Smålandssemester

På grund av en viss tvättmaskinsinsident så kom vi iväg ganska sent. Vi tuffade på men när klockan var runt 01-tiden på natten så tog energin slut. Vi svängde helt enkelt in på en personalparkering till en kyrka runt Gävletrakten och parkerade där. (Det är nog bara jag som kan komma med det förslaget misstänker jag). Men det kändes som att där fick vi iallafall sova i fred. Qurre tittade väldigt konstigt på oss när vi fällde ner sätena och sa godnatt. Runt femtiden vakande vi och frös som bara den, det var 10 grader varmt ute. Så vi rastade Qurre och drog iväg igen. Frukosten shoppade vi på en mack och svängde in på Örebros brukshundsklubb och intog den. Vilken otroligt fin brukshundsklubb.

Stugan vi hyrt motsvarade verkligen våra förväntningar. Jättefräscht och det fanns allt man behövde. Tomten var säkert på 4000 kvm så Qurre mådde som en prins. Det fanns även kräftdammar på tomten. Qurre tyckte att de var perfekta att svalka sig i. Jag fick till och med öka på maten lite för han var ute och sprang hela dagar. Helt perfekt. Det blev även lite lydnadsträning och nån budföring men mest semester. Hade lite ormskräck när vi var där, även fast vi inte såg en enda. Så något spår blev det inte. Sniglar fanns det. Har aldrig sett så stora! Säkert mellan 10-15 cm långa och helt kolsvarta. Huvvaligen.

Vi var in till Växjö en dag. Jättetrevlig stad med inte fullt så trevliga expediter. Planen var att jag skulle köpa ett par jeans men det gav jag upp. Sen var vi in flera svängar till Ljungby som var närmsta stad och då fick även Qurre komma med och strosa runt lite. Både i Växjö och i Ljungby var det hur mycket schäfrar som helst. Synd bara att grabbarna som höll i kopplet inte såg värst träningsintresserade ut. Folk hade också en helt annan respekt om man tog med sig hunden än vad det är om man går på stan här. Kanske det hänger ihop med tatureringarna, vad vet jag...


Sen blev det ju givetvis glasriket också. Två svängar till och med. Jättekul! Vi handlade ett fat och sen köpte vi "Open mind". Ja kan man kalla den för vas... Ja iallafall så har jag trånat efter den hur länge som helst så det var kul.


Veckan i stugan gick allt för fort tyckte vi när det var dags att packa ihop. Första natten efter att vi lämnat stugan sov vi i Oskarshamn på en stugcamping. Vi kom fram ganska sent så det var i stort sett bara att äta, duscha och gå och lägga sig. På morgonen packade vi ihop igen och drog vidare mot Trosa. Där hade vi hyrt en stuga av Trosa IF. Packa upp. Igen... Sen gick vi ute och åt på restaurang eftersom det var sista kvällen vi hade ihop. Snyft! Efter vi hade käkat tog vi ute Qurre och gick längs kanalen som gång genom stan. Supermysigt! Morgon efter ringde klockan halv fem och vi gav oss av till Arlanda för att lämna av Fredrik. Märkte på Qurre att han tyckte det var konstigt att Fredrik försvann helt plötsigt. Nu var det dags för mig att åka på läger till Marma.


2007-07-13 Fredag

Nu äntligen är vi på väg mot Småland! Förutom att tvättmaskinen har hakat upp sig i ett tvättprogram och mina goretexkläder i så känns det ganska stabilt... Tvättmaskinsjäkel!!!! Men det är ju inte fredag den 13:de för ingenting... Morr. Och jag ska alltid tvätta saker i sista sekunden. Så less jag blir på mig själv!!!

Igår fick Qurre sin dos av Exspot. Lite ironiskt var det för sekunden jag innan jag skulle droppa det, hittade jag en fästing på honom. Fy vilka hemska djur det är! Men jag behöll lugnet och tog den med fästingplockaren. Sambon fick dock dra sitt strå till stacken och avliva fanskapet.

Med risk för att vara tjatig så känns det helt underbart att fara iväg. Känns spännande också. Undra hur less min sambo kommer att bli när jag vill in på alla brukshundsklubbar efter vägen och kika... Igår när vi var en tvärsväng på stan gick jag in på Dixi (observera i goretexbrallor och gummistövlar, jag bryr mig föga...) hittade jag en lite halvfrän t-shirt med en massa små hundar på. Sambon sa strängt nej! Ja ja man får försöka uppnån nån balans i livet kanske. Vad vet jag... Inte mycket!

Kram på er och skriv nu i min gästbok om vad som händer och fötter så ses vi om två veckor. Då blir det rapport om Småland och lägervecka...

2007-07-11 Onsdag

Igår var vi bara slöa, slappa och likgiltiga på hundfronten. Vädret gör nog sitt kan jag gissa... Så inte mycket att skriva om där inte...

