2008-01-31 Torsdag

Förmiddagen ägnades åt städning. Himmel så fort det går när man hjälps åt och så underbart när det är gjort! Efter stäningen drog jag och Qurre ut till skogen och gick en långprommis i solskenet. Helt plötsligt blev det vinter igen. Temperaturen låg runt -5 och som sagt strålande sol. Lite synd att kameran blev kvar hemma bara...

Igår var jag och Sussie och tränade på en parkering borta i I20-området. Jag måste bara säga att jag blir himla stolt över Mammas Gris Qurredutt. Att träna på nya ställen bryr honom inte för fem öre. För ett halvår sen kändes den dagen väldigt långt bort. Men nu är den här. : ))

Linförighet och fritt följ gick riktigt bra. Jag tänker på i fria följet att inte spänna mig utan bara lita på att han vill vara med mig. Och det funkar, så jag är nöjd! I läggandet fick han för sig att skälla just efter att han lagt sig (har lyckats klicka för det några gånger...) men då fick han göra om och ganska snabbt kom han på att det inte funkar. En lyckad inkallning. Sen körde vi lite ställande. Ställandet tycker jag just nu är skitjobbigt men vi grejar vidare där. Fick för mig att jag skulle köra lite skall. Vilken naturbegåvning säger jag bara! Två riktigt bra skall och så belöning. Varvade med tyst och samma belöning för det.

Under tiden Sussie tränade så gick jag runt för att hålla värmen. (När jag varmkörde bilen såg jag att det var -10 grader! Inte så konstigt att det blev kallt att träna utan handskar...). Hur som haver så såg jag att det gick att göra ett uppletande bredvid. Så det gjorde vi. Smal, lång ruta och väldigt välvallad, med grej längst ut. Gick himla fint för båda hundarna. Tror hundarna även tyckte det var lite fränt med ett annat underlag.

Nä nu har jag inte tid att sitta här längre. Ska slänga i mig nån middag, duscha, rasta hund och så borde vi träna lite håll fast mjuka saker och kryp. Sen ska jag slänga mig i soffan och bara njuta av filmerna jag hyrt!

Kram för nu då! Och förresten skriv gärna en kommentar det är alltid kul att läsa.2008-01-29 Tisdag

Mitt på dagen var vi och gick en längre promenad hemmavid. Lite trist är det faktiskt med Botniabanan. För både Stöckevägen och Bussjövägen är hårt trafikerade av stora tunga fordon. Men igår gjorde det ingenting för det var VÅR i luften. Ja, jag säger då det... Det droppade från taken och småfåglarna som man brukar höra på våren var i full fart. När vi kom hem kröp det riktigt i mig och jag var tvungen grädda våfflor. Smaskens!

Runt middagstid hade jag bestämt att jag och Qurre skulle fara och gå på stan en sväng. Roligt med fönstershopping och lite nyttigt för killen också. När vi kom ner på stan var det hur isigt som helst. Så vi gick några småsvängar men sen gav jag upp. Det var inte så roligt att halka runt.

Jo just det. När vi var ute på promenaden blev jag riktigt nervös ett tag. På ett ställe satt en katt några meter från vägen. Qurre tyckte den var ganska intressant men vi kunde ändå passera utan problem. Men när vi passerat så reser sig katten och börjar följa efter oss... Suck! Riktigt på krigsstigen så den ut att vara. Nog är det väl typiskt när Qurre skötte sig så bra. Den där jäkla katten följde efter oss ett bra tag och efter en stund övervägde jag allvarligt att kasta en snöklump mot den för den såg riktigt elak ut där den gick. Men som tur var så stannade den och vi hinner bara gå en bit så hör jag att det är världens kattslagsmål och en kvinna som kommer ut och började slå skor mot varandra. Livet på landet är hårt!

Jag har även tröttnat på alla mail som inte kommer fram och som bara försvinner. Så nu har jag gjort slag i saken och bytt mailadress!

Den nya adressen är: annsofiekarlsson@live.se

Maila mig gärna!

