2007-12-31

Så var det nyårsafton! Igen känns det som. Himmel så tiden springer på. Jag är iallafall glad att jag inte är sopgubbe för då skulle jag just nu tömma våran soptunna. På nyårsafton...

Hur som haver ska jag försöka mig på en snabb genomgång av vad vi pysslat med under mellandagarna.

Gårdagen tillbringade vi några timmar i en av OK Q8´s gör-det-själv-hallar. Storstädning av bilen invändigt. Vi köpte till och med textiltvätt som vi körde på klädseln. Det var faktiskt riktigt roligt och det såg ut som att det blev en aning fräschare. Efter den invändiga operationen så for vi över på Volvo och tvättade bilen utvändigt. Kändes skönt att få vara lite lat.

På kvällen for vi ut och körde lite rapport. Det har kommit lite snö så helt bäcksvart men det kändes lite mer spännande än vanligt. Vi kortade ner sträckan och så bytte jag och sambon plats eftersom i min hjärna skulle ju Qurre hellre springa första sträckan i mörkret till trygga mamsen... Tji fick jag
! Qurre är en väldigt artig hund och tyckte därför att det var direkt olämpligt att lämna en vuxen karl, i ensamhet, i mörkret. Men efter en kort övervägning så sprang han. Han fick springa två sträckor till och då var det klockrent! Vi hade slagit på "lampan" som han har i halsbandet och det var ganska kul att bara stå och vänta och se "stjärnskottet" komma! Det här måste vi göra fler gånger!

När vi kom hem fick Qurre åka in i duschen. Det hade blivit några åkerspår för mycket för att han skulle kännas riktigt fräsch... Sen är jag väl lite löjlig, som vanligt antar jag, men det är starka grejer som bönderna sprider ut. Lite kul var det också, för efter nån timme så ville Qurre gå ut, bajsnödig sa han. Skitans!  Hunden dyngsur i vinterpäls och det är flera minusgrader ute. Det var inte annat att göra än att ta fram julklappen, hårtorken, och så för säkerhets skull laddade jag för den stora konfliken. Så fel man kan ha om sin hund säger jag bara! Qurre njöt som aldrig förr! Fanken att vi inte tog fram kameran, ögonen stod i kors på honom och jag tror till och med jag hade fått föna honom i öronen utan motstånd. Så nu vill Qurre bli utställningsschäfer och fönad varje dag!

I övrigt så har vi lagt två åkerspår till. Det sista hade för kort liggtid och två människor som traskade runt i början av spåret så han hann inte riktigt fästa på spåret utan valde att kolla upp var de hade gått. Det första gick hur bra som helst. Det är riktigt roligt och se hunden så fokuserad.

I lördags var vi ute med Sussie och Fax. Det blev det ett vanligt skogsspår och lydnad under tiden spåren låg. Lydnaden gick riktigt fint. Tyst, bra position och fokuserad. Gick ganska långa sträckor utan belöning. Han vill gå upp lite i stress, blir väl lite osäker antar jag, men då peppar jag lite med rösten och det funkar. Sussie fick ropa lite åt oss på slutet och det brydde han sig inte alls om. Jag var inte riktigt på hugget själv så jag försökte anpassa träningen och det kändes bra att få en riktigt bra träning trots det. Väldigt nyttigt för mig. Körde nån inkallning, lite lägganden och positionsövning också.

Nu ska jag ta tag i alla hundgrejer som ligger och återställa ordningen i bilen. Sen blir det dags att ta sig an hummern som ligger i kylskåpet och hånar mig. "Du vet inte vad du ska göra med mig"... Nä det vet jag inte! Men något jag vet är att du ska in i ugnen innan klockan slagit tolv. Vem är kaxig då...?!

