2008-03-29 Lördag

Har länge funderat runt det här med foder. Idag gjorde jag slag i saken och for och köpte Royal Canin German Shepard. Tanken är att Kung Qurre ska få äta hälften Klass och hälften Royal. Anledningen till det är ju självklart att vi ska stå helt redo inför den kommande säsongen. Tycker det är lite bökigt att ligga på rätt ranson med Klass. Med ett torrfoder är det betydligt lättare att öka och minska. Tycker att Klass verkligen är ett superfoder som han funkar bra på men nackdelen är att jag upplever att han står sig lite dåligt på det. Så vi får se hur den här lösningen funkar...

Självklart har vi tränat idag ; )). Nu börjar plusgraderna komma ute så jag kände att jag var tvungen att dra iväg innan planen ligger helt under vatten. Konstigt att jag var själv där... Lördag kl 18.00... Inte ens hon i friggeboden ville kika ut...

Apportering: Idag tränade matte att hålla i apporten och sen säga loss. Till slut gjorde nog matte en klar 10:a...

Musmattan: Körde några gånger på ganska nära avstånd och det funkade kanon. Blev lite ivrig och ville testa på långt avstånd. Givetvis tog han upp den... Provad då en gång till och då funkade det. Körde lite annat emellan och tog sen fram musmattan igen och körde några gånger på nära avstånd. Funkade kanon.

Saktagående: Idag hade han lite mer bråttom första gångerna. Men fick till ett jättefint saktagående och då gav vi oss där.

Framförgående: Körde först dutt och sen fick han gå mot stickan två gånger. Sen plockade jag ner stickan och körde två gånger till. Det funkade! Tralalalala....

Linförighet: Nu nöter vi på att han ska kunna gå utan belöning en stund och det bara flyter på. Inget pip och inget gnäll, bara duktig!

När jag höll på att träna så kom det två killar med varsin schäfer. En av schäfrarna måste ha varit Yngve. Dessutom hade de en röd skåpbil med en militärregskylt på. Men mitt under träning som jag och med hjärnan under armen så tog jag mig inte för att hugga dem. Det var ju dumt... Hade varit kul att prata med dem.


2008-03-28 Fredag

Kung Qurre is back! Träningen igår gick som räls. Jag var/är helt lyrisk! Varenda grej vi gjorde satte han perfekt. Nu är han dyr kan jag lova! Inte ens till salu! Sockertoppen min!

Innan vi for körde vi lite kryp inne. Problemet där är att han taggar igång. Så igår brassade jag på och han fick krypa ett steg för varje klick redan från början. Sen när han taggade upp och började bita på stickan och tjorva så blev det att köra ligg och bara dutt. Så min förhoppning är han på så sätt ska varva ner. Det svåra i krypet (eller egentligen vid all inläring) tycker jag är att våga låta hunden göra "fel" och lita på att man lägger träningen på rätt nivå så att hunden kommer över och förbi och man får den erfarenhet som man har för avsikt att ge hunden. (Hängde ni med...???).

Träningen igår då. : ))))).

Läggande: Det har vi inte kört på väldigt länge. Men han la sig så snabbt och så fint.

Apportering: Först fick han sitta och bara hålla. Jag duttade och drog lite i apporten. Lite jobbigt men han höll och var knäpptyst. Sen la jag ut apporten och han fick hämta. Så duktig! Jättefin ingång. (Problemet är faktiskt jag. Det blir mycket bättre om man håller i apporten när man säger loss. Än att försöka fånga den i luften. *asg*). Vilket geni jag är....

Saktagående: Helt lysande! Han går så sakta att det inte är sant. Igår varierade jag antalet steg när han fick ta belöningen. Allt från tre bra steg, till väldigt många bra steg. Det är så kul!

Ingångar: Vi gjorde några ingångar och de blev verkligt fina allihop. Avslutade med en inkallning. Kanon!

Idag är himlen klarblå och solen skiner, så vi ska ut och njuta och bara vara!

Trevlig fredag!

Hej igen...