Puss och kram för nu då!
2008-01-28 Måndag

Halloj! Kung Qurre här... Men med kronan på sné och inget kungarike kvar. Fast väggen i vardagsrummet är tydligen fortfarande min. Om jag hörde rätt så var det där jag skulle sitta fastspikad... Okej, här kommer min version av det som hände. Jag och matte var ute på långprommis. Vi höll på att träna ställande under promenaden och det var himla kul. Just i ett krön såg jag något svart och tog förgivet att det var den där roliga flattjejen. Ni vet hon som när jag tittar på henne då ligger hon i en hög och när jag tittar bort så står hon på benen igen. Kanske hon är lite konstig också... Jag tänkte vara lite artig och för en gångs skull springa till henne (hon brukar ju alltid komma till oss). Men det var ju inte hon... Det var en annan hund och morsan blev skitarg... Men när jag upptäckte mitt misstag blev det inte bara lite pinsamt, så då vände jag tillbaka till morsan och kongen igen. Ville inte bråka utan bara pussas lite... Men huvaligen för att pussa på en setterhanne. Nä åt det hållet är jag inte lagd! Ben, brudar och bacon, säger jag bara!

Vi har shoppat idag också. Morsan säger att vi ska ta det lite pö om pö. För husse blev tydligen lite sur när lammsteken åkte enkel resa ut i spårskogen i söndags. Men nu har vi iallafall två jättefina koppel- och halsband i ett med hake så husse och matte lätt kan haka runt ett träd.

2008-01-27 Söndag

Vi har haft en riktigt trevlig träningshelg tillsammans med Sussie och Fax. I lördags körde vi lydnad och vi till och med filmade. Givetvis var jag och Qurre inte på topp men trots det så såg det riktigt trevligt ut. Lite kul att man inte är så bedrövlig som man tror...

Första svängen vi körde så kände jag mig ganska trög. Tyvärr så smittar det ju av sig... Och eftersom jag inte hade några broddar med mig så halkade vi runt lite lagomt lojt. Från och med nu ska broddarna alltid med! Men på slutet kom vi igång lite bättre. Andra svängen Qurre kom ut så var det annat ljud i skällan. Då var han taggad och det gick betydligt bättre. När kameran stängdes av körde vi apportering, framförgående mot stickan, ställande, läggande. Sen blev det inte så mycket mer för då höll vi på att frysa bort.

Idag har vi tränat uppletande, budföring och spår. Budföringen gick kanon. Springer som ett skållat troll men när det är lite halkigt så har han kommit på att han kan ta stöd mot benet för att få stopp... Nästa träningstillfälle körs i skogen om det så måste... Uppletandet började inge vidare han. Hade lagt ut två grejer, en längst ut och en på hälften. Han tog det första och fick vind av det andra och stod och bytte tills jag röt till att nu kommer du tillbaka.... ARGHHHHH!! Medans vi gick iväg så la Sussie ut grejerna igen. Gör om gör rätt för katten! Då gick det hur bra som helst! Tog första, fort in och satte sig fot. Direkt ut på nästa. Kanon! Så vill vi ha det varje gång bara...

Spårupptaget gick klockrent! Sen hade han lite bråttom och jag bromsade lite för dåligt i linan. Sussie hade gått en rundning men han fick nog vind och ville gå direkt på mitten eller hur man nu ska förklara... Mot slutet av spåret hade det gått folk och det var färskare än spåret så då valde han att kliva av spåret och kolla upp. Tillslut stoppade jag och då gick han tillbaka och letade upp spåret och fortsatte som inget hade hänt. Så förledningsspår är något vi måste träna på också.

Måste lägga ut lite bildbevis på att vi inte är ute och plumsar i djupsnö... ; ))

image96
Qurre vid en av apporterna.

image97
Det vita i bakgrunden är en sjö...

image98
Full fart framåt!

image99
Belöningen har trasslat ihop sig ... Och jag tror att det är fullt möjligt att skjuta upp mössan lite till
men jag är osäker ; ))

Det var allt för nu! Ha det gott!2008-01-25 Fredag

Vilket härligt väder det har varit idag. Snö, sol och runt -5 grader! Givetvis slog vi till och for och la ett spår. Det var inte mycket snö i skogen men rätt tunggått. Ibland höll det och ibland inte... Hur som haver så fick Qurre göra ett upptag som låg ungfär 15 meter in. (Har varit otroligt dålig på att träna upptag, så det kan bara bli bättre). Han gick klockrent rakt ut och tog det direkt i rätt riktning. Känner mig lite trist runt belöningen i upptaget men å andra sidan tycker han leken runt pinnarna är ganska häftigt så därför lägger jag bara en pinne direkt efter upptaget. Varför krångla till det så länge det funkar...?!

