2008-08-27 Onsdag

Nåväl... Huvudvärken som uppkom i samband med bilreparationerna botades igår med en lång och härlig promenad.
Idag tog vi nya friska och for ut på klubben och tränade. Det gick både bra och vi hade himla kul. Vad vi gjorde tänker jag inte gå in på för det börjar kännas tjatigt faktiskt... ; )) Ikväll har vi varit och simtränat. Jag har verkligen tänkt köra stenhårt med den tills det blir för kallt.

Imorgon åker jag iväg till Hemavan för att leta kantareller. Om det blir något plockat återstår väl att se. Men jag har inhandlat både svampkorg, svampkniv och vin. Vinet ska brukas vare sig det hittas svamp eller inte.

Nåväl nu till poängen i dramat. Sambon ska ha hand om mammas älskling... Skrev en "liten" lista kring uppdraget och den slutade på två A4. Jo, jag vet. Hur löjlig får man bli...? Gränsen går säkert några meter från där jag är. Men det kändes ändå viktigt att få ner allt som jag tar förgivet, som vad man gör vid huggormsbett, ingen hård ansträning efter mat, telefonnummer till veterinär, gonattpuss ; )) osv. Ja, ja det får vara hur löjligt det vill men nu står allt viktigt där och jag kan fara iväg och vara helt avslappnad. Det är är ju det viktigaste annars kan jag lika gärna vara hemma.

Kom på att det är faktiskt första gången som vi ska vara ifrån varandra Qurre och jag... Oj, vilken abstinens jag kommer att ha efter de långa öronen och när han kommer och lägger ner huvet på bröstet på en innan han knyter sig i Biabädden på kvällarna. Det får bli mycket vin helt enkelt ; ))

Ska fråga om inte sambon känner för att blogga. Så kan iallafall ni följa vad de pysslar med. Jag får väl ringa och fråga nån *fniss*

Puss och kram och på återseende!

2008-08-25 Måndag

I fredags blev det simträning för Qurre. Eftersom jag inte kastar lika långt som sambon så hade vi med oss ett tennisracket och jag konstaterade snabbt att jag nog kommer bli tennisproffs på köpet... ; )) Efter simningen for vi och plockade en hink med blåbär. Qurre den rackarn ville fuska och ta bären direkt ur hinken istället för att plocka själv... Latmask!

I lördags blev det lite lydnad mitt på dagen. Lite apportering, framförgående och lite annat smått och gott. Solen sken som bara den, och både jag och Qurre är ovana värmen så vi la av innan det hann bli avslaget. På kvällen träffades jag och Anna och tog en prommis med hundarna.

Igår blev det ett kort spår med fyra nedgrävda apporter. Spåret gick både i sandtag och sen upp i skogen. Innan vi gick spåret så fick han sitta och se på medans jag grävde ner en apport och sen leta reda på den. Sen var det inga problem att gräva fram apporterna i spåret. Duktig kille!

Idag har vi varit på klubben och tränat lydnad. Linförighet och fritt följ som uppvärmning. Killen skötte sig lysande! Läggande under gång, lägger sig snabbt men lite snett. I framförgåendet så var farten jättefin idag och han går ut åt båda hållen. Känns verkligen som att poletten börjar trilla ner. I krypträningen försöker vi hitta lugnet och det fanns där idag. Jättekul! (Körde även en sväng inne på eftermiddagen och det känns mycket lugnare redan). Ingångar med och utan apport hann vi också med. Kort och gott så hade vi en jättetrevlig träning.

Jo just det... Idag när jag stod i duschen så hade de ringt från verkstan. Perfekt, tänkte jag, nu är bilen klar! Men killen ville meddela att det förmodligen är ett hjullager fram (kanske båda) som också behövde bytas. Typ 3 800 kr till. Men då sa jag stopp. Så vi hämtade ut bilen och så får vi ta det andra senare. Helt akut var det ändå inte. Så kan det gå med en Saab... Men va fanken det är ändå små problem i en stor värld. Hörde faktiskt något tänkvärt idag.

"Det svåra är inte att flyga högt eller att gå på vatten, utan att vandra på jorden..."

Vi ses!