Är riktigt blogghumör och kan inte slita mig... Som sagt idag har vi varit och promenerat i det underbara vädret. Men en sak är säker, helt säker. För att få några bra kort på Qurre krävs nog superlim, fyra bodybuilders, skruvdragare och några spännband. Jag tror jag blir tokig! Att få en helkroppsbild som liknar nånting verkar omöjligt. Ju mer jag vill desto mindre vill han... Suck!!! Men några bilder blev det. Hoppas vi kan bjuda på ett skratt eller två iallafall...

image121
Nåväl helt omöjligt kanske är lite överdrivet... Fotografen kanske måste vara mer på hugget...

image122
Envisas du så envisas jag, sa Qurre...

image125
Om jag provar vika ut öronen så kanske det blir skugga över hela mig och då kanske hon ger sig...

image123
Inte helt fel...

image124
Nu till något helt annat... Barn som hälsar på hos oss har givetvis en bestämd plats...  ; ))

Nä nu ska jag ge mig. Snart är det Let´s dance och det vill man inte missa.

Vi ses!

2008-03-27 Torsdag

Klev upp i morse och kände mig på ett toppenhumör. När jag satt och fikade så såg jag att det låg bollar av hundhår precis överallt. Fast det ska jag inte gnälla över för det var ju tanken med att bada honom igår. Ju mer som rasar av desto fortare är det över. Men det var bara att rikta in sig på en rejäl städdag. Till och med frysen har fått sig en välbehövlig avfrostning. Så nu känns det toppenfräscht här hemma igen.

Mitt på dagen gjorde jag ett brejk och så for vi ut på en långprommis. Man kan väl inte säga att det varit något väder att skryta med men det är helt klart behagligt ute nu. Lite kul var det också, för några veckor sen kastade jag upp en kong i ett träd. Det är en sån fin sluttning där så tanken var att han skulle få lite backträning men det sprack av förklarliga skäl. Efter det har vi varit förbi trädet och stått och kikat på kongen hur många gånger som helst. Kongen har suttit där den har suttit. Men idag hade den trillat ner till en gren längre ner så det var bara att ta ett smalt träd och peta ner den. Lyckan var total! Tror jag måste träna lite på kastriktningen... ; ))

Sen tjurig som jag är så har jag bestämt att det blir kvällsträning ikväll. Så typiskt mig om något! Tror jag har nån böjelse för att träna när ingen annan gör det. Eller egentligen så är det nog min kärlek till sommarkvällar som gör sig påmind. Jag bara älskar sena sommarkvällar ute på klubben. Det finns bara inget som slår det! Så det måste vara det som vill fram... Lite tidigt kanske.... Fast det är lite intressant att träna på olika tider och se om hunden är påverkad. Synd bara att det lätt blir mer 22-tiden än 07.00...

Hur som haver... Ikväll ska det tränas läggande, ingångar som sen bakas ihop med inkallning, apportering och så avslutar vi med saktagåendet bara för att det är så kul.

Vi hörs imorgon!

2008-03-26 Onsdag

Under påsken när vi var och körde rapport konstaderade jag att Qurres kondition har varit bättre... För att vända trenden slet jag lös cykel där den hade frusit fast och så fick den haka med ut till Bäcksjön. Underlaget var helt super för Qurre att springa på. Nackdelen för mig, var väl att cykel inte var direkt nypumpad och underlaget var ganska tungcyklat. Men det blev iallafall en sväng så bättre det än ingen. På vägen tillbaka stannade vi (jag behövde få ner pulsen lite) och gick efter ett skoterspår. Himla mysigt i det soliga vintervädret.

När vi likaså var där upp så passade jag på att handla på OBS på hemvägen. Ibland är det lite kul med omväxling. Passade även på att fara på Godishuset och där var det rea. Två stora Twistpåsar för 40kr. Vilket smaskigt klipp! Kan jag verkligen behöva efter den tuffa cykelturen. Snus blev det också. Sen en sväng in på Djurmagasinet för att kolla läget men hittade inget. Så istället avslutade jag shoppingrundan på Arken Zoo på Teg. (De ska tydligen heta så framöver eftersom de nu ingår i den kedjan). Där hittade vi lite smått och gott. Köpte några ben, träningensgodis och en ny klicker.

Kvällen har gått i Spa-tema för Qurre. Han har blivit duschad, schamponerad två gånger och givetvis avslutades duschningen med ett balsam som fick verka tills han såg lagom utttråkad ut dvs två röda ungefär... Sen fick han en tjurmuskel att knapra på medans han torkade en stund. När den var uppäten så blev det kloklippning och en avslutande föning. När allt var klart serverades en portion Klass tillsammans med lite fräscht vatten.