Spåret idag bestod av korsat spår, vinkel direkt efter pinne, nästan en spetsvinkel och slutet blev på stenhäll med snö på. Kung Qurre fixade det hela galant. Bitvis har han en förmåga att "rinna iväg" och då kan det bli fort och fel men jag försöker bromsa för kung och fosterland när det händer.
2008-01-24 Torsdag

Tanken var att vi skulle hinna ut innan det blev mörkt men det gjorde vi inte. Istället blev det att köra ett snabbt rapportpass i mörker. Undra om det kommer att kännas konstigt att köra i dagsljus...? Sist vi körde så tände vi lampan i halsbandet men idag hade den till vår stora besvikelse lagt av.

Det var ett tag sen vi tränade rapport, så vi både backade bandet och gjorde det lite svårare. Pedagogiskt... NOT! But that´s me! Det enkla var att vi kortade ner sträckan lite. (Inte för att vi hunnit komma upp i nån längre sträcka men det känns bättre...). Det svåra var att vi körde på ett helt nytt ställe, i mörker och så la jag till en förlängning på hundra meter för första gången. Jag kunde inte se honom där förlängning var, men av tiden att dömma så måste han ha fixade det otroligt fort. Totalt fick han springa fyra sträckor och jag tyckte han skötte sig riktigt fint på stationen. Inga tjuvstarter heller och det är ju kul. Sen att han springer när man andas in för att säga ordet... Ja det är något helt annat... : ))

image95
Du har så rätt brosan! Men va fanken ska de fota när man ligger och myser ...?! Fatta att de STÖR!!!

2008-01-21 Måndag

Mitt på dagen var det en helt fantastisk dag. Vilket väder! Januari när det är som bäst, säger jag bara. På kvällen var vi ute och tränade lydnad. Det gick inte helt strålande men jag lärde mig ett och annat om min hund. Det är alltid kul!

Sussie körde Fax en stund först och sen var det Qurres tur. Lugnade fort ner sig och blev fokuserad. Gick som en klocka trots att det drog ut på belöning. Andra svängen vi körde funkade det inte alls. Istället växte förväntan på belöningen så starkt att han var inte ens med i det vi höll på med. Då la jag om taktik och vi gjorde något enkelt som blev rätt och jag kunde belöna. Allt bara för att få hans frustrering att rinna av lite. Det funkade fint och jag lärde mig något nytt.

Igår hade vi lite otur med störning. Folk kom och gick med hundar och trodde att de var helt ensamma. Det gjorde att vi vid ett tillfälle hade en hund på plan men ingen ägare. Sånt tycker jag är lite läskigt och jag fegar ihop direkt. Men jag och Qurre körde inkallning och lite ingångar med apporten, trots allt. Sussie fick stå och spana under tiden : ))

2008-01-20 Söndag

Sent igår eftermiddag bestämde jag och Sussie oss för att köra ett uppletande. Jag for iväg i god tid och hann både rasta och träna lite lydnad. Vet ni vad...?! Jag fick sommarkänslor!!!??? När jag körde hemifrån kikade solen fram och när jag höll på att träna var solen på väg ner och himlen klar och lite rosa (så där som det ofta blir när det håller på att bli lite kallare). Det här svängande vädret gör nog att man blir lite vrickad i huvet antar jag... Men helt plötsligt längtade jag otroligt mycket efter sommaren! Sena kvällar med spår och lydnad. Grillning. Kvällspromenader i shorts och tofflor. Suck...

Träningen gick helt strålande. Just från början märktes det tydligt att det var ett tag sen vi tränade lydnad. Lite ofokuserad och väldigt laddad på samma gång. Vi körde linförighet och det går himla fint. Just nu kör vi på ett tag innan belöningen kommer. Körde sen två inkallningar. Den första var det lite för halkigt så han gled förbi lite väl långt, men det andra gick helt lysande. Körde lite positionsträning och där har han lätt att upp i varv. Provade att ta fram "militären" i mig och blev supertydlig, bestämd och massor med beröm när det blev rätt.

