2008-07-31 TorsdagVilken underbar kväll vi hade igår...


Först simning...


Mera avskakning av vatten...


Sen måste man ju gräva lite, det är det roligaste som finns!Och så picknick.


Avslutade kvällen med ett spår som husse hade gått.

I tisdagskväll chockade vi kroppen och var och tränade lite lydnad. På kvällen, sent, ingen värme...

Fritt följ: Funkade kanon, var fokuserad redan från början. Mycket vänstersvängar där jag backar lite i svängen. Funkade bra.

Musmatta: Körde galopp mot och sen sitt. Nu verkar poletten trillat ner. Ett tag la han sig men nu verkar sättandet blivit stabilt.

Apportering: Fick hålla träapporten några gånger och inget tugg.

Framförgåendet: Sist vi körde blev det ankskit av alltihop. Ikväll backade vi bandet och tog det från grunden så innan slutet kunde jag köra på ett ganska långt avstånd från båda hållen mot pinnen. Belönade med godis och kongen kom fram när det blev lite svårare. Så jag var så nöjd!

Krypet: Körde först stabilitet, bara att ligga lugnt. Sen åkte stickan fram och det blev ett kryp. Grejen är att jag måste vara snabbare på att ta bort stickan annars får jag en hund som kryper runt högerbenet på mig... ; ))2008-07-27 Söndag

Motivationen att uppdatera bloggen är väl inte den bästa just nu... Men idag har vi allafall fotat lite, så håll till godo!Svårt bara att få med båda öronen på samma bild...


Qurre älskar söndagar då kommer det folk till Loppisen som han kan ligga
och spana på från balkongen.


Lunch ute på Bölesholmarna.


På kvällskvisten blev det simträning.


En mycket blöt men lycklig hund.


Ja tänk så mycket roligt man kan ha i en sjö tillsammans med en
tennisboll...2008-07-19 Lördag

I tisdagskväll var vi och spårade. Ett tips om du ska tvätta en flätad spårlina, kör inte med sköljmedel för den blir halkigare än en ål att hålla i... Trots spårlinan så var det kul att komma ut i spårskogen. Hade märkt upp apporterna och idag plockade han dem en efter en. Jobbade jättefint när spåret gick längs vägen och senare över. Körde även lite lydnad efteråt. Lite fritt följ, mycket lek och ställande. Men helt uppriktigt så känns det att vi skulle behöva få spåra lite oftare än vad vi gjort på slutet. Tycker han få ett sånt sug att det går lite för fort och det skulle vi behöva jobba på. Men det är ju kul att han är sugen.

I onsdags var vi och tränade på ett nytt ställe. Värmde upp och Qurre kändes på hugget. Fritt följ och sen gick vi över till att träna sättande på musmatta. Qurre tyckte att sitt var helt onödigt utan la sig ner istället, så då fick han gnugga den grå lite innan det blev rätt. Såg på honom att han tyckte det blev jobbigt att fundera...

Andra svängen skulle jag testa att köra framförgåendet utan den förberedelse jag brukar ge honom (dutta på stickan) men han förstod inte alls var det var frågan om och gick ganska vingligt och var i största allmänhet inte alls i nån vidare arbetsform. Så då bröt vi det och körde lite linförighet och sen några inkallningar. Dåligt minne har jag men jag tror vi körde några lägganden och sen blev det lite saktagående mot kong. Efter ett försök till att norpa kongen så gick det bättre och bättre. Avslutningen på träningen blev väldigt tråkig tycker jag. Qurre började stämpla ut. Annica och jag pratade en del om det. Hon berömde mig för mitt tålamod men jag känner att jag gör hellre ingen affär av det än att handla i frustrering med risk att göra en gås av en fjäder. Så just funderar jag på mönster, alla tips och försöker få fram en plan att hålla mig till. Vi får se var det landar.

Efter träningen var det hem och ta nytt duschrekord. Himmel så sen jag var... Vi var bjuda ut till Helen, hennes barn med respektive och så var pappa där såklart. Vi åt grillat och tyvärr blev vi tjejer spöade av grabbarna i kubb. Men vi kommer igen, var så säker! Qurre den stackarn han fick ingen vila i bilen. En gråhund som tillhörde sällskapet stod och skällde i hundgården på en råtta som sprang fram och tillbaka och retade honom i stort sett hela kvällen. Men som plåster på såren fick Qurre träffa en läcker setterflicka. Fast lyckan blev kortvarig när hon beslutade sig för att dra till skogs och leta fågel istället för att leka. Ganska snopet...

Efter träningen i onsdags beslutade jag mig för att Qurre bara ska få skota några dagar. Det har varit ganska intensivt med först dålig mage av vombenet och sen direkt upp till Tåme. Så i torsdags blev det en långprommis. Helt underbart! Tror vi behöver det här båda två för att få igång träningssuget igen. Igår blev det simning och promenad medans han torkade. Super härligt, tyckte Qurre.