STOR KRAM TILL ER ALLA OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

2007-12-23

image87

2007-12-22 Lördag

Så fort det ljusnade i morse var jag och Sussie ute på Stöckes åkrar. När jag gick ut mitt spår så råkade jag hamna lite för nära ett köksfönster för att det skulle kännas riktigt bekvämt. Men när vi stod vid bildarna så stannade farbron som bor där och då fick han ju veta vad vi pysslade med. Han tyckte det verkade intressant men att vi var lite veka som inte höll på med blodspår... : ))

Spåret gick iallafall hur bra som helst. Jag är så stolt över QurreQurageMammasSpårHund! Jättefint tempo och super koncentrerad. (Svansen åker upp några pinnhåll och blir stel då det är lite lurigt och det kan ju vara bra att veta). På slutet hade jag korsat mitt eget spår och där var han jättetrött men gav sig inte. Det blev en fyrkant som han bara skulle reda ut! Fanken så kul det är! Nu hoppas jag faktiskt att snön dröjer en stund för det här vill vi hinna pyssla med en stund till. Fast så kanske man inte får säga två dagar innan julafton...

2007-12-20 Torsdag

Är det skånskt väder så blir även träningen i skånsk anda... Spår på åker med andra ord.

Jag gick Qurres spår och för att göra det lite lättare så fick han ett hederligt kalhygge som början för att sen avsluta med ett ganska långt åkerspår. Totalt åtta apporter och slut. Kände direkt när jag gick spåret hur otroligt ovant det var att lägga spår på åker, visste inte riktigt var jag skulle ta vägen. Men efter ett tag fick jag upp ångan och fick till några roliga svårigheter. Spåret gick helt klart över förväntan! Trodde nog inte att han skulle samla ihop sig tillräckligt mycket för att fixa det, men det gjorde han. Han imponerar också genom att inte gena nånstans. På ett ställe gick spåret ganska tätt men han klev aldrig över och det känns roligt att jag faktiskt vågar testa honom på det.

Nu laddar vi för lördag då är det dags för åkerspår nummer två. Spännande!


2007-12-18 Tisdag

Jakten på julklappar har börjat! Hade en riktigt trevlig dag på stan idag. För ovanlighetens skull så hittade jag en massa roliga saker till min sambo. Annars så brukar det vara lite mer panikartat stil på inköpen. Roligast tycker jag det är när man kommer på något som personen faktiskt har sagt att den vill ha men inte själv kommer ihåg det. En av grejerna jag köpt är en sån, så jag är ganska stolt och nöjd! Håller på att klura på en grej till så vi får ser var det landar. Ska göra stan en liten sväng på torsdag också men efter det så är förhoppningen att allt runt julklapparna ska vara klart.

Men vad är en tisdag utan hundträning...? I kväll chockade vi kroppen och for ut på klubben tillsammans med Sussie och Fax. Vi var båda, eller okej, jag var på lite halvcrazy humör och värmde upp genom att stutsa runt och sjunga i ljuset av stålkastarna ute på plan. (Undra varför ingen vill träna med mig...?!).

Började med att värma upp i högt tempo och inget tjafs vid sidan utan full fart. När han landade i det och fick upp fokus så körde vi igenom hela köret inom kapitlet linförighet. Jag var så stolt, han är så duktig min Qurredutt. Inget pip och med till hundra procent. Inkallning nästa och sen blev det en stunds vila i bilen.

Ute igen så körde vi inhopp. Qurre var helt med på noterna och förstod vad det var frågan om. Lite svårt att vänta bara. Sen visade vi Sussie hur duktig han blivit på att backa. Positionsträningen efter det och där var det också lite svårt att stanna kvar men postionen var det inge fel på. Avslutade med lite fritt följ och så blev det lek med kongarna.

Den här kvällen hamnar verkligen i träningsminnenas guldkorn. En träning som bara flyter på, snön  som glimmar helt magiskt i ljuset av strålkastarna, julsträmning, sällskap av en god vän och en helt fantastisk Qurredutt. Kan bara passa på att njuta av stunden för man vet också att tiden kommer när snön plaskar, regnet öser ner och ingenting vill gå vägen... Men just nu känns det väldigt långt borta!2007-12-17 Måndag

Dags att uppdatera lite...

