2009-01-26 Måndag

Planering för fredagkvällen började riktigt bra måste jag säga... Sambon skulle handla på väg hem och sen skulle kvällen innehålla tacos och något glas vin. (Stor punkt). ) Men (STORT MEN) så satt jag här hemma och filosoferade. Vägde lydnadsträning och fysträning mot varandra och kom fram till att just den här fredagkvällen vore lämplig för skidåkning. Sambon var inte sen att haka på så vi drog iväg. Körde enligt konceptet att Qurre först fick springa lös, sen koppla på honom när det inte var långt kvar till mig som stod utplacerad på sträckan. (Och ja, Saaben blev plågad i djupsnön även den här gången...). Qurre var jätteduktig för han hade verkligen dragit när sambon hade kopplat på honom. Superkul!

Efter lite stretching och promenad skulle vi bege oss hemåt. Men då kom jag på att Qurre hade glömt sin kong i en snöhög och den ville jag absolut ha tillbaka. Så vi tog skoterspåret, det hade ju funkat tidigare... Men inte ikväll... Vi körde fast och där satt vi. Tack och lov var det en kille där och åkte som vi fick lift med till en som hade traktor. (Killen vi fick lift med funderar nu fortfarande på hur fanken vi kunde komma på tanken att köra bil där vi gjorde...). När killen som hade traktorn öppnade dörren så visade det sig att min sambo och han har gått i skola ihop, gjort lumpen ihop och nu jobbar de på Volvo båda två. Ja, världen är liten! Så där blev det kaffe och en massa prat. Runt 19.30-tiden sitter jag och sambon i traktorskopan och bara småskrattar åt våra bravader. Runt 21-tiden serverades det till slut tacos och något glas vin... (Det roliga i äventyret är att traktorkillen har hållit på skidskytte och han var inte sen på hålla lite teknikträning
i skateåkning för sambon. Blir kanon det här innan slutet! : )).

Lördagen blev lite lugnare. Vi for och gav traktorkillen en slant för besväret. Efter det gjorde vi Sporthuset. Vi måste investera i en pannlampa och jag vill ha en riktigt som man både har ljuset i längd och bredd. Kommer en ny modell i mitten på februari och den tror jag vi ska slå till på om vi har en slant över. När stadsturen var över for vi och gick en härlig långprommis. Till middag blev det Sushi. Vi har försökt få tag på det några gånger men det har inte lyckats. Men ikväll blev det! Sambon var jätteimponerad och jag blev lite less efter sju bitar.

Igår var det lydnadsträning ute på Holmsund BK i trevligt sällskap. Himla kul att hamna i nytt sammanhang mellan varven.

Idag tänkte jag köra lite lydnad på promenaden (utöka tiden i läggandet, framförgående, position och lite kryp) och ikväll har hussen lovat en löparrunda.

Ha det bäst och kör inte bil efter skoterspår om du har bråttom...

Kram A2009-01-22 Torsdag

Igår formaterade sambon om hårddisken och trixade lite. Så idag när kom med kaffekoppen i högsta hugg och skulle ut och besöka bloggarna som jag brukar läsa, då fanns inte ett spår kvar av mina bokmärken... Snacka om panik! För en sekund så kände jag mig helt ensam i världen... Skitlöjligt för det var ju bara att sätta igång och googla. Så det ska nog ordna sig innan slutet. Får se det som en möjlighet att rensa upp lite. Nästa projekt är att ta tag i bilderna och få lite ordning på dem.

Igår var det kurs igen! Så himla kul! På vintrarna ska jag verkligen passa på att gå kurs. Har man bara inte så tätt mellan gångerna så både halka och köldknäppar hinner passera, då funkar det hur bra som helst. Dessutom sätter det lite guldkant på en återigen ganska plaskigt tillvaro...

Idag ska det bli långprommis. Är det inte för halkigt så tänkte jag passa på att köra lite intervallträning. Sen har fiffet inte blivit av än så det borde vi ta tag i. Lite krypträning vore ju inte heller så dumt...