I uppletandet körde vi smal korridor och jag hade bara en sak ute på djupet i högra hörnet. Men det funkade finfint. Det roliga är att han tuggar inte så mycket när han är i rörelse men det kommer när han ska sätta sig fot och så avtar det när jag spänner ögonen i honom *fniss*. Så tugget som är måste vi ta oss i kragen och jobba bort.2008-01-19 Lördag

Hur jäkla blött får det bli!!! Idag har det snöat och varit runt två plusgrader! Plask och plask... Och ingenting kan man göra åt det, men jäkligt deprimerande är det iallafall...

Vi har pysslat med lite med huset idag. Sambon har lånat en massa olika verktyg av en jobbarkompis så under helgen ska allt runt de stora fönstren bli klart. Det är ett himla fräsande och kapande...

På eftermiddagen for jag och Qurre ut en sväng i blötan. Tror inte nån av oss kände sig speciellt manade. Först gick vi en promenad. När vi kom tillbaka till bilen så kände jag att något måste vi väl ändå kunna göra. Så jag hittade en snösträng där det inte var nån is och körde lite apportering. Sen gjorde jag en sakstig bara för att träna avlämnadet. Efteråt lekte vi med kongen och jag lyckades kasta upp den i ett träd och där fastnade den... Men jag hittade ett smalt och långt träd som jag kunde peta ner den med. Lite tur ska man ha...

Var inne på SMHI´s hemsida och till veckan ska det bli kallare. Så nu gäller det bara att härda ut...

2008-01-18 Fredag

Igår var vi och gick en kortare prommis på runt en timme i skogen. Det var faktiskt riktigt halkigt och blött även där. Qurre fick lite aktivering genom att leta upp en grej som han tappat. Medans han letade tänkte att det här är ju super om det tar lite tid. Han skuttade runt i skogen som värsta blådåren. Bra motion med andra ord. På vägen mot bilen trampade jag upp en ruta och han fick leta lite godis. Både kul och gott, tyckte killen.

Efter promenaden stannade jag till hos Chrisel och Björn. Trevligt att ses igen efter alla storhelger. Och deras nya kaffebryggare gjorde supergott kaffe!

Idag har jag tänkt att vi ska ut på en långprommis. Jag försöker att gå lite "off-pist" på promenaderna så det blir lite mer motion. På ett ställe där vi är och går ligger ganska mycket sly att hoppa över för Qurre. Alltid något... (Själv försöker jag gå runt... : )). Nu har jag verkligen lagt skidinköpet på hyllan och min förhoppning om att det ska bli nån is på älven så man kan göra en tur med skotern verkar också otroligt långt bort. Suck... Men det positiva är att Wilma har löpt klart nu så fortsätter det att tina i den här takten så borde vi kunna träffas snart.

Idag ska vi även kolla träningsplanen och förhoppningen är att det ska gå att köra lite lydnad...

Nån träning blev det inte. Nu ska ni få höra på det dummaste... Hade sett på en karta att det ska finnas en grotta inne i skogen nånstans där vi brukar vara och promenera. Efter en stunds promenerande fick jag för mig att den skulle vi hitta! Så vi har varit och letat efter en grotta idag. Dock utan resultat... Tror jag, för egentligen har jag ingen aning om hur den ska se ut... Men det blev iallafall en jättetrevlig promenad av det hela. Stället vi gick på var som en enda stor bergsknalle. Himla läckert. Där skulle man lagt ett spår nångång... Efter letandet var jag helt dyngsur i svett så lydnadsträningen blev uppskjuten till annan dag.

Ha en trevlig fredagkväll!2008-01-16 Onsdag

Tre plusgrader, ishalka och regn. Jag kan hålla mig för skratt kan jag lova...

Tog tillflykten ut till skogen för att promenera. Faktiskt var det ganska skönt första en och halv timmen men sen blev det lite häftigt blött... Vantarna vägde bly och goretexbyxorna lika så.

Tanken var att jag skulle snickra ihop ett uppletande när jag kom tillbaka till bilen. Men så kom jag på att jag läste på en blogg om "att träna hörsamhet". Fanken det har vi missat! Inte för att jag direkt kan erkänna att jag vet vad det innebär men jag trixade ihop lite egna lämpliga övningar.