Jag, sambon och Qurre har tränat rapport. Tyvärr hade ordet marsch trillat bort lite så Qurre var tvungen att fundera en stund... Dagen efter körde vi längre budföringar och det fungerade klockrent. Om man bortser från ingångarna då... Första ingången hos sambon var jättefin, när han kom till mig så höll jag på att förlora ett knä och tillbaka till sambon igen så satte han sig rejält snett. Jag sliter mitt hår och jobbar vidare på där. Men jag är fullkomligt övertygad om att orsaken är att han taggar upp, tappar hjärnan och upplever att han har lite mer utrymme för att möta sin kära kong. Vilket inte kommer om man sätter sig snett... Men det är väl så att var sak har sin tid och ibland lite mer tid.

Idag har vi kört lite lydnad. Tror jag hittat grejen med att köra fullfart och igång och så kan man ta lite mer sitta och kontakt när han fått ladda ur lite. Tycker jag får mycket mindre pip men kontakten när vi går är lika bra. Inkallning med fokus på ingången, kanonsnygg! I apporteringen gick han upp lite mer i stress än vanligt så där fick han tid att varva ner och belönade för tyst och fin hund. Sen körde vi några gripande från sittande. Några vändor med framförgående och där fick jag till några riktigt fina stanna där han inte vände sig mot mig. Kanon! Avslutade med en kort platsliggning där jag gick runt honom lite.

Efter träningen så gick vi en längre promenad på ungefär 1,5 timme. Var lite kaxig och genade på ett ställe för att få honom att gå i vanlig skogsterräng. Det var ganska jobbigt med halvfrusen mossa även för mig. Känner att jag verkligen saknar någon form av konditionsträning. Snön lyser med sin frånvaro så nån investering i skidor känns ganska långt borta. Just nu låter det faktiskt som att det regnar... Suck!

Sen måste jag ju berätta om mitt klantigaste jag. Var och körde uppletande i Bussjö i början på förra veckan. Och hur jag än letar så kan jag inte hitta Qurres tjänstetecken! Har till och med varit och letat där bilen stod parkerad men inte då... Har vänt ut och in på bilen men det finns bara inte! Suck...

2007-12-15 Lördag

Igår fick jag ett mail som jag verkligen inte ville ha! Jag vill fortfarande inte ha fått det... En kompis har till slut tvingats ta bort sin älskade hund. Han var mitt i livet och mitt i en fantastisk karriär. Tillsammans var de våra idoler! Helt plötsligt finns han inte mer... Tanken är hos dom idag...

 

Varje djup sorg har en förlorad glädje till föremål.
Tappa inte bort denna riktning.
Låt inte sorgen glömma sitt ärende.
Sorgen är den djupaste ära som glädjen kan få.

Harry Martinson


2007-12-14 Fredag

Det underbara vädret fortsätter! Vi har varit ute och gått en långprommis. Passade även på att träna lite lydnad. Linförighet med högt tempo. Jag får verkligen lära mig att allt måste gå snabbt. Inte stå och hålla på och pula ner snöret på nån kong eller prassla i nån godispåse. Han var bara så duktig, inget pip och jättefokuserad.

Körde framförgående med fokus på stanna. Poletten vill inte riktigt trilla ner så som jag vill, utan han vänder på huvet när jag säger stanna. Men vi tragglar på, jag ger mig inte! Körde några snabba lägganden. Sen gav vi oss när han verkligen var på topp. Pussgurkan!

Efteråt for vi förbi pappa en sväng också. Qurre tycker det är hur spännande som helst för det finns hur mycket grejer som helst att plocka i. Ser lika överlycklig ut varje gång, "titta vad jag hitta".

2007-12-13 Torsdag

Igår tyckte Qurre att det hände något konstigt... Vi var ute på promenad och en flattik kommer rusade mot oss med en matte långt efter som förtvivlat ropar "stanna"! Inte alls, sa flattiken! Jag har väl inte världens bästa hundkännedom så, men jag får direkt en känsla för det här går eller det här går inte. Och får jag känslan av att det inte går så drar jag mig inte för sätta stopp, går det inte på det ena sättet så går det nog på något annat.Vissa hundar ska inte fram, så enkelt är det bara. Den här flattiken såg man direkt att hon inte var stor på jorden. Qurre tyckte väl att det var lite konstigt att ha så där bråttom en sån vacker dag. Han blåser upp sig i ett tappert försök att se lite mer manlig ut, grejen är bara att hon lägger sig på rygg. Ja, det var väl intressant ett tag men sen ville han också busa. Hur han tyckte att han gjorde sig till för henne så slutade det med att hon la sig på backen! Att man inte sak använda tassar på söta tikar, det förstod han aldrig.