Själv sitter jag här hårigare än Muhammed själv. Äckligt svettig och ont i ryggen. Men jag ska förhoppningsvis masa mig in den mycket slarvigt städade duschen och försöka åtgärda det värsta. Sen ska glida ner under filten och äta en massa Twist. Har jag tur så får jag pussa lite på min nybadade hund också. Om han behagar kliva upp vill säga...

2008-03-25 Tisdag

Då var påsken över. Man kan säga att det har varit lugnt i byn. Flera gånger under påsken har vi varit och gått där Botniabanan håller på att byggas. Lite koll vill man ju ha... Men det känns inte så kul att det kommer att susa fram ett tåg där inom en snar framtid. Fast fram tills dess så har vi passat på att roa oss. Qurre tyckte det var som på tivoli, mycket att springa runt och härliga vallar att springa upp- och nerför. Gav bra motion med andra ord. Skaren bär också så det har blivit vida upptäcktsfärder på hemmaplan.

På påskdagen var vi på klubben och tränade lite. (Christel jag saknade dig!!!).

Fria följer flyter på som bara den. I hoppet så måste jag ta in musmattan för att få honom till en bestämd punkt. Men i övrigt hoppar han både ut och in jättefint. Saktagåendet är faktiskt ett moment som jag tycker är skitkul. (Okej, det måste vara något fel i huvet på mig... : ). I början har han lite bråttom men bara efter nån gång så går han i mycket sakta mak. Så det är väl bara att få in fler och fler steg. Nu är vi väl uppe i en sju stycken som längst.

Körde även musmattan och nu är han inte alls lika intresserad av att plocka upp den. Ökade lite på avståndet allt eftersom och det funkade då också. Framförgåendet fick sig en omgång det också. Min vanliga klicker är borta och klickern jag hade har en utåtstående knapp. Vilket gjorde det betydligt svårare för mig att hålla reda på både koppel och att inte klicka där jag inte skulle. Idag körde vi på ganska korta avstånd och ökade med en halvmeter. Allt enligt recept, så det ska nog bli fina fisken innan slutet.

Avslutade med ställande. Vad ska jag säga där då... Jag tycker inte om det där momentet... ÄN! Men förhoppningen är att tycke snart kommer att uppstå. Så vi harvar på och jag försöker hitta rätta metoden som funkar för mig. BLÄ! Inte ens hunden kan jag skylla på. Han fattar ju! Ni hör ju hur lurvigt det blir. Men grunden tror jag ligger i att jag inte kan bestämma mig för vilken belöning jag ska köra på samt att det inte känns som att jag har koll på om det verkligen blir det ställandet jag vill ha. Får helt enkelt ta mig en riktig funderare...

Igår körde vi musmatta.

Idag har jag varit och haft första träffen med Eva-Karin som jag ska göra min arbetsprövning hos. Hon erbjuder kurser på alla nivåer, enskild träning, problemhundslösning och sen utbildar hon tjänstehundar åt försvaret. Känns jättekul att få möjligheten att kika in tjänstehundsvärlden. Alltid hittar man något. Just preparatsök är ju helt nytt för mig. Det ska verkligen bli kul! Vi bestämde att jag ska börja den 1 april. Och jag kan nästan inte vänta...

Vi ses!
2008-03-21 Långfredag

Imorgon fyller sambon år och det är storkalas. Så dagen har gått i fixandets tecken. Vi har varit förbi pappa och lånat lite porslin samt några stolar. (Tack och lov så var de var ihopfällbara...). Efter det så blev det Ica-Maxi och handling för hela slanten. Men sen så blev det riktigt trevligt för då packade vi in hela flocken i bilen och for iväg och tränade rapport.

Tankarna efter den rapportträningen gick ungefär så här... Ibland när man tränat kan man känna sig besviken och missnöjd (givetvis alltid på sig själv). Ibland är man superstolt. Sen finns det träningstillfällen när man är så imponerad av sin hund att orden tar slut och ett lyckorus tar vid. Idag var verkligen ett lyckorus!