Ha det gott!

/Ann-Sofie

2009-01-20 Tisdag

Fredagens träning började mycket bra. Qurre klarade till och med av plötslig störning som dök upp ur mörkret. Men sen blev det heltokigt. Qurre blev frustrerad för att en övning blev för svår och jag blev innan slutet irriterad. Ingen lyckad kombination... Fick ändå till ett rätt hyftsat avslut på träningen, men jag var fortfarande irriterad så helhjärtat var det inte... Har lovat mig själv att det inte ska hända igen och händer det så har jag trixat till en plan som jag ska hålla mig till.

Qurre har fått prova dra hussen på skidor också. Han hade inte förstått nånting från början men när jag stod som hare längre fram så blev det fart! Provade det två gånger så vi får se var det här landar. Kul för grabbarna att testa lite ihop innan de ger sig ut i mer trafikerade spår.

Igår var det lydnad på schemat igen. Tyckte det var fanns kvar lite rester från fredagen men jag höll mig hellugn och så pedagogisk som jag bara kunde. Blev ett himla fint klimat innan slutet och det är bland det viktigaste av allt det vi gör. Igår körde vi korta korta pass med få repetioner.

Fritt följ  - tyst, fokuserad, klarar jobba längre sträckor innan belöning.
Läggande - drog ut tiden till belöningen kommer.
Framförgående - har blivit svårt igen, går sträckan tillsammans för att bygga trygghet.
Tugg på träapporten - igår var det inget tugg! (tack Annika för tipset)
Tungen - fick bara hålla lite och känna på tyngden.
Kryp - höll sig lugn och fin. Känns verkligen jättekul!
Skall - Skäller som en gud men har börjat sätta sig på rumpan med framtassarna i vädret... Försökte klura lite på var kongen skulle vara men det slutade med att jag höll pekfingret på halsbandet. Det funkade...Undra hur många poängavdrag det ger... ; ))

Idag ska vi ta en slappardag med långprommis och så riktar vi in oss på kursen imorgon. Orkar inte stressa fram något utan vi tar det som det kommer. Har även tänkt hinna med hårda spår, lite intervallträning och så får vi se om det blir skidor. Lite fiff ska vi också klämma in, smörja tassar, rengöra öron och så borde borsten komma fram en sväng också.

Blogglusten är inte den bästa så vi får se när vi ses igen.

Kram A

2009-01-16 Fredag

I morse visade termometern -24.9 grader. YES! Man kan ju alltid hoppas att det stryker med nån huggorm och en och annan fästing!

Under veckan har jag storstädat (sanerat) badrummet. Lärde mig två saker:
1. Om man ska torka bort en fläck i taket kan det lätt droppa ner vatten i ögonen. Så då till att det inte är klorin i vattnet.
2. Har man diskhandskar på sig så ska man passa sig för att skjuta händerna in under vattenkranen så det rinner in vatten i handsken. Blir ganska blött och otrevligt... Luktar konstigt också...

På hundfronten så har vi hunnit med en prommis tillsammans med Wilma och Anna. Lördagkvällen tillbringades hemma hos min uppfödare och en massa trevliga Truxelismänniskor. Jättetrevligt! Nästa gång kanske jag vågar mig ner i tunnan... : )) Kul också att se de små liven. Märtha imponerar totalt som tar emot tre barn och en hel drös med
nyfikna vuxna med "öppna tassar" och valparna var knappt två veckor gamla. Söndagkväll var vi och tränade på klubben. Qurre var som ett popcorn, men gjorde ändå det han skulle och var tyst. Så lite nöjd får jag väl vara...

Det roligaste som hänt i veckan är att jag börjat gå privatkurs hos Eva-Karin tillsammans med en kvinna som jag träffat på hundpromenader. Hur fränt är inte det...?! Eva som jag går tillsammans med har gått kurs tidigare hos Eva-Karin och jag har arbetstränat hos henne. Sen när vi träffats har det blivit en massa löst snack och så helt plötsligt genomförde vi det. Så ska träningsåret 2009 börja!