Sen måste jag ju berätta att jag är väldigt stolt över mig själv (och Qurre givetvis). Fanken ibland så lyckas man! I kväll innan vi skulle gå ut så kände jag att något måste han få göra. Vi körde lite position i köket och så provade vi kryp för första gången.

Summan av träningen inne: prova kryp när Qurre är lite mer avslappnad. Kanske efter en långprommis eller nått.

Efter det gick vi ut en sväng. När jag går förbi skolan står det några bilar parkerade och det är full rulle nere på ishockeyplan. Hmmm vad gör man då...?! Störningstränar givetvis. Jag ska erkänna att jag trodde aldrig det skulle gå så bra som det gjorde eftersom Qurre var bra nog upp i varv när vi gick ut, och ungar och deras aktiviteter är bland det mest spännande här i världen. Men han klarade det galant, skriken och puckljuden från ishockeybanan och föräldrar med ungar som gick bara några meter ifrån oss. Otroligt roligt!2007-12-11 Tisdag

Idag blir det inget gnäll om vädret. Vi har haft runt -5 grader och sol. Till och med halkan är borta! TJOHO!

Vi har varit ute och gjort ett mer genomtänkt uppletande idag. Redan vid bilen slog jag på hjärnan och när jag tog ut Qurre så fick han först varva ner. Sen blev det fot till uppletanderutan som idag var smal, lång och med tre föremål. Han fick komma och sätta sig fot med varje föremål han kom in med, och med tanke på att vi inte tränat det så gick det klart över förväntan.

Efter uppletandet provade jag på sidan om att bara lägga ut en grej och han fick hämta in det. Bara för att nöta lite. Qurre tyckte det var skitkul och hade ett jättefint tempo både in och ut.

Nu ikväll har jag och Qurre varit och promenerat ute på byn. Hör och häpna, det blåste inte. Annars så är Stöcke ett riktigt blåshål. Det är helt enkelt för mycket bönder här med sina åkermarker och blir inget kvar som stoppar blåsten. Under promenaden gick jag och filosoferade lite och kom ju på världens spårgrej. Varför har jag aldrig lagt ett spår där jag avslutar med att gå genom loppisen (typ en vanlig gammal ladugård) och ut på våran gård? Hur kul vore inte det att testa! Nu är den tyvärr stängd så det funkar ju dåligt. Men det här måste jag lägga på hårddisken och testa till våren.2007-12-10 Måndag

För några veckor sen när snön låg vit sa jag till min sambo; fanken det här har verkligen varit en drömhöst med lite halka och regn. Idag säger jag bara; jo, tjena! Igårkväll var det -4grader och imorse när vi skulle ut så hade det kommit underkylt regn med vad det innebär... Nu regnar det lite så där lagomt skvättigt... SUCK!

Idag har det verkligen varit vilodag för Qurre. Mitt på dagen var vi ute och gick en timmes promenad. Känns bra att få röra lite grann på honom när det varit tre ganska intensiva träningsdagar på rak. Känner mig otroligt inspirerad av boken "Friskvård för din hund". Så nu är det andra takter som gäller! En trasig hund är inte roligt, så det gäller att göra vad man kan.

Ikväll tror jag till och med jag ska försöka mig på att ge honom lite massage.

2007-12-09 Söndag

I morse vaknade jag och Qurre ganska tidigt (för att vara söndag iallafall...). Och jag måste säga att jag bara älskar att gå ut i mörkret på morgonen speciellt när det är helg och allt är helt stilla. Jag vet, skitknäppt! Men som om det vore nog... Hade tänkt börja koka knäck där runt 8-snåret men det blev stopp. Lite för mycket kärringvarning... Så istället väntade jag till klockan passerat nio. Kändes mycket bättre ; )) Och god blev den!