Först lekte vi med en häl av en stövel som Qurre hittat. Han skulle lägga den i min hand och då skulle jag den igen. I början var han väldig snål, stod och tuggade på den i väldigt lämplig avstånd från mig. Då satte jag på koppel och påminde honom lite om vad leken gick ut på och då funkade det jättebra.

Sen fick han springa och hämta "hälen" som jag lagt ut, komma och sätta sig fot. Gjorde det några gånger och tills han verkligen höll fast och jag kunde "picka" på grejen han höll. Vi gjorde även en övning där hälen fick ligga på sidan och han skulle koncentrera på en annan övning och få kongen som belöning. Körde även att jag la ut hälen och skickade ut honom men efter halv sträckan ropade jag in honom igen. Funkade inte första gången, men andra. Qurre tyckte att det här var jättekul! Morsan hittade på nya grejer hela tiden och det var jättekul att han gick från väldigt skepiskt till att köpa läget och bli mer uppmärksam på spelets regler.

2008-01-15 Tisdag

Jaha då var det två plusgrader och ishalka igen då... Det är inte bra för motivationen hos mig känner jag. Sist det var ishalka provade vi köra lite lydnad och det blev ett gnällkalas av alltihop. Så det är bara att glömma. Det positiva med vädret är väl att det snart går att spåra överallt... Blir snabbare vår... Något mer kommer jag inte på... Behöver jag antyda mer att vi legat nere med all träning... TRIST! Och TRÅKIGT! Och det värsta är att det blir till och med svårt att motivera sig att träna inne... Men vi får se hur det blir ikväll. Efter en välbehövlig dusch kanske det känns kanon att köra lite kryp och hålla fast mjuka grejer. Vi får se... Annars får vi trösta oss med att vi iallafall har varit ute på en långprommis i skogen idag.

Men innan vi "lägger på" måste jag bara berätta om världens tuffaste hund. Han är av rasen Border Terrier och brukar hålla till i ett stall som vi går förbi på kvällarna. Han har för oss okänt namn men bär alltid stolt sin reflexväst. Oftast finner man honom sitta utanför stallet och vänta på matte. Igårkväll satt han, sin vana trogen, utanför stallet, fast den här gången mitt på vägen. Äckligt med så stor hund, sa han och fnös när vi dök upp. Fast har man pondus så har man! Då flyttar man sig inte en millimeter, även om det skulle passera en stor äcklig hund. Vi fick helt enkelt runda den lilla morrande hunden som stolt satt i sin reflexväst. Han såg bara hur skön ut som helst!

Ha det gott!2008-01-13 Söndag

I morse öste snön ner. Tung blötsnö... Så istället för att att ägna dagen åt snöskottning ringde vi efter en traktor. (Det är alltid nära till en traktor när man bor på landet som tur är). Den kom och fixade bort snön i ett nafs och vi kunde istället ta hunden och fara ut i skogen. Betydligt roligare och man får definitivt mindre ont i ryggen.

Alltid när sambon följer med så ska det trixas med hunden. Tur han är en mycket förstående sambo... Idag blev det budföring. Qurre tjuvstartade på tredje skicket så han fick masa sig tillbaka till mig, göra om och göra rätt. Men ingångar var helt fantastiska idag. Full fart in och in med rumpan! Precis som jag vill att de ska vara och helst alltid så...

Budföringen avslutades med kongkalas. Superkul, tyckte Qurre! Husse är roligast också, för han kastar längre än kärringen. Så det så!

image92
Kasta en gång till! Snälla...

image93
Kul med snö. Flaggan i topp! Eller svansen...

image94
Så här fint är det alltid i norrland! Jag lovar... (Bilden är tagen genom bilrutan medans vi kör.
Trodde inte det skulle bli något... Lite kul).

Ha det gott!