Istället fick jag och sambon lite uträttat. Vi for runt och shoppade lite grejer inför våran semesterresa. Jag är ju så jäkla tjurig så det här liknar ju ingenting. Jag har antagit utmaningen att ge Qurre Klass även under semestern och lägret som jag ska på. Det har hittills inneburit några samtal till diverse hundaffärer i södra delen av Sverige. Sen har det också inneburit att vi shoppat en kylväska som man kan ansluta till cigarettuttaget i bilen. Går det här åt skogen så har vi allafall en fin kylväska. Dyr var den inte heller. Sen passade vi även på att köpa två stolar eller ska man kalla det för pall på fyra ben. En riktigt så där vildmarkspall. Bra att ha i bilen när man är ute i skogen. Blir trist att sitta på backen eller i bilen. 39 kr styck på Jula. Super!

Idag har vi varit en sväng ut till Bäcksjön. Jag tycker om spårmarkerna där. Medans spåret låg for vi ute på en motionsrunda med cykeln. Qurre var taggad efter att ha suttit i bilen så det var otroligt bra fart på honom. Men sen blev jag sur också. Varför måste folk lämna diverse matrester ute i skogen...? Är det till rävarna eller... ???Ser min hund ut som en räv...???!!! Tror rävarna mår bättre av att äta nyfångade möss än nån gammal macka som legat i värmen i flera dagar. Morr!!! Fast mest sur är jag nog på mig själv eftersom jag inte upptäckte att han stod och tuggande förrän han slukat i sig nästan allt.


Efter cykelturen gick vi ner på stranden. Det är lika roligt att bad fast det regnar, tycker Qurre. Han simmade glatt efter en kastad pinne. Det måste ju vara bra med simning efter ett cykelpass tycker jag. Det här att få sträcka ut musklerna, för det blir ju ganska hårt och statiskt när man cyklar med dem...


Plaskblöta av regn och badning gick vi tillbaka till bilen. (Jag hade inte riktigt koll på var stövelskaften slutade... Men som tur är så känner känner man när man gått för långt ut...).

Spåret gick himla fint idag. Hade gått ganska mycket vinklar och de tog han hur fint som helst. Hade även lagt en skogspinne som han först var tveksam till men jag peppade och överöste med beröm när han tog upp den. Ska prova en skogspinne i nästa spår också för att se om tveksamheten minskat eller hur det blir...

Sen ska det tydligen vara lite dramatik runt oss också. Spårslutet låg uppe på en sten. När han kom till det så berömde jag och tanken var att vi skulle ta oss nerför stenen och leka med spårslutet där det var skogsunderlag. Men tro det eller ej men det var hålrum på andra sidan stenen som jag aldrig såg när jag gick spåret. Givetvis gled Qurre ner med ändan före och blev sittande med bara framtassar och huvet framme. Jag blev först livrädd att han skulle fastna och få panik och göra illa sig. Men i nästa stund vände han på sig (hur han nu lyckades med det...) och fick framtassarna mot skogsunderlaget istället. Tur han hade selen på sig för då fanns det ju något att dra i. Ja ibland känns det som att vi lyckas med det omöjliga...

Nu ska vi fara iväg till några kompisar och fika. Mums!


2007-07-09 Måndag

Det blev ett litet spår igårkväll : )). Under tiden spåret låg gick jag en "sakstig". Markerade ut var sakerna låg med snitslar bara för att inte bli utan grejer om han inte skulle hitta dem. Men det var inga problem. Qurre hämtade grejerna på löpande band. När han kom in belönade jag med bytalek med kongarna. Synd bara att jag valde en sandväg. Vi var rätt sandiga innan det var över. Min nya fina träningsväst! Tur den tåls att tvättas : )

Spåret var jag faktiskt lite orolig för eftersom det blåste som rackarn. Men det gick faktiskt över förväntan. På ett ställe var han lite långt ut från spårkärnan men det var också ett ganska trixigt parti.

Idag har vi varit ute på en två timmar lång promenad ute på vårat favoritställe. Vädret har ju inte varit det bästa de sista dagarna. Men jag tycker faktiskt att det är ganska skönt. Man får vara mer ifred och sen är det ganska friskt och skönt. Fast lite höstkänsla får man ju...

Ikväll har vi börjat planera för våran tripp till Småland. Beställt flygbiljett till Fredrik hem eftersom jag och Qurre stannar kvar i Gävle på ett läger. Packningslistan börjar också ta form. Så härligt det ska bli! Qurre kanske hittar sig en ny vattenskål på Kosta eller varför inte på Boda... Sen med lite tur så kanske det går att träna lite lydnad utanför stugan vi hyrt. På bilden ser tomten ut att kunna vara väldigt stor. Hur det än ser ut så ska det bli skönt att lämna bygget ett tag och bara vara.