Vilket väder det har varit idag. Sol och runt nollan. Jag och sambon packade fikaväskan och for i väg ut för att träna rapport. Inne kunde vi bara inte vara en dag som denna.

image81
Här är en del av sträckan till B-stationen.

image79
Qurre vid A-stationen.

image82
Jag och Qurre på väg ut.

image84
Skrutten på väg in till A-stationen. Kul att springa, sa han!

image85
Efter träningen blev det fika. Mackor till alla deltagarna.

Efter fikapausen gjorde vi ett uppletande. Tur att Kirsti från idol-juryn inte var där för hon hade nog sagt; KATASTROF! Men är matte dum och ivrig så får hunden jobba så är det bara. Qurre gjorde jättefina avlämnaden men själva sökarbetet... Ajajaj och utanför rutan och allt... Och tempot på slutet, mitt hjärta brister... Jag skulle ha planerat lite mer än vad jag gjorde. Men jag kopplade på hjärnan till slut försökte rodda upp det hela och det kändes som vi fick ett bra avslut. Men nu ska här tränas uppletande i lite mer målinriktad anda.

Men vi fick skratta också! Vi fick för oss att Qurre kom in med två av fyra föremål så efter uppletandet gav vi oss ut i rutan för att leta grejer. Fredrik var helt övertygad om var han lagt en av sakerna men hur vi än letade så fann vi den inte. Till slut så beslöt jag mig för att kika i ryggsäcken. Där ligger grejen! (Tur man är med i matchen...). Det var samma grej som vi hade borta en annan gång när vi körde uppletande och hur vi än letade så fann vi den inte. Jag for tillbaka nån dag senare och fann den... Så nu har jag beslutat att just den grejen har gjort sitt, det blir soptunnan nästa! För visst är hemligheten att köra med "bra" uppletande grejer och inte de som har ben...????2007-12-08 Lördag

Jajamensan! Nu har vi fått upp farten! Idag klämde vi ett spår till medans snön dalade lite sakta från himlen. Sussie var inte sen att hänga på och hon gick också Qurres spår. Det gick bara fint. Lite mörkt höll det på att bli så det blev ett lite högre tempo än vad vi brukar ha. Denna kamp mot klockan och mörkret...

När spåren var avklarade körde jag och Qurre lite lydnad. Som vanligt behöver Qurreskrutt uppvärmning sen går han som tåget! Pussgurkan min! Linförighet även idag i ett högt tempo och sen tog vi fram apportbocken en sväng. Kändes fint att få lite repetion på just de grejerna. Vänstersvängarna börjar kännas riktigt fina...

Nu ska vi ta och käka middag, fläskfilé med lite smått och gott till. Mums! Imorgon min plan att vi ska köra lite rapport. Hoppas att sambon känner likadant...

2007-12-07 Fredag

Jag är så lycklig! Det blev spår och lydnad idag! Tjoho så underbart, livet har återvänt! Men det höll på inte att bli något för när jag skulle fara så insåg jag att sambon hade mina nycklar till bilen och han var inne på Hälsans Hus och jobbade där. Ganska desperat ringde jag och lämnade ett meddelande på hans telefon och samtidigt sneglade jag ner mot åkern. I värsta fall fick det väl bli ett spår där. Men skam den som slutar tänka! Efter en stund kom jag på att bilen var öppen och att reservnyckel, sist jag såg den, låg i bilen. (Hur smart det är kan man ju diskutera vid tillfälle... : )). Men gissa om jag blev lycklig när det visade sig att nyckel låg i bilen!!!

Full fart och iväg. När vi kom fram så visade det sig att det fanns inte en snöflinga kvar. Vi gick en liten rastnings- kombinerad uppvärmingssväng. Jag håller på att läsa "Friskvård för din hund" så nu jäklar är det skärpning på den fronten. Gick sedan ut ett spår och fick till himla många roliga underlag b la blåbärsris, mossa, berg, sand, stigar, vägar, älgskit och lite utspridda sopor. Sen korsade jag mitt eget spår också bara för det kändes som en kul utmaning. (Man ska väl ta utmaningarna när man är som på topp själv för då blir inte ett eventuellt "misslyckande" så jobbigt. Fast egentligen så är väl den stora frågan hur man ska komma vidare om man aldrig är beredd att misslyckas...).