2008-01-12 Lördag

Jag och Sussie har legat i på träningsfronten nu fredag och lördag. I fredags blev det spår och uppletande i värsta skitvädret. Fy fanken så blöt jag var när jag kom hem. Men jag antar att det är lite nyttigt det också. Uppletandet var det lite si och så med men vi skyller på sidvind... Men det ser iallafall bra ut på bild : )) Spåret gick kanon. Superduktigt kille!

image88

I lördags körde vi uppletande och lite lydnad. I uppletandet körde vi båda hundarna i en lång och smal ruta med föremål längst ut, sen vallade vi en ny ruta och körde hundarna igen.

image89
Full rulle!

image90
Så nöjd matte ser ut när jag visar att jag både kan sitta OCH hålla!

Efter uppletandet körde vi som sagt lite lydnad. För vår del blev det lite linförighet, fritt följ, framförgående mot sticka, några lägganden och så avslutade vi med en budföring. Lite förbryllade blev vi också av det som för dagen fick fungera som störning under träningen. Vad sägs om att dela plan med en kille som flyger ett radiostyrt flygplan...? Eller en skoter som kommer i full fart över plan...?

Avslutar med att lägga in en bild på Qurre som vi tog sist vi körde rapport.

image91
Aldrig får man springa... Bara vänta och vänta...

2008-01-10 Torsdag

Aj, aj, aj vad ont jag har i fotknölen efter gårdagens promenad. Kanske inte så smart att dra på sig nya skor och gå på långprommis... Därför så blev det en kortare promenad idag och sen tränade vi lite lydnad.

Gjorde en apportering där jag la ut apporten och gick tillbaka. Funkade kanonfint! I linförigheten gick han som en klocka och helt tyst (stolt : ). Läggandet vid sidan funkade också kanon. Platsliggning, drog fram kongen och försökte lura honom men prinsen låg. Sen var det premiär för framförgående mot sticka och gissa om jag fick skratta... Stack ner stickan och sen gick vi bortåt. Kommenderade före och Qurre drar iväg i värsta skuttande galoppen och hugger stickan. Stod sen med stickan i munnen och såg hur stolt ut som helst och jag kunde inte annat än att skratta. Så vi gjorde om och tog på koppel istället och det funkade betydligt bättre...

Imorgon är Sussie ledig så då ska vi passa på att fara ut och spåra, för halv slanten iallafall...2008-01-09 Onsdag

Har egentligen inget vettigt att skriva men så är det väl ibland. Man skulle ju kunna strunta i bloggandet men det känns också lite trist...

Ingen träning idag "bara" en lång härlig promenad. I och för sig så var den inte så jättehärlig på slutet för jag hade på mig mina nya skor... Lite mör kände jag mig efter drygt två timmar... Suck, är huvet dumt...Helt otroligt är det också att temperaturen ligger runt nollan och det är januari. Man börjar ju undra när kylan ska komma.

Qurre har lagt sig till med nya kvällsrutiner. När nån av oss går och lägger oss så hoppar Qurre upp i sängen och tar den lediga halvan. När man sen kommer dit så makar han snällt på sig och ligger och myser. Ett tag! Sen blir det ju varmt! Och det är helt klart konstaterat att det är vårat fel. Låg inte vi i sängen så skulle det inte bli lika varmt. Så det så!

God Natt!2008-01-08 Tisdag

Mitt på dagen tog vi rundan runt byn som tar lite drygt en timme. Den är himla perfekt nu, speciellt eftersom det fortfarande är lite snö så vi kan ta hemvägen över åkrarna. Himla kul med åkrar tycker Qurre. Undra om det beror på att han är halvt uppvuxen på en åker eller om det blir lite kul för det är så öppet... 

Nu efter maten så har vi varit ute och busat på lite i snön. Tyckte mig känna något som liknar regn men det förträngdes rätt snabbt... Efter promenaden blev det inomhusträning. Framförgående mot stickan, hålla fast mjuka saker (det är ju så svårt för de är så goa att tugga på, tycker Qurre), apportering både hämta och hålla fast och så avslutade vi med lite kryp.

Krypet måste vi nog träna separat ett tag. Han går upp så himla mycket i varv så jag tror inte han riktigt tänker på vad han gör. I övrig så gick det himla fint.

Har fått två av tre böcker som jag beställt efter från Bokus idag. En är en skönlitterär bok medans de två andra är hundböcker. Himla kul! Det blev som lilla julafton! Så nu ska jag stutsa till soffan och läsa lite.