2008-07-14 Måndag

I tisdags var det spår på schemat. Qurre fick ett roligt spår av annan spårläggare och med några klurigheter. Snurr runt en hög stubbe med utgång fixade han galant, pinne i spetsvinkel blev lite svårare. Spåret liksom försvann men han jobbade på och redde ut det. Hade lite roliga saker i spåret också. Så förutom två spårpinnar var det en halv klädnypa, metallbricka och en inlånad rosa liten pipelefant. Tyvärr var spåret så intressant och det kändes redan från början att han skulle välja spåret och det gjorde han. Så vi plockade bara en spårpinne och så elefanten på slutet. Elefanten blev en succé! Vi höll på att skratta ihjäl oss när han helt frenetiskt och väldigt fokuserat stod och tuggande på sin nyvunna rosa vän! Så nu har jag lovat Qurre att han ska få en egen liten pipleksak...

På onsdag klev jag upp rätt tidigt och började packa för att åka upp till Tåme. Tanken var från början att jag bara skulle sova en natt men jag ville verkligen inte fara hem så jag blev kvar till det bittra slutet på lördag. Och vilken lyxtillvaro jag haft! En massa lydnadsträning tillsammans med underbara och duktiga Eva. Sen däremellan har det varit färdig lagad mat, bok och chips, trevligt sällskap, suttit och kikat på en trevliga träningar och givetvis lite festligheter. Qurre har även fått träffa en kiropraktiker. Kändes som ett ypperligt tillfälle att passa på. När han dessutom började prata om att en del skador kan leda till diskbråck så var saken helt klar. Jag är ju inte så svårskrämd när det gäller min älsklings bästa... ; ))

Igår var det simning och lite plask på schemat. Perfekt att Fredrik kände för att haka på för han kastar betydligt längre och då blir det inte lika mycket fram och tillbaka. Efter simningen for vi och gick en promenad och där finns det en gräsplan och jag kunde inte låta bli att träna lite, lite, lite knappt något alls. Bara lite lek och sen uppstart på fria följet...2008-07-07 Måndag

Inatt höll Qurre oss vakna lite lagom så där. Vett i katten vad det var men han kom aldrig till ro. Var givetvis ute med honom men det var inget sånt. Ja, ja det kanske är nån löptik vad vet jag. Men det är klart lite orolig blir man ju när saker kliver utanför det normala.

Idag har vi varit på lite lydnadsträning. Vi stod över uppletandet för det var inte mycket sikt i den. Kände att jag vill köra honom på lite mer öppna rutor där jag kan se vad han håller på med och för att kunna peppa tillbaka honom. Men det är klart man känner sig ju alltid trist och tråkig när alla andra kör...

Men lydnadsträning hann vi med lite grann. En budföring, lite kryp och massor med linförighet (löptik var med). I krypet fukuserade jag på att han skulle krypa ett kryp och sen ligga kvar, att allt skulle gå lugnt och fint till. Jag märker att jag ibland rycks med i hans snabbhet och har lite svårt att hålla mig lugn. Men det är numera under lupp ; )) I linförigheten fortsätter jag att fokusera på att få bort plogningen från början. Kör mycket vänster och klickar extra ofta när han går rätt för att stärka upp.

Igår chockade vi kroppen och for ut och cyklade före frukost. Har aldrig hänt tidigare men nångång måste väl vara den första. Sen på kvällen blev det lite lydnad.

Nu är det soffan som gäller! Kanske lite glass också...

2008-07-05 Lördag

Igår var jag och gjorde en djupdykning i pappas frys och till min stora lycka fann jag en bit lamm, lämpligt som träningsgodis till Qurre. (Och nä, pappa var inte hemma och kunde försvara det stackars lammet från att bli hundmat. Träningssuget har ingen lag!) Igår åkte lammet ner i grytan och idag när skulle jag skära upp det i lämpliga bitar och konstaterade jag snabbt att det var omöjligt att skära eftersom det bara föll i sär. Lösning blev att torka bitarna lite i ugnen så det blev lite mer styrsel på grejerna. Bitarna hann knappt svalna förrän det äntligen var dags för lite lydnadsträning. Så jag har längtat!!!

Fritt följ med MYCKET vänster svängar, kändes helt okej och på rätt väg. Sättande vid musmatta, fick poletten att trilla ner så nu ska det väl förhoppningsvis funka vid hoppet. Mera fritt följ, lite lugnare den här gången. Apportering, där var det svårt att vänta så nån tjuvstart blev det. Saktagående och framförgående körde vi efter varandra. Pysslade lite med krypet. Körde några snabba lägganden hann vi också med. Så kul!2008-07-04 Fredag

Nu börjar vi tro på livet igen ; )) Sakta men säkert så ökar jag på maten och det funkar bra. Så himla trist det är att inte kunna träna. Livet kändes riktigt tråkigt där ett tag. Vågar inte trycka i honom godis än men igår var vi och gjorde ett uppletande. Och jag kan lova att det var mycket spring i de långa benen.

Första gången hade jag lagt ut fyra förmål längst ut. Qurre fick plocka in tre av dem. Nästa vända konstaterade vi att det var en grej kvar men inget som vi kunde hitta. Andra omgången la vi två grejer, ett i vardera hörnet. Märktes att han var taggad för nångång gjorde han något litet ärevarv och ville fortsätta leta. Sista grejen kvar i rutan fick vi leta som tokar, trodde ett tag att den var uppslukad av marken. Men till slut hittade Qurre den och förmodligen så har han varit och tagit den men sen fått vittring av något annat föremål och bytt. Så nu är det bara för mig att jobba vidare på förväntan att komma in med grejerna.

RSS 2.0