I onsdags var det första träffen. Vi började med att prata om vad vi har för mål och vad vi ville få ut av träffarna. Jättebra upplägg. Efter pratet fick Eva ta in sin gosse och vi kikade lite på apporteringen. När det blev min tur så ville jag börja med en budföring bara för att få träna på ny miljö och med helt okänd mottagare. (Trots att jag var där och arbetstränade i två månader så har hon aldrig sett oss i arbete tidigare, så det var himla kul att få "visa upp oss"). Efter budföringen blev det fritt följ, apportering, hopp, läggande och inkallning för att ha något att stämma av. Hon är lurig den där Eva-Karin... Trots att jag tycker att jag är ganska lurig så är det så himla kul när hon säger något för hon är mästare i lurigheter. Hon breddar verkligen mitt tänk och det älskar jag.

Nu har jag faktiskt inte tid att sitta här. Ska gå ner på skolan och öva lite på mina "läxor" och sen ska vi väl tjuvträna lite på det vi ska "visa upp" nästa gång. (Eva, jag antar att du kör stenhårt också... Jag vet var du bor...). Sen ska det bli hemgjord pizza också...

Jo, en sak till. Vi var ute runt vidderna hemma och gick idag. Termometerna visade runt -15 grader och solen sken. Superhärligt! Qurre hade en pinne som han sprang och lekte med. Helt plötsligt tycker jag det ser lite konstigt ut. När jag kikar närmare så har ringen på stryphalsbandet fastnat i mungipan...! Som tur var lossnade den direkt när jag började värma den med handen... Qurre-snurre...

Ha det gott!

/A

2009-01-09 Fredag

I gårkväll var hussen hurtig och tog med Qurre på en joggingrunda.

Idag har det blivit lite "hattigt". Tvärrastade runt lunch och sen in till stan för ett snabbt möte på banken. Klart vuxenpoäng men nödvändigt när man har huslån... Ut på klubben för att genomföra den himla fina idén: uppletande. Jag vallade hela rutan och så här i efterhand så skulle jag väl inte göra om det imorgon direkt. Ut med fem föremål, två på vardera långsidan och ett i mitten. De tre första plockade han himla fint, sen hände något. Förmodligen var det några intressanta dofter i ett hörn och då blev det knapptstyrfart på honom. Tog direkt in honom och han fick sitta kvar medans jag plockade in de övriga två föremålen och la ut ett i hörnet. Då blev det fart på honom igen. Har aldrig tidigare upplevt det som hände men vad vet man vad som föregår i en unghannes hjärna... Förmodligen mer än bara träning. Men det kändes ändå som att vi fick ett bra avslut på det hela.

Efter uppletande for vi ut på vårat promenadställe och på parkeringen fick Qurre bekanta sig lite med tungapporten. Han fick både sitta och hålla och sen fick han prova plocka upp den från backen och komma in och sätta sig fot. Lite vingligt och inte helt hundraprocentigt säkert om den skulle landa på tårna men han höll.

Ha en trevlig fredagkväll!2009-01-08 Torsdag

Vilket fantastiskt väder vi hade igår! Det var verkligen sagolikt vackert. Kameran låg givetvis hemma men det kändes bra för jag tror vi behöver en liten paus från varandra... Den verkar nämligen behöva obegränsat med ljus för att det ska bli bra bilder... Moderniteter... Morr!