2008-01-07 Måndag

Igårkväll träffades jag och Sussie för att sätta upp mål och planera träningen så vi kommer dit. Vi kände väl båda två att det lätt blir att vi härvar på och låter surdegarna ligga på jäsning...

Vaknade imorse taggad till tusen. Så idag har det blivit lite träning. Linförighet, läggande, framförgående med fokus på ställandet, platsliggning. Det gick himla fint och Qurre till och med släppte kongen jättefint. Alltså lägger till till lossträning till listan också.  : ))

Tanken var att vi skulle träna lite inne men vi bytte ut det mot störningsträning istället. När vi var ute på prommis nu ikväll så var det full rulle på skolan. Åtta ungar och några föräldrar spelade ishockey så då passade vi på. Han var jätteduktig! Körde lite linförighet och sen en platsliggning i kopplets längd (vill ju inte få dåligt rykte på byn om det skulle gå åt skogen...). Måste säga att det känns som att han ligger mycket tryggare nu.2008-01-06 Söndag

I går tycker jag mest vi for runt. Handla mat och lite smågrejer. Vi var även och hämtade tjänstetecknet hos Annica. Qurre fick nöja sig med lite kortare promenader. Har hört att det kallas vilodag...

Rapportträningen idag gick riktigt bra. Qurre har börjat förstå vad det handlar om. Tycker det funkar himla fint vid stationerna också. Nått litet pip kan komma men säger man till honom då blir han tyst. Jag måste säga att det är ju bara hur kul som helst!

Nu när det är nytt år så verkar det här med mål vara på tapeten. Idag satte vi upp några mål med rapporten. Vi måste ta oss i kragen och testa köra helt i skogsterräng. Längre uppbindingstider. Just nu vill jag inte att han ligger och kallnar förlänge, är rädd för skador. Men vi får helt enkelt börja packa med filtar så är den saken löst. Vi ska prova annan belöning också vid stationerna, blöt katt- eller hundmat i skål för att höja mysfaktorn lite. Sen vore det ju otroligt kul om vi kunde hitta några att träna med... Men än så länge känns det inte som nån panik utan mycket går att arrangera. Har faktiskt tänkt gulla med pappa och så får han följa med som skytt nångång och blåbärsplockare en annan. Och vill han ha besök på hemmet så...

När vi kom hem så passade jag på att klippa klor och smörja in trampdynor.

2008-01-04 Fredag

Idag har vi varit riktigt duktiga! Jag och Sussie for ut till kont där är det fortfarande ganska lite snö och körde budföring, uppletande och spår.

Qurre är inne i en period som vi kan kalla "det-där-kan-jag". På budföringen behövde jag inte direkt nöta på kommandot, utan han drog som en pil helt på eget bevåg. Hmmm så det måste jag "ta tag i". Inte för att jag tänkt vara otrevlig mot honom utan han får helt enkelt komma tillbaka vid tjuvstarterna i fortsättningen. Men det positiva är ju att det inte är någon tvekan alls så jag tampas med ganska roliga "problem". Jättefina ingångar hade han också, så det känns jättekul!

Uppletanderutan var idag smal och lång. Det kändes som det var tusen år sen vi körde uppletande men Qurre skötte sig jättefint. Letade i fint tempo. Första ingången var ganska slarvig och med mycket tugg men den andra var helt super!

Idag spårande han som vanligt jättefint! Men på ett ställe fick han lite problem. Sussie hade gått efter en stig och sen vikit av men Qurre fortsatte att spåra efter stigen eftersom det hade gått folk där. Tyvärr var det också just där som Sussie hade korsat spåret så det kändes lite rörigt ett tag men vi byter ihop och kommer igen. Det där med korsat spår och folk i spåret är något som jag verkligen vill att han ska behärska. Så det är bara att tänka till och komma igen.

I morgon är jag sugen på att köra lite rapport. Har lovat sambon att vi ska fixa med huset men en liten pause borde vi ju hinna med...

Måste bara tillägga att vi tränade lite kryp inne på mattan igår... Har testat en gång tidigare och det blev bara pannkaka av alltihop. Jag "kladdade" för mycket på honom och det som hände var att han blev störd som bara den, inte lugn som tanken var. Igår körde vi en annan metod utan kladd och det gick verkligen över förväntan! Prinsen min är duktig! Så nu är tanken att jag ska köra väldigt korta pass och det jag kommer att hålla fokus på är att han är lugn och fokuserad.

