2009-04-29 Tisdag

I lördags blev det spår för hela slanten. Planen var att Qurre skulle få göra två upptag som låg på ungefär 8-12 meter och sen få en liten spårsträcka med en apport i varje spårupptag.  Det fixade han galant! I sista upptaget hade jag även gått en spetsvinkel bara för att liva upp stämningen lite och den fixade han kanonbra. Efter det hade jag turen att det blev över ett kortare spår över så jag satte Qurre på det också. Körde upptag även på det och då var det ungefär 15 meter ut och det fixade han också helt perfekt. Men på slutet av spåret hände något och jag har funderat men inte lyckats klura ut vad som hände. Ungefär mitt i spåret sänkte han farten jättemycket och så på sluttampen kom han upp helt fel. Men det lönar sig inte att grubbla på för jag kommer ändå aldrig att lyckas få något svar.

Efter spårträningen blev det lite konditionsträning ute på ett kalhygge. Kul som rackarn tyckte Qurre och vi tackar för hjälpen!

På söndag var det dags för sökträning. Vi hade hittat ett lämpligt ställe i Stöcksjö. Precis när jag står och ska skicka ut Qurre i sökrutan dyker hans lekkompis upp efter stigen. Frågar om det funkar att de vänder och det var inga problem att få sin söndagspromenad helt sabbad... : )) Hur gör jag nu....? Ä vad katten går det så går det tänkte jag och skickar Qurre på den första figgen. Inga problem! Men så bra hann jag tänka... Men förmodligen hade inte Qurre sett dem och när jag skickar ut honom på andra figgen som låg på andra sidan fick han vind på lekkompisen och drog iväg som en avlöning... Bad den stora bönen att de inte hunnit gå över stora vägen. Ropade ganska desperat och då kom han tillbaka. "Jag skulle bara kolla lite...". Hundrackare! Jag kan även tillägga att allt finns på film... I övrigt skötte han sig jättebra. Ut och hämta rulle, körde påvis och så fick han tub hos figg. Han har ganska så bråttom ut till figgen igen så det är med risk för liv och lem som jag hänger med i kopplet ut... Passade på att köra på två helt nya figgar och de lyckades han charma totalt.

På kvällen gick vi ut till klubben. Körde först lite uppstart i fritt följ med plask ute på planen. Sen gick vi bort mot dungen där det har torkat upp och körde lite kryp.

Igår tog vi en riktigt långprommis och bara njöt. Idag har vi fått sommardäcken på bilen och regnet öser ner så jag tror inte det blir nått vettigt gjort idag heller. Skönt att slappa lite mellan varven... : ))

Imorgon blir det kurs igen. Kul!

Kram och kram!

2009-04-25 Lördag

Igår på förmiddagen var jag på klubben och tränade lite lydnad. Det var folk där så vi var så nöjda med att bjuda på lite lagom störning. Qurre gick som en klocka och inte ett pip under hela tiden. Glad matte! Körde små korta pass och vi började med fokus i utgångsposition (lär mig en massa nya fina ord på tävlingsledarutbildningen :)). Linförighet och efter det var jag tvungen att kolla av skallet. Skallet blir det att träna betydligt mer på kan jag lova. Tog en kort vila efter det. Nästa pass gick vi iväg upp till dungen och körde lite kryp och saktagående. I krypet tar vi ett steg i taget och jag är noga med att behålla det lugn som vilar över honom. I saktagåendet gick han så sakta så stundtals tänkte jag "men rör på dig då", han nästa frös i varje steg. Ja, det hör väl inte till vanligheten att det är riktigt så sakta...

Efter lydnadsträningen blev jag sugen på ett uppletande. Vallade av halva rutan och la ut tre förmål. Qurre letade jättefint med bra fart men sen bjöd han på alla fel vi jobbat med. Han ville fortsätta leta efter att han hittat första grejen och det sista föremålet (ett mjuk gummiöverdrag till något) var så kul att det hade han gärna behållit för sig själv. 

Idag lyser solen och vi ska passa på att fara ut i spårskogen en sväng.  

2009-04-23 Torsdag

Igår var vi på kurs igen. Trevligt, trevligt! Eva-Karin tycker verkligen att det hänt saker både med mig och Qurre. Kul att höra då jag själv lätt blir "fartblind" och mellan varven inte tycker det händer nånting... Apporten är fortfarande jobbig så den måste vi träna mer på, men det är ändå stor skillnad.

