHET: Runt Qurre ska det vara aktivitet eller kommenderad passivitet. Annars har han lätt för att varva upp. Så det rätta hade varit att gå av planen när vi var klara och sen dirkt gått tillbaka för platsliggningen. Nu blev det lite oroligt i början på platsliggningen eftersom han hann varva upp. Men det roliga i kråksången var att han fort lugnade sig och låg tyst och fint, la till och med ner huvet. Guldstjärna också till mig och Jenny som vågade lägga våra oborstade herrar ihop!

Igår var det lydnad på schemat. Fokus just nu är att fortare hitta en fokuserad arbetsform. Jag tyckte jag hade tänkt till men planen funkade inte alls. Vi hann just börja träna så blev vi "bortkörda" från polisplanen. Lite surt men det blev ett upphåll och jag fick försöka gnugga den lilla grå (inte alltid lätt när man står mitt uppe i något). Nytt ställe, ny uppstart i en annan tappning och det funkade mycket bättre. Försökte även klura lite på ingångarna men vi kom som inte fram till någon bra lösning. Grejen är att Qurre viker in huvet mot mitt ben och då när han ska vrida in kroppen så behövs det mer plats än det som är. Hmm han skulle behöva byta teknik helt... Suger på den. Tips mottages tacksamt! : ))

Ja, ja kan man inte lyckas i hundträningen så kan man ju alltid plocka lite svamp. Igår fick jag en första kurs i svampplockning. Vi hittade bra med trattkantareller, några vanliga kantareller och lite karl-johan. Kul! På sista stället vi var på så fick Qurre följa med. Han var helt laddad för träning och vid ett tillfälle tyckte jag att han skulle sitta kvar men det tyckte inte han... Det hela slutade med att vi blev ovänner och Qurre åkte i backen. Oj så arg jag blev! Ingen bra dag med andra ord...

En död huggorm såg vi också. Men jäklar så rädda vi hann bli. Fy vilka hemska djur.

2008-09-10 Onsdag

Igår var vi i farten igen. Qurre fick sig ett litet lydnadspass (tränade mest uppstarter) och sen promenerade vi i det härliga vädret. Under promenaden fick jag en snilleblixt om att fara och lägga ett spår i hinderbanan uppe på I20. Sagt och gjort. Vilket roligt spår det blev! Tror inte det var många meter som hade samma underlag. Mycket sandstigar och givetvis hindren gick att göra mycket kul runt. Snygg-Qurre fixade spåret galant. Jag måste erkänna att jag blev lite "miljöstörd". Fick verkligen hålla koll på både lina och Qurres svans så ingen moped körde över. Sen ute i spåret var det en himla liv från trafiken från E4:an. Så bra träning för mig om inte annat ; ))
 
I helgen var vi ett gäng som tränade ihop från fredag till söndag. Så otroligt trevligt det var! Vi hann med en massa lydnad där jag fick med mig en massa bra saker. Största utmaningen är att snabbare komma i lugn arbetsform. Trots att Qurre först började ljuda som en galning så höll jag mig helt lugn och bara nötte på. Så innan slutet var det en helt annan ton och känsla över oss. Superkul! Puss och kram på er alla! Det här måste vi göra om.

Spår och uppletande hann vi också med. I uppletandet var jag riktigt stolt över oss. För det första så hade vi faktiskt ett riktigt bra samarbete. Qurre letande i bra fart. Kom direkt när jag ropade trots att det låg påsar med grejer i ute på stigen. STORT! När han hittade något så kom han in i bra fart. Inga tendenser till att vilja fortsätta leta. Stolt! Rutan var ganska svår jämfört med de "bäbisrutsunderlaget" vi har kört bara för att jag har velat se honom. Men han var jätteduktig och letade i alla "diken" som var. En sista sak. Jag har aldrig kört honom på så många tomma skick tidigare och det var kul att han inte blev ledsen utan fortsatte leta. Sista grejen låg lite för svårt så då gick jag med ut i rutan och skickade närmare och närmare saken tills han hittade den.

Fy vad jag saknar kameran... Måste ta mig i kragen och höra av det kostar att laga den.2008-09-05 Fredag

Mitt på dagen i onsdags for vi ut på klubben i regnet. Vi hade en kanonträning! Åh så kul det var! Qurre-Qurage var helt med och skötte sig exemplariskt.