Idag har termometern visat varmare grader så vi passade på att fara ut på klubben mitt på dagen. Började med hoppet, fritt följ, skall, saktagående, framförgående och avslutade med lite kryp. I hoppet provade jag att köra först utan musmatta och då tycker jag han sätter sig för nära. I framförgåendet provade jag att köra lite längre sträcka. Funkade lite hackigt när vi kom utanför där vi hade varit. Men han anstränger sig verkligen för att göra rätt och då värmer han mitt hjärta. Guldklimpen behöver bara lite mer träning så blir det där kanon. I fria följet går han som en klocka. Avslutade med lite förflyttningar och han imponerade med att vara tyst och fokuserad. Blev också otroligt nöjd att han är så avslappnad och lugn i krypet. Tyckte han var lite trött i huvet mot slutet. Det är inte lätt när man har en träningsivrig matte som vill testa av allt för att sätta den berömda målsättningen...

Efteråt gick vi en prommis och sen blev det storhandling på Loboo. Nytt koppel, två kongar med kort snöre, träapport, tungapport, expanderlina för skidåkning och några revben att tugga på. Så nu får det vara färdighandlat på en stund... Men huvvaligen så kul det är!

Ha en trevlig kväll!2009-01-06 Tisdag


Qurre har plundrat granen idag... På barr!


Sen har vi spårat - bara för att vi kände för det!


Den här bilden såg jättecool ut när man har den på helskärm!

Ha det gott! /Ann-Sofie och Qurre

2009-01-05 Måndag

Då var det nytt år... Har som vanligt inte avgett några nyårslöften eftersom jag vet att de inte skulle hållas. Men jag kan avslöja att jag har en ask nikotintuggummi och minisnusar i min ägo. Inte för att jag ska sluta snusa men det vore himla trevligt att komma en bit på väg iallafall. Tänk så mycket pengar jag skulle kunna lägga på en massa annat kul...

Funderar också på att lägga om bloggen till en ren träningsblogg. Skippa svamlet. För jag är ju rätt svamlig av mig... Vi får se var det landar... Har inte heller satt upp några rena mål på hundfronten utan målet ska vara att hela tiden ha en målinriktad träning. Appro på träning... Qurresnurr har gjort ett träningspass sen två veckor före jul. Himmel och pannkaka, det har aldrig hänt tidigare. Tror vi är i chock båda två... Nu börjar det dock märkas på både mitt humör och hans att det börjar bli dags att dra igång. Förstår vilken odräglig människa jag måste varit när jag inte hade hund. Sur, grinig och otroligt rastlös. Nu har vi allafall drygat oss med långa promenader varje dag men det räcker som inte till för att hålla humöret uppe på mig... Så direkt när temperaturen visar lite mildare grader så drar vi igång igen. Så jag längtar!

Jag och vår nya kamera är inte alls överens. Problemet är att bilderna blir väldigt blåa och mörka men jag antar det beror på nån inställning som jag inte hittat än. Det lite konstigare problemet är att det på vissa bilder ser ut som blod...??? Bilden med pinnen i förra inlägget och så har det kommit några till, som den här till exempel... Jag förstår inte alls... Får försöka kolla inställningarna helt enkelt.


Kolla på Qurres bakben...


Vi har inte hittat utställningsposén än...


Men busa...... och springa, det kan vi!

Ha det gott!Tillbaka igen... Vilken trevlig träningsstart vi har haft på 2009! Vad sägs om saktaträning på en strand under en  brandgul, rosa och lite blå himmel. Supernice kort och gott! Fortsatte sedan inne med lite krypträning och jag börjar så smått acceptera att det bara är att nöta på. Måste ta och shoppa lite här framöver. Några nya kongar, ny träapport och en tungapport står på listan.

Misstänker att vi har en räv som håller till nere vid bäcken. Det är lite roligt för när Qurre känner doften av katt ser man att han tycker det är lite spännande. Doften av räv får raggen att stå från nostippen hela vägen till sista svanshåret. Nåväl det vore trevlig att se räven i dagsljus så det inte är nån skabbräv för då måste vi se till att få bort den snabbare än kvickt. Tyvärr har jag sett skabbrävar både i Stöcksjö och Strömbäck. Men jag hoppas den här är frisk...

Ha en fortsatt trevlig kväll!RSS 2.0