Efter kursen träffades jag och en tjej från tävlingsledarutbildning för att gå igenom lite saker från kursen som vi ska lära oss. Vi började med att samtliga hundar fick göra en budföring, lite nytta och mycket nöje då blir det trevligt! Qurre den lilla räkan spelade mig ett spratt. Igår skulle han springa 100 meter och det ska ju inte vara några problem när man har tränat lite rapport tycker man ju.... Om det inte skuttat rådjur precis på sidan för då kan det tydligen gå lite hur som haver, vilket det också gjorde... Men hundkräket kom iallafall tillbaka och förstod rådjurssadel inte var att tänka på just i den stunden. Onda ögat och skickade honom igen. Då funkade det kanon. Fin ingång, klapp hos mottagaren och sen tillbaka som ett skållat troll till tråkiga och totalt humörlösa matte.

Idag har vi haft ett helt underbart väder! Temperaturen har legat runt +12 grader och snön börjar äntligen smälta i lite högre hastighet än tidigare. Vi firade in det varma vädret med att plocka fram halsbandet med kortisontuben på och tog oss en långprommis ute vid havet.

Ha en underbar kväll!


2009-04-21 Tisdag

Igår stod jag uppställd i spårskogen kl 08.00. Gulliga, underbara Eva som bjöd på välbehövligt kaffe och bulle under tiden spåren låg. Spåret för dagen var ganska slingringt och gick bitvis på skaren med apporterna nedtrycka i snön. Men det funkade det också och direkt det bli lite svårare så blir Qurre betydligt mer fokuserad. Kände mig mer med i matchen själv också ; )) Körde mycket "pinnbytarlek" vid pinnarna och det uppskattar Skrutten till tusen. När vi känt av några spår så ska vi ta och lägga fokus på upptagen.

18.20 stod jag uppställd och redo för lydnad. Fokus i uppstarter, fritt följ, överlämnadet av apporten var det som stod på schemat. Efteråt slog det mig hur framåt det gått i träning. Nu är det inte alls lika mycket stress över honom och det  känns som högsta vinsten. Låter han nu så är det bara av en anledning, jag kan och vill, förut kunde anledningarna vara hur många som helst. Tror inte det går att riktigt förklara hur bra det känns efter timmar av slit och tvivel.

Idag ska vi ta en välbehövlig vilodag. Både jag och Qurre behöver vila våra små grå. Ska även försöka att läsa lite i regelboken.

Vi ses!

2009-04-19 Söndag

Känner mig inte som den flitigaste bloggaren just nu. Men det kan bara bli bättre : ))

Idag är en stor dag! Vi slog till och körde årets första spår i skogen! Vilken känsla!!! Visst var det lite snö här och där men man får inte vara så finkänslig. Mitt i min iver så tappade jag totalt bort att jag faktiskt skulle ta mig tillbaka (och helst genom så lite snö som möjligt...). Det slutade med att jag korsade mitt eget spår. Men det funkade det också. Kom iallafall ihåg att det skulle vara sele och lina, inte illa det! Qurre var ganska ivrig men ändå noggrann i spåret. Kul att få variation i träningen! Nästa gång tror jag vi slår till på ett uppletande...

I lydnaden går det också framåt. Tycker han/jag landar mer och mer i det vi håller på med. Så det känns verkligen hoppfullt.

Har även hoppat på en tävlingsledarutbildning. Jätteintressant!

Nä nu har jag inte tid att sitta här längre så vi ses nån annan dag!

Kram och kram

2009-04-05 Söndag

Vi har kört sökt idag! Så otroligt kul och han var så duktig! Han fick två figgar, en på varje sida som hade lösa rullar. Letade jättefint i den lilla rutan, kom in och la rullen i handen på mig båda gångerna. Ja han är bäst min Qurreduttplutt. Så vi kanske drygar ut tiden med sökträning här under våren. : )) Efter söket så blev passade jag även på att få till en budföring och så lite lydnad. Budföringen är det inte mycket att orda om, den sitter helt där den ska. Under lydnaden fick vi störning i form av annan känd hund men även två okända tjejer som gärna ville prata med oss. Passade verkligen på att utnyttja störningen. Kort men nyttig träning med andra ord...

RSS 2.0