Vi har inte tränat rapport på flera månader och idag for vi på ett helt nytt ställe. Vi började gå och konstaterade att vi var tvungna att hålla oss efter stigen eftersom skaren inte bar. Så vi började gå... När rapportsträckan var klar så var den väldigt krokigt och gick både över och bakom åsar. Alltså betydligt svårare än vi nånsin har tränat tidigare. Dessutom så blev det en liten kort förlängning. Mitt under förlängning gick stigen som vi gått ner från när vi gick ner på rapportsträckan. (Klantar!!!). Men Qurre den helt fantastiska hunden han springer som bara den och fixar allt galant. När jag skulle skicka honom på sista sträckan så märkte jag att det var jobbigt både fysiskt och psykiskt. Pappa var ganska långt borta... Först springer han, tvekar och tänker... Sen skäller han till som nästan för att peppa upp sig själv och drar iväg som ett spjut...

Hjärtat värkte nästan när jag så honom försvinna bakom krönet. Så otroligt duktig han är som ger sig den på att fixa det även fast jag gjort det på tok för svårt... På ett sätt kändes det som ett kvitto på hur mycket han tycker om rapportträning.

image117
Fredrik och Qurre vid A-stationen.

image118
Qurre laddar med lite nedkylning.

image119
Är det redan slut...?????

image120
Han kampar ganska bra min husse....

Ha en fortsatt trevlig PÅSK!!!

2008-03-20 Skärtorsdag

På förmiddagen var jag, Christel och Björn på klubben och tränade.

Vi fortsatte med framförgåendet och musmattan. I framförgåendet känns det som att vi fått till ett bra flyt och att jag har en plan för hur vi går vidare. Qurre var i början lite skällig i framförgåendet och uppförde sig som att han inte riktigt var med på noterna. Varför det blev så tror jag beror på att när jag inte tränar med Christel så ger jag ett klartecken på att övningen börjar. Men nu föll det bort så Qurre kanske upplevde det som lite otydligt och blev osäker på förväntningar på honom. Kanske kan det vara så...

Idag ändrade vi oss och bestämde att Qurre inte skulle plocka upp musmattan. Vi körde på ett nära avstånd och försökte få till det. I början höll jag på att slita av mig håret! Qurre trampar på mattan, jag klickar och precis när klicket kommer tar han upp den. Men med kong och glada tillrop så blev det tillslut jättebra.

Som "vanligt" fick jag bli lite stolt också... Björn tränade med Muta och vi bestämde oss för att köra musmattan först. Jag vet ju att han blir ganska uppspelt och kände mig otroligt tveksam till att kombination musmatta och annan hund vädigt nära skulle funka. Men vi satte på långlina och körde. Qurre stod en stund och kikade på Muta och sen körde han som att de inte fanns. Mammas gris är bara bäst!

Efter träningen for jag och tvättade bilen. Det var välbehövligt kan jag lova. Sen skulle vi gå en promenad i solskenet. Grejen är ju den att förkylningen som inte vill släppa gör ju att jag får halv andnöd. Det är tätt både här och där känns det som. Så det fick lov att bli en kortare prommis. Lite psykande när solen skiner som bara den och man inte vill gå in. Men innan middan så gick vi en prommis till hemmavid. Helt underbart! Vi tog vägen över åkrarna på väg tillbaka och passade på att leka lite med kongen. Fasiken att man inte har med sig kameran oftare...

En annan sak som jag fick veta idag är att jag snart ska börja göra min arbetsprövning. Det känns så otroligt roligt att det blev precis som jag ville! Så på tisdag ska vi träffas och planera. Det känns så kul, så kul! Kan avslöja att det har med hundar att göra. Mer säger jag inte nu för jag måste nog smälta det själv först...


2008-03-19 Onsdag

Idag har Christel och jag varit på klubben och tränat. Känns otroligt bra att få ett klickerproffs som kikar på våra bravader i klickerdjungeln. Fokus blev därför galopp mot musmatta och framförgående mot sticka. Trots att matte bara hade snor i skallen så tyckte jag inte att jag behövde skämmas för oss.