När spåret låg och gottade till sig så passade vi på att träna lydnad. Jag förbannar att jag lärt Qurre att hoppa upp mot mig när det vankas belöning, jag såg ut som en lervällingsdränktmenmycketlycklighundägare efter allt var klart. Ja, ja man får ta det onda med det goda... Är det fint underlag så är det rätt mysigt att bli lite fysiska så det känns lite som våran grej, hur dumt det än låter och ser ut.

Lydnaden då... Vi körde linförighet först och i ett jäkla tempo, rallytempo. Från början var han inte riktigt med utan lite okoncentrerad, otrålig och lätt för pip på samma gång. Men jäklar anåda och ordning på torpet, röt till ordentligt och tog ett kliv åt sidan. Direkt han kom och satte sig och var tyst så kom belöning och mamsen blev mjuk och go igen. Det här trippandet på is är ingen hit. Qurre behöver lite mer rappa tag och det får inte bli dötid att fundera på annat. Efter "dusten" så skäpte han till sig och mer fokuserad. Han gick som en gud. Haleljuamoment helt klart!

Tränade även farten in med metallapporten och att det är bara på loss man ska släppa. Avslutade med att köra lite bytalek.

Sen var det dags för spåret. Lite hög fart i början men ganska snabbt kom han ner i ett vettigt arbetstempo.
Bitvis var det ganska tungt underlag och efter ungefär halva spåret såg han lite sliten ut. Jag ville att han skulle ha krut kvar och fixa klurigheten med korsat spår, så vid en av apporterna fick han lägga sig och hämta andan en stund. Punkten med korsat spår fixade han galant, jag såg inte ens på honom att det blev klurigt. KUL!

Efter spåret gick vi en liten prommis. Det är så mysigt att varva ner tillsammans. Nu ligger killen utslagen i hallen och jag ska slänga mig på soffan en stund innan sambon kommer hem. Han skulle handla på vägen hem. Hoppas han köper lite vin också : ))

Måste bara berätta att vi körde lite lydnad inne igår. Hade läst en artikel på Klickerklok om att lära hunden att backa så det skulle vi givetvis prova. Och i ärlighetens namn så vet jag inte vem som blir mest frustrerad av ren klickerträning dvs att stå och vänta på rätt beteende, jag eller Qurre. Jag måste erkänna att jag tycker det är skit jobbigt när man får perfekta lägganden och inte få belöna och bara stå och vänta. Mammas gris blir olycklig! Så jobbigt det är! Men nog om det, lägger man bara blödigheten lite åt sidan så visade det sig bli helt otroligt bra. Oj vad han backade innan slutet. Dock toppat med lite skall också för det hade jag ju lyckats klicka för också. Men man får väl ta ett steg i taget antar jag...

Nä nu ska jag slänga mig på soffan så kanske man håller sig vaken till idolfinalen...

Kram för nu då!

2007-12-06 Torsdag

Vad är det här för väder vi har!!!??? Imorse när jag klev upp var det +4 grader och regn (igen). Fy så less jag blir! Häromdagen var jag och köpte nya fina vita sockar till uppletandet men de känns ju lite överflödiga nu. Fast och andra sidan så kanske man skulle varit och lagt ett spår.

Vi har haft lite action här för en liten stund sen. Vem behöver katt när man har en Qurre, låter ledtråden... Jag satt framför datorn för att kolla lite grejer på nätet när jag hör hur Qurre tyst och försiktigt tassar upp från sin biabädd och in i köket. När han väl är inne i köket blir det knäpptyst så jag kikar in och ser Qurre stå och nosa på en mus som ligger på sidan. Lockar med mig Qurre och ropar på sambon som ligger och drar sig i sängen. Handtag hitåt tack! Och när Fredrik ska sopa upp den "döda" musen så visar det sig att den lever. ÖRK! Sista resan för den musen blev ner från balkongen. Livet på landet är hårt!