2008-08-21 Torsdag

Idag lämnade jag in bilen för service... Trodde jag skulle smälla av när de ringde och berättade att de ville göra mer än bara service. Det var inte lite det... Förutom servicen som kostar 4.500 kr så tillkom de saker så notan slutade på 14.000 kr!!! Och som om det skulle var nog. Han berättade också att jag inte hade något mönsterdjup på tre av däcken och på det fjärde så var det väl knappt mätbart. Så vi åker på att köpa nya sommardäck också... Suck och stön och lite tandagnissla men det får lösa sig. Jag och sambon var ett tag helt övertygade om att vi hade mätt däckdjupet i början på sommaren. Tills vi tänkte till och konstaterade att det var i början på förra sommaren... Så kan det va!


På träningsfronten har vi varit himla flitiga i veckan. Två pass lydnad, två spår och ett uppletande med inlånade föremål.  Om vi tar lydnadspassen först så har de varit två riktigt lärorika och otroligt trevliga pass. Det har varit som när lydnadsträning är som bäst. Ena passet klev jag ur rutinerna och provade lite annat. Från början var han jättetaggad och splittrad men det var himla kul att komma över och förbi. På något sätt få en djupare kännedom vad jag kan ta till på min för att få honom "in the move".

I de två sista sista spåren har fokus legat på farten. Han har haft lite för bråttom nu på slutet. Så vi har gått ganska korta men med mycket apporter och det tycker jag har funkat bra. Blir han lite överraskad i början så skärper han till sig i resten av spåret. Nu ska jag ta och se till att apporterna blir nedgrävda/övertäckta för jag märker att när han känner att det är något så slår han av spårnäsan och går över på att leta med ögonen. Så vi vi testar...

Uppletandet gick otroligt mycket bättre än jag trodde det skulle göra med andras grejer. Första saken var en liten fyrkantig pipleksak och den stod han och kikade överlyckligt på en stund. Men så fort jag ropade så kom han som ett spjut. På de övriga tre sakerna var farten otrolig bra in. Den femte grejen som var en svart slangbit hittade han inte (kanske går han på ögonen lite där också...). Varvade med att belöna med kongen och leka med grejen. Funkade kanon!2008-08-09 Lördag

Nu var det ett tag sen...

Idag har vi varit till Lögdeå och jag har storshoppat!!! Givetvis mellanlandade vi på Strandvallen i Nordmaling : )) Där blev det lite sitt på musmatta, sen la jag till hindret och körde några gånger mot musmatta. Avslutade med att ta bort musmattan och det funkade bara finfint. Startade även upp lite ff men sen tyckte jag att jag hade tummat nog på sambons oändliga tålamod... Nu sitter jag och väntar på att regnet ska ge med sig lite så vi kan ta en långprommis.

Igår var vi och spårade i Öbackaparken. Qurre skötte sig jättebra och jag tyckte det var jättekul att få testa på lite mer annorlunda spår. Vi kommer definitivt göra om det snart igen. När vi kom hem for vi ut och cyklade.

Skogspinnar är något som Qurre tycker finns i överflöd och som kan ligga där de ligger. De har absolut inget med spåret att göra och ska inte räknas till kategorin apporter. Morr... I torsdags la jag ett kortare spår med tre skogspinnar. Tyckte nästan jag förtjänade en guldstjärna när jag var så pedagogisk att vi gick ut och letade dem tillsammans och när vi hittade en lämplig pinne så lekte vi med den innan den åkte ner i min ficka för vidare transport ut till spåret. Väl ute i spåret höll Qurre fast vid sin åsikt. Men tillslut tog han den sista, lyckan var total! Så vi tränar vidare där.

Ett uppletande hann vi också med. (Trots att åskan mullrade på avstånd men ändå lite för nära för att jag skulle känna mig helt lugn.) Vallade en stor ruta och la ut tre förmål på rad längs ena sidan av rutan. Tränade sen på ordning och reda ut till rutan, raka skick och att han snabbt skulle vända in till mig igen. Kul att tvärnitade och tog förmålet som låg bara några meter in i rutan.

I onsdags var vi och spårade i I20-skogen. Qurre fick ett ganska lurigt spår med bland annat en spetsvinkel ute på en ganska välpromenerad väg. Lite fick han klura men han löste det till sist. Jag tyckte att han hade på tok för bråttom hela spåret... Hm... När vi kom tillbaka till bilarna så var det skotträning ute på träninsplanen, så jag passade på att köra två korta platsliggningar och sen en massa bus mellan de sköt. Budföring hann vi också med.

RSS 2.0