I galopp mot musmatten så vill han gärna gå över till att också hämta mattan. (Inte kanske så konstigt heller eftersom vi har haft fokus på att hämta grejer och det ligger ganska nära varandra). Men det är som proffset säger, vi skiter i det för musmattan ska ju ändå bort. Man kan ju nästan se det som lite service att hunden själv plockar bort den... ; ))

Chrisel tyckte även att vi hade ett snyggt fritt följ. Inte bara lite KUL!!!

Det är kul att Christel och Björn har några hundar. Det blir spridda skurar från alla nivåer och som jag lär mig otroligt mycket av. Vissa kanske skulle tycka det var jobbigt om nån tränade tre hundar och man själv bara ska träna en. Men sån är inte jag! Jag ser bara fördelarna!2008-03-18 Tisdag

Hurra, hurra! Jag är på gång! Det måste absolut vara glassbåtarna jag åt igår som gjorde hela skillnaden...

Idag har vi varit på en lite längre prommis och efter den så tränade vi.

Jag började med att Qurre fick hämta och komma in med en leksak. Han är ju bara så himla duktig! Jag blir så stolt! Efter den uppvärmningen körde vi fritt följ och klämde in lite positionsträning också. Saktagåendet körde vi och där gick han lite för snabbt i början men skärpte till sig när jag kallade tillbaka honom. Så nu har vi några fina steg. 

Körde några ställande med extern belöning. Provade att lägga kongen lite mer till höger och det funkade mycket bättre. Vet i katten varför men jag upplevde att han inte kliver ut på samma sätt. Vi tränade även att han fick sitta och hålla apporten och komma in och sätta sig fot. Han har riktigt fin position.

Även framförgåendet fick sig en omgång. Men där måste jag nog korta ner avståndet till stickan lite eftersom han ibland blir tveksam.

Vi fick även lite störningsträningen. En kvinna som kom med två hundar och sen kom en bil. Ur bilen kliver en man och han ställer sig och kikar på oss en stund. Till slut säger han, det där ser ju riktigt roligt ut! Svaret blev självklart. Det är jättekul!

Nu ska jag dyka ner i soffan och kurera mig med några fler glassbåtar...2008-03-17 Måndag

Jag diggar sjukvårdsupplysningen skarpt! Helt underbart att kunna ringa dit och rådfråga istället för behöva sitta ensam på kammarn och fundera om man ska åka till vårdcentralen eller inte. Igår hade jag blåsor både i gommen och på tungan som gjorde fruktansvärt ont. Men den snälla kvinnan jag pratade med sa att det var bättre att avvakta eftersom all halsont från början är virus och det behandlar man inte. 3 dygn ska man avvakta innan man kan se på prov vad det är man har. Sen får man många bra råd vad man själv kan göra och då känns det ju genast mycket bättre än att bara ligga som en dösill och vänta på bättre tider.

Nu börjar det iallafall kännas lite bättre och kryddat med lite tjurighet så blev det en prommis i skogen. Det gick inte fort och blev inte så långt men Qurre fick springa av sig det värsta. På kvällen plockade jag fram "kongbollen" som går att fylla med godsaker både lite här och där. Så bara för att det var så synd om mig så petade jag ner leverpastej i springorna på bollen. Så för Qurre får jag vara sjuk fler gånger...

Nu hoppas jag att det här drar förbi. Nån klok person har sagt att "den friske har många önskningar men den sjuke bara en". Men jag har faktiskt två, kunna träna och gå långa promenader... ; ))

2008-03-16 Söndag

Skulle inte ha tagit av mig fleecekalsongerna igår... Idag har jag precis hur ont i halsen som helst! Ganska irriterande när det är strålande sol ute... Så istället har jag sett allt värdelöst som bara kan tänkas gå på tv:n och det är inte lite det... : )) Hoppas det blir bättre för annars måste jag nog masa mig till vårdcentralen och få nån medicin.

Sambon har varit helt fanastisk idag. Han har hållit på med väggen i hallen som blev lite för sned för att det skulle funka med skjutdörrar. Men när jag har hojtat till så har han gått ut med Qurre. Lilla mammas gris har gjort lovar förbi soffan och gett mig nån gosig grabbkram mellan varven och funderat på varför jag ligger ett slakt i soffan.