2007-07-08 Söndag

I torsdags var vi och hälsade på Anna och Wilma på eftermiddagen. Qurre passade på att bada för allt vad pälsen höll för. Wilma stod i vattnet och såg kompisen förvandlas till ett bollapporterande sjöodjur. När vi skulle dricka kaffe fick sjöodjuret lägga sig i bilen. Efter fikat tog vi en liten prommis med hundarna.

På kvällen runt åtta slöt jag upp med Jenny vid Hamptjärnsstugan. Vi gick spåren åt varandra och Qurre fick ett på runt 800 meter. Medans spåren låg så passade vi på att göra ett uppletande. Vi la ut sex föremål, Freddy fick ta fyra av dem och Qurre fick ta de två sista som låg ute. Jag byter föremålet med lek med bollarna och tycker det funkar bra. Men jäklar vilken klant jag var! På sista föremålet kastade jag bollen snett bakåt och givetvis for den ut på stigen som har nertrampade stenar som underlag. Det blev sladd och Qurre damp över på ryggen. Tur att han hade fått ner farten. Det gick bra men såg lite läskigt ut.

Början av spåret var ganska högt blåbärsris. Tyckte att han låg på mest framåt och var lite ofokuserad. När spåret gick över till berghäll blev han betydligt mer fokuserad och farten åkte ner. Vi hade provat lägga ut en vanlig skogspinne bara för att testa. Men den ratades. Så ska de inte se ut, tyckte Qurredutten! Så det ska vi träna på.

På fredagkväll var jag och Sussie och tränade lydnad på klubben. Vi tränade linförighet. Höger och helt om. Funkade! Gick även lite längre raksträckor. Funkade bra. På slutet gick jag mjuka vänstersvängar och tyckte det funkade helt okej. Inkallning blev det också. Han har väldigt hög fart så ingången blir lite si så där. Men vi får nöta på. Kul att han har farten! Avslutade med en budföring. Det gick kanoners! Sprang båda sträckorna. Mamsen stolt!

Jo just det! Innan träningen var jag och hämtade kenneljackan och min efterlängtade träningsväst. Så otroligt fin jackan var!

Igår var jag helt slutkörd. Vi skulle ha farit till min sambos hemtrakter på 70-års kalas. Men han fick fara själv. Istället for jag ut och cyklade med Qurre, köpte med lite potatisgratäng, grillad fläskfilé och en massa godis. Hyrde även två filmer på vägen hem och parkerade i soffan. Så underbart härligt det var. Känner mig mycket piggare idag. Är lite spårsugen...

2007-07-04 Onsdag

Det är inte lätt att bo i Stöcke, sa Qurre. I veckan blev han anklagad för att ha tagit de sista kokostopparna ur frysen...

Att det är varm har nog ingen missat... Vi pressade klockan igår och runt åtta-snåret for vi till Bäcksjön för en cykeltur. Jag hade tänkt att Qurre skulle få bada först, för att få lite svalka och fördriva lite tid men det var folk på stranden så vi fick nöja oss med att blöta benen lite. Qurre såg ganska besiken ut. Det brukar funka, sa han...

Sen bar det av på en cykeltur. Det var lite kalla stråk och skugga hela vägen så det funkade. På kvällen runt halvelva-snåret (efter Morden i midsomer) körde vi lite lydnad. Härlig temperatur ute då! Vi for knatade iväg till idrottsplatsen och körde lite positionsträning. För den har vi tappat nånstans. Belönade med godis och det funkade bra. Lite linförighet. Inkallning och läggande hann vi med innan myggen ville kalasa upp oss.

Just nu sitter och "väntar" på att temperaturen ska sjunka lite grann. Tänkte försöka hinna hitta på något i hundväg. Fast hålla fastövning kan man ju köra inne : )) Måste runda affären också...

Projekt rörning på gården går framåt. Det är slitsamt men samtidigt väldigt tacksamt och kul. Det blir ju så fint! Snart kan vi ju faktiskt börja planera för garaget! Sen kanske vi får en vettig trädgård så småningom. Oj vad jag längtar!

2007-07-01 Söndag

Fy vad det känns som att tiden går fort. Första juli idag... Ja ja, inte mycket att göra åt. Idag har jag ägnat lite tid åt målning av fönster och sen började jag lasta en container som vi har på gården. Dags att börja avliva trähögen vi har på gården. The big one!!!

Runt åtta-snåret for jag och Qurre på en promenad. Så underbart det är ute på sommaren! Stället vi gick på var vi mycket i vintras och nu kände jag knappt igen mig på vissa ställen. Så grönt det hade blivit.

Hmmm imorgon får vi se om det blir något mer åt träningshållet. Jo, just det vi har börjat träna "håll fast". Det borde vi väl ha börjat med för längesen. Men inte mycket att göra åt det heller. Tycker det går riktigt bra. Har äntligen gett mig jäkulen på att vi ska igenom det. Fattas bara annat. Nu har jag hittat ett sätt och jag har blivit mer bestämd. Ger mig inte! Vi ska köra två gånger per dag nu. Så det så!


RSS 2.0