Fritt följ: Supernöjd! Mycket vänster och lite förflyttningar.

Skall: Den nya metoden med kongen snett framför börjar han köpa nu. Det kommer då nått skall...

Ställande: Den övningen med godiskastning, tycker Qurre är skitkul. Så den kör vi som en rolig grej. Men ställandena var väldigt fina om jag får säga det själv.

Hopp: Tänk så svårt det är att vänta..??!!! Hade nån tjuvstart från början men innan slutet var vi överens om att man faktiskt måste vänta.

Framförgåendet: Körde lite längre stäckor och det funkade fint. Provade att gå över till andra planen, gå fot och sen fick han gå ut och det fixade han. Är det några problem där nu så är det att han vill streta och gå lite för fort...

Apportering: Provade på en lånad och väl intuggad apport. Den var väldigt inbjudande att tugga på tyckte Qurre. Så vi fick jobba lite med att bara sitta och hålla sen gick vi över på ingångar.

Lydnadsträning avslutade vi med att han fick gå över agilitystegen. Det tyckte han var hur fränt som helst och promenerade villigt över.

Sen blev det ett uppletande. Qurre fick sitta uppbunden medans jag vallade halva rutan (lite lat). Trodde där ett tag att någon hade stulit honom för det var helt knäpptyst... Men han satt kvar! Körde två saker efter vardera långsidan. Qurre skötte sig jättefin. Det känns som att poletten börjar trilla ner att ska in och inte fortsätta leta bara för att det är så kul. Kör en helt kaosartad bytalek när han kommer in men han verkar tycka det är hur kul som helst. Så vi kör på lite till med det.

På kvällen blev det 5 km med cykel. Vilken skillnad när cykeln är nypumpad...

Igår blev en riktig slödag för Qurre. Det blev några kortare promenader och jag hade verkligen tänkt fara ut på klubben för skotträningens skull men efter att jag och sambon farit runt stan som skållade råttor så försvann motivationen. Istället stannade vi till i Bussjö och gick en prommis. Vi fick skotträning där också, de sköts till och med från två håll ett tag. När vi kom hem så tog jag "Qurre vid hornen" och det blev badning av hund för hela slanten. Fanken, hunden har ju varit mer grå än svart. Man får ju skämmes och det är ju inte kul.
2008-09-03 Onsdag

Vilken underbar helg!

När vi kom fram till campingen på torsdagkväll var det absolut bäcksvart, svinkallt och regnet stod som spön i backen. Men när vi vaknade på morgonen sken solen och den svek oss inte under hela helgen. Första dagen for vi och gick i fjällen. Otroligt härligt. Mängden svamp den dagen var det inge fel på men storleken... Oj så små de var... På kvällen åt vi paj och färska kräftor. Så gott! Övriga dagar stannade vi till, drog in i skogen. Fanns det svamp så stannade vi givetvis, fanns det inget så drog vi vidare. Det känns som att man fått en förståelse för bärplockarnas liv... Sista dagen for vi till Joesjö. En helt fantastisk natur men inte en svamp. Tydligen har det regnat för lite under sommaren för att vara något riktigt svampår men lite fick vi med oss iallafall. Sen är jag helt skadad för nu går jag bara och letar svamp när vi är ute.

Här hemma har grabbarna bara haft det bra. Fredrik gick eftermiddag så han var ledig fredag. Då hade de dragit ut i skogen och gått en långprommis. Qurre hade tydligen dragit ut på planen som man passerar så då hade de kört lite lydnad... Lite fot och så hade Qurre fått springa och hämta kongen. På lördagen blev det en massa fysträning. Det blev simning mitt på dagen (i regnet...) och så hade de varit ute och cyklat på kvällen. Jag kan lugnt säga att jag blir otroligt varm i hjärtat av hur sambon ansträngt sig.

Början av veckan har det också "bara" blivit motion i form av cykling och långprommisar. Igår var vi ute och gick i två timmar i ett helt fantastiskt väder. Då är livet som bäst!

Tyvärr så håller våran otur i sig. Jag råkade tappa kameran i asfalten när vi stod på en parkeringsficka. Så det blir inga bilder... Sen när jag kom hem så berättade sambon att elvispen hade gett upp... Dvdn kastade in handduken förra veckan. Men snart måste det väl ge sig tycker jag...
RSS 2.0