Nä nu är det det dags att återvända till soffan och bara ligga och ligga och ligga. Men jag hoppas att det är bättre imorgon så att vi iallafall kan fara en sväng till skogen och promenera lite. Det är faktiskt konstigt hur fort jag saknar det... Sen är det ju få gånger man är så sjuk att man inte tar sig upp och ut men just nu känns det som att det är en sån gång...

Idag hade jag faktiskt tänkt fara och se målgången av Vindelälvs draget. Det hade ju varit hur kul som helst men det får bli nästa år...

Suck från sjuka mig!
2008-03-15 Lördag

Strålande sol, runt nollan och bara helt underbart. Vad passar bättre än ett litet spår...?!

Spåret idag var i ganska svår terräng (för mig...) och barmark blandat med lite snöfrost. Liggtiden var lite över två timmar. Ett ganska grunt upptag och sen sex apporter plus slut. Sen säger vi att det var ett mediumlångt spår. (Snart, snart ska jag lära mig att stega, jag lovar... : ).

Från början var Qurre otroligt på gång, fick bromsa som bara den och han slarvade på en hel del. Mot slutet började jag känna igen honom igen. Bra arbetstempo och mer noga. Kanske kan det vara så att han behöver några spår i kroppen för att komma dit vi var när vi slutade. Planen nu i spåret är att jag ska gå några spår själv och tejpa som bara den. Även köra många apporter i början för att sänka tempot och undvika allt för långa raksträckor. Vi kör på den medicinen och ser var det landar.

Efteråt gick vi en timmes promenad. Givetvis hittade Qurre något att tugga på. Morr! När jag gick dit för att kolla eventuella spår av vad det kunde vara såg jag bara lite hår... Typ renhår...? Kan det har varit en bit av ett renskinn??? Ja, ja det får man väl aldrig veta så vida han inte får för sig att kräkas upp det. Men nu ligger han och sussar så det verkar lugnt.

Nu är det soffan nästa!

2008-03-14 Fredag

Nu var det ett tag sen. Vi har mest deppat över vädret men också tränat lite. En kväll körde vi saktagående inne. Killen var efter några gånger superduktig.

Idag har vi varit och tränat på en liten oplogad plätt. Nån linförighet eller fritt följ var dock inte att tänka på eftersom underlaget var på tok för knöligt. Men vi tränade saktagående. Det trodde jag faktiskt inte skulle funka så bra som det gjorde så jag är stolt. Galopp mot musmatta hann vi också med. Från början var han lite tveksam men på slutet fick vi faktiskt till hyfsad fart ut och inget tugg på mattan. Duktig matte som klickar lite före! När vi likaså fått upp farten så körde vi framförgående. Blev lite ivrig och la in fotgåendet men då sket det sig. Tänk att han måste ha mer än två träningar för att förstå... : ))

En dag när depressionen över vädret var som värst så for jag ut till Annica och hälsade på. Vi hann med två prommisar med hundarna innan jag for. Qurre han var så kär i Märtha så han visste inte riktigt var han skulle ta vägen. Ja, de är ju bara helt underbara de "små" liven...

Annars så har det varit mycket långprommisar. En dag var vi ut och gick mot hästhagen. Hade med mig en kong som vi lekte med. Grejen var bara att där var värsta snöslasket och ibland landade kongen mitt sörjan av snö och vattten. Qurre var helt dyngsur när vi gick därifrån men det gjorde inget för det var kul, sa han.

Imorgon tror jag nästan jag ska slå på stort och fara och lägg ett spår. På ett ställe som vi gick förbi idag var det inte mycket snö kvar... Hihi, inget ont som inte har något gott med sig.2008-03-10 Måndag

Regnet som öser ner har jag inte lust att kommentera. Jäkla skitväder, kort och gott! Idag har vi plumsat på så att slasket sprutat. Jag hade tänkt fara på klubben ikväll och träna, men det är ju bara att flytta till annan dag... MORR!

Det har inte blivit så mycket tränat i helgen. Istället pysslade har vi pysslat med huset. Så det skrider sakta framåt.

I lördagskväll for jag hem till pappa och hämtade mammas gamla vallingsfria skidor. Lånade också den obligatoriska pannlampan och for ut i de mörka skogarna. (Man skördar färre offer på det sättet....). Ja himmel och pannkaka vilken syn! Från början gick det himla fint men efter en stund måste jag ju erkänna att jag blev lite sliten och hade inte samma glid på skidorna. Vad händer då...? Jo, snön börjar givetvis att klibba fast på ena skidan. Genast blev det fara för livhanken för det tog ju tvärstopp. Inte susade man fram så där graciöst som de som kör Vindelälvs draget inte... Men ganska kul var det! (Förutom klibbet under skidan då...).