Igår var jag så less på vädret så i ren ilska och till rent trots så tog jag bilen och for och gick en två timmars promenad. Vägrar ge mig mig bara för lite regn och slask. När vi kom tillbaka till bilen så tror jag till och med trosorna var blöta...

Sambon har tagit semester så han har varit ledig igår och idag. Vi har pysslat på med renovering och igår fick även Qurre vara med en stund på eftermiddagen. Jag skrattade så jag höll på att dö åt honom. Han strosade runt och kikade efter lämpliga träbitar att sätta tänderna i. När han sen kommer förbi mig en sväng så är ena örat och halv nosen fullkomligt vita av damm. Vet i katten var han hade varit men han såg för rolig ut.

På kvällen for vi in och handlade lite mat. Till middag blev det laxsoppa med räkor. Så otroligt gott en kall och regnig dag. Enkelt som rackarn är det ju också. Jag passade även på att göra en efterrättspaj som vi smaskade på i soffan framför tvn. Qurre han fick en tjurmuskel att smaska på så han tyckte livet var ganska härligt han också.

Nä nu ska jag försöka sprätta igång lite och så får vi se var dagen landar...

2007-12-04 Tisdag

Idag har vi kört pass nummer två i rapport och nu i kväll har vi kört lite lydnad. Snacka om att jag känner mig lite chockad...  ; ))

Rapportträningen gick jättebra. Qurre fick springa tre sträckor på ca 250 meter. På stationerna får han ligga plats. Det fungerar bättre för han blir mer fokuserad och varvar upp mindre. Underlaget idag bestod av flera centimeter av blötsnö så det gick lite tyngre idag. Det vi ska tänka på till nästa träning är att Fredrik inte behöver dra fram kongen när vi går iväg, retningen blir för stor och mina armar blir långa...

Lydnadsträningen kändes som ett fjasko. Peppad upp till tänderna for vi ut till "våran" plan men när vi kom dit så var det en skare som hette duga. Tjurig som jag är så blev det en parkering i Röbäck istället. Där var det väldigt halkigt så det blev lite rumphugget. Lite kontakt och sen halkade vi runt små korta sträckor. Apportbocken åkte fram. Musmattan fick se lite is den också. Avslutade med lite nosdutt på stickan. Efteråt var jag lika träningssugen, var upplagd för lite mer fart och tempo. Morr!!!2007-12-02

Vi började dagen med snöskottning! Himmel så mycket snö det har kommit under natten. När snön låg där den skulle tog jag och Qurre bilen och for iväg på en promenad. I djupsnön! Vi gick först efter en väg och svetten rann kan jag lova. När vi sen kom in i skogen blev det mindre snö och lättare att gå. Sen är jag lite nöjd också... Fick revansch mot älgarna också ; )) Ja, han är som han är Qurredutten min. Har han inget att göra så väljer han att skapa lite action men är jag engagerade i honom då är han inte lika intresserad av allt annat. Men hur som haver så kunde vi korsa de färska älgspåren några gånger. Gick bara fint. Det värsta är att jag måste erkänna att jag har lite älgskräck. Just på stället där de hade gått så finns det ingenstans att ta vägen eftersom det är vatten på båda sidorna. Huvvaligen! Men jag gick och tänkte häst istället för älg och då gick det bättre : ))

Igår var vi och promenerade tillsammans med Anna och Wilma. Vi var ute i nästan 2 timmar. Okej lite vilse var vi ett tag men bara ytterst lite... Men tur man hade trevligt sällskap. Qurre gjorde illa sin klo. Det gick som en liten flisa ur den på sidan och det blödde lite. Men nu syns det ingenting alls. Skönt!

I veckan går sambon eftermiddag. Min förhoppning är att det ska bli lite rapportträning!

Snart ska vi åka iväg och äta julbord med sambons familj. Anna är en ängel och har ryckt in som hundrastare under kvällen. Inte illa av mig att släppa greppet lite. Men Qurre har det ju betydligt bättre hemma än att ligga i en fuktig bil under kvällen.

RSS 2.0