En annan ganska rolig sak är att Qurre kan helt vänster om, eller vänster-vänster eller vad fanken man nu kallar det. Så det är en annan taktik jag har, helt enkelt vänta. Så tycker jag det varit med mycket. Helt plötsigt och utan träning så är det som att tiden är inne och det bara funkar, helt utan träning... Lite fler gråa strån får man ju : )) Men kul är det! Så snart är det nog dags för Qurre att få sova tillsammans med regelboken. Hans mamma kan ju läsa regelboken så med lite tur kanske han fått det med modersmjölken : ))

Kram/SvammelFia

2008-01-02 Onsdag

Visst är det skönt med slappa dagar men idag kände jag att nu får det räcka. Började därför morgonen med en snabb sanering. Helst av allt hade jag velat plocka bort allt runt julen men det får vänta ett tag till. När allt var klart ringde jag till Annica som har Märtha. Annica den underbara människan har hittat Qurres tjänstetecken.

Mitt på dagen for vi ut och gick en riktigt långsväng. Hur härligt som helst! Sen skulle vi fara och tanka... Munstycket halkade utåt så det blev en liten dusch av bensin. (Tur man inte är rökare...). Och som om det var klart där... Nä... Svängde förbi Statoil för jag höll på att svälta ihjäl och räddningen blev en korv och en dricka. Sen när jag kom ut till bilen har jag drickan i ena handen och plånboken i den andra, och på något sätt skulle jag hjälpa till med handen som höll drickan att få upp bildörren. Det slutade med att lite av drickan åkte INNANFÖR tröjan in på bara skinnet. Kallt! Ja, hur fanken lyckas man... SUCK!

Nerdränkt av bensin och lite kladdig dricka for vi sen in på stan och fixade lite ärenden. Kongarna har fått nya snören och sen köpte jag en ny i reserv.

Snart börjar Ragatan Ann-Sofie att härskna till också. Ungjäklarna har smällt smällare varenda kväll. Slöa jäklar bönder till föräldrar... Men som om det vore nog. Ungarna tycker det är hur häftigt som helst att stoppa smällarna i saker också. Tomburkar verkar stå högt i kurs. Grejen med burkar är bara att de går i tre delar och kanterna blir inte att leka med. Först ligger de på vägen och sen kommer plogbilen och de hamnar i diket. Tänk om nån hund trampar igenom snön och på en söndersprängd burk... Så nu hjälps Qurre och jag åt att städa efter dem när vi är ute på promenader. Arbetsfördelning är att Qurre hittar de mer gömda delarna och jag plockar upp dem.2008-01-01 Tisdag

Mellan mig och hummern står det nu 1-0. Så otroligt gott och enkelt det var! Till hummern åt vi bröd med vitlössmör och en aioli som jag hittade på matblogg.se. Där stod det också hur man delade den och vad man skulle plocka bort. Det här med traditioner är något som jag tycker om. En av dem är att vi grillar på nyårsafton. Kan det bli bättre...?! Igår var det grillad oxfilé, grillade grönsaker, kantarellsås och gratinerade potatishalvor som landade på tallriken. Middagen avslutades med en pannacotta med hallon. Suck så gott!

Runt tolv-slaget drog raketerna igång. Blev riktigt förvånad över hur mycket raketer det ändå blev. Trodde folk började gå ifrån det där men icke. Vi hade dragit upp ljudet rejält på tvn men efter en stund började Qurre stå och kika ut. Nyfiken som vanligt... Då gick vi in i sovrummet och drog ner rullgardinerna. Hade även med ett ben som vi lekte lite med och sen fick han ligga och gnaga på det tills det hela var över. Sen runt halv två-tiden så tog vi en snabbrastning och då var det helt lugnt ute.

Idag blir det lugna gatan. Tror vi ska dra med oss husse ut på en långpromenad på eftermiddagen. Det känns som lämplig aktivitet. Men fanken det är ju Ivanhoe så då måste det bli före det. Ännu en tradition som jag tycker om. Hoppas varenda gång att han ska välja den andra tjejen, men icke...
RSS 2.0