Men helt ärligt så har jag svårt just nu att se någon fler tur med de där skidorna. Måste nog erkänna att motordrivet (eller bättre skidor) nog skulle passa mig bättre ; ))

2008-03-08 Torsdag

Idag fick vi träna i ett underbart väder.

Började med lite linförighet, det gick bara fint. Vi har ju tappat bort läggande lite så det passade vi på att träna också. Bredvid parkeringen vi tränade på så fanns en plätt som var helt oskottad. Då åkte stickan fram och vi körde framförgående åt båda hållen. Där imponerade han på mig och förstod precis vad det var frågan om.

Nötte lite på hatmomentet ställande (som jag ska lära mig att älska, jag lovar) och nu tycker jag att han förstår och kan öka på med att han ska ställa sig hyfsat rakt.

Vi körde även hämta grejer och eftersom det inte fanns någon publik så gjorde han det helt perfekt : )).

Efteråt for vi in till stan och skulle göra några ärenden. Snacka om aprilväder. Från strålande sol till snö på några hundra meter. Fast det känns ganska bra att kalendern går åt rätt håll... : ))2008-03-05 Onsdag

Att Qurre är två år märks. Det riktigt bara bubblar i honom. Igår när vi skulle gå ut sticker han och gömmer sig bakom köksbordet. Blödig som jag är så höll ju tårarna på att komma, "min hund vill inte vara med mig"... Men så fort jag såg blicken på honom där han stod och tryckte så kände jag mig inte lika gråtmild längre.

Mitt på dagen igår var vi och tränade på klubben. Där sätter han också griller i huvet på mig. Saker som jag inte tror ska fungera, funkar hur bra som helst (störningsträningen) och de man tror ska funka (komma in med grejer) funkade inte alls. Men man får väl glädjas åt det som funkar och lösa det andra på bästa sätt.

Idag tänkte jag vi skulle ta en långprommis i det vackra vädret och köra lite lydnad efter det. Spännande att se vad prinsen är på för humör då...

Hej igen!

Nån träning blev det inte fråga om. For ifrån både träningsväst och klicker. Istället har det blivit motion i massor. Först en och halv timmes promenad i snön. Sen har jag och Anna varit ute med hundarna i en timme nu ikväll, och det blir mycket spring under den timmen kan jag lova.

Med träningen tar vi nya friska tag imorgon.

Go´kväll!2008-03-03 Måndag

Varför är det så att de bästa bilderna alltid blir lite suddiga...??? Morr!

Idag har vi iallafall varit ute på en långprommis i snön och kameran var med. Så det blir lite bilder idag.

image112
Försökte få objektet lite mer medgörlig att vara med på bild, så jag tog upp en pinne för att få uppmärksamhet. "Kasta då nångång, tyckte Qurre och höll sig startklar".

image113
"Nä, då provar jag väl skälla lite på dig och se om du kastar då...?"

image114
Den obligatoriska musjakten... Verkligen full koncentration.

image115
Härligt med snö. Snölåsen får göra rätt för sig...

image116
I dina mörkbruna (heller halvbrunoranga) ögon, har jag förälskar mig i.... Eller hur den nu går...

Det var allt för idag. Kanske blir det lite mer krypträning inne ikväll. Vi får se...

2008-03-01 Lördag

På eftermiddagen drog vi ut på en långprommis i snön. Bitvis fick vi plumsa på rätt bra. Sen fick jag skratta åt Qurre också. Den här gången skulle vi passera en vägbom och han blev helt fixerad. Stod och sniffade som bara den och ville inte gå därifrån. Förtroende som jag har för min hund så insåg jag ju att om han säger att det är något, så är det så. Så jag böjde mig för att kolla in i hålrummet i vägbomen. Först såg jag ingenting men när jag kikade lite till så satt det en liten fågel där inne, livs levande. Ja, det är tydligen fler än jag som blivit lite halvchockad över all snö vi fått... : ))RSS 2.0