2008-02-29 Fredag

Nu på morgonen har jag letat runt bland en massa gamla bilder som vi har. Hittade en del på huset och kände att jag bara måste dela med mig lite... Om jag törs...

image103
Så här såg huset ut innan vi började. Blev lite förvånad hur fräscht det ändå såg ut på bild.
Men jag kan lugnt lova att det var ruttet både lite här och där... Även färgen hängde knappt
på plats...

image104
Det här är baksidan mot vägen. Vi var faktiskt hyresvärdar åt affären några månader innan
den la ner. Så insidan kan jag berätta om en annan gång. Blodtrycket åker upp lite ; ))

image105
Så här såg det ut i somras. Fast här har vi ändå kommit en bit på väg...

image106
Man kan nog inte förstå hur mycket skot det blir när man river...

image107
Då får man hyra en container...

image108
Ibland kan det vara lite trixit att ta sig fram också...

image109
Och ibland har det väl känts lite tröstlöst...

image110
Baksidan hyfsat klar...

image111
Så här ser framsidan ut idag.

Det var allt från vårt lilla projekt för den här gången. Nån gång ska jag ta mig i kragen och visa bilder från insidan. Men då behöver jag scanna in en del bilder och lite blodtryckssänkande preparat.

Halloj igen!

Nu ikväll har jag varit ute på klubben i min ensamhet och tränat. Fast helt ensam var jag ju inte för Qurre var ju med... ; ))

Började med lite linförighet. Lite trögstartad, det var mycket lukter och god snö. Men efter en stund fick vi till det. Hopp över hinder gick som en dans. Första gången la jag ut godis och belönade sättandet med kongen. Sen körde vi helt utan retning ut och det var helt klockrent. Apporteringen tvekade han första gången men andra for han som ett skott. Duktig kille! Läggandet var helt borta så det fick vi repetera några gånger innan han var med på noterna. Ställandet blir jag snart galen på. Han vill kliva ut från mig när han stannar. Så jag har gått tillbaka till extern belöning där för att få honom stanna mer rakt. Bara ta tjuren vid hornen och nöta på helt enkelt. Inkallning, jättefin ingång och bedömde avståndet jättebra. Avslutade med att lägga ut "barbapappan" och bara träna komma in med den. Han var hur duktig som helst! Eller vi tillsammans var superduktiga, jag är så stolt. Tror faktiskt att kong inte är nån hit om man har en lite snålare hund eftersom man måste luta sig över hunden för att nå snöret. Med den nya "barbapappan" kan jag möta upp med kamp istället för "rycka av"-rörelsen.2008-02-26 Tisdag

Just nu verkar det var tikar i höglöp här i faggorna. Qurre tycker att livet är orättvist och mellan varven är han ganska pratsam toppat med lite lagom rastlöshet. Han tycker även att det är viktigt att vi kommer upp i tid på morgonen för att kolla om det vandrat förbi nån pudding sen sist. Hade inte sambon störts av pipandet så hade jag nog dragit kudden över huvet men nu är det bara att vackert pallra sig upp. Tur man vet det är övergående...

Annars så har det varit bokrea för hela slanten idag. Hittade faktiskt inte så där jättemycket men fyra böcker blev det iallafall. Sen brukar det lätt bli några böcker till om man råkar hamna på Ica-Maxi...

Mitt på dagen var vi ute på en prommis i det vackra vädret. Tyvärr håller ju den berömda halkan i sig men man får väl trösta sig med att man få en jäkla bra balans i utbyte.

Har även beställt två grejer från Canis. Vet i katten vad man kallar dem för men det är som en barbapappaformad platsgrej med ett kort snöre. Ska testa den varianten istället för vi avverkar kongar på löpande band. Bandet till kongen släpper eller egentligen tror jag att det bandet som är för glidigt så knuten håller inte. Ja, vi får se hur de nya grejerna funkar...

Ikväll har jag gett mig katten på att vi ska träna att inte tugga på saker och krypet. Fast i krypet är jag rädd att vi kommer att få lägga mycket krut på att hitta lugnet. Men det är ju bra att ha det också  ; ))

Ha en trevlig kväll!2008-02-25 Måndag

Tanken var att jag skulle ta sambon till hjälp och fara och lägga ett spår med förledning. Men eftersom vindarna var minst sagt friska så la jag det på hyllan. Istället tänkte jag återvända till brottsplatsen dvs stället vi körde uppletande på i lördags.

Just när jag var på väg så ringde Annica och hon var inte sen på att haka på. Medans Annica började valla rutan så tog jag ut Qurre och körde några hämtaövningar efter vägen. Stoppade in honom i bilen en stund och hjälpte till att valla klart. La ut två föremål, ett i varje hörn. Sen var det dags... Hade ju skvallrat om hur duktig han varit när vi tränat så det var bara upp till bevis... Å det gjorde vi! Så duktiga vi var! Jag är stolt som en tupp!!!

Efter att vi kört alla hundarna så fick Kung Qurre och Världens bästa Märtha träffas. Och jag erkänner, jag var lite nervös för Qurre har en förmåga att hälsa med ett sätt som kanske lämpar sig mer i hockeyvärlden än bland damer. Men det gick himla fint. Hundarna gjorde sina rusningar och var helt trygga i varandras sällskap. Märtha är ju "bara" helt enkelt en superhund rakt igenom.

Efter uppletande och promenad så blev jag bjuden på lunch följt av kaffe och glass. Så ska det firas... ; ))

2008-02-24 Söndag

Vilken kanondag vi hade igår! Mera säger jag bara!

Runt 10-tiden dök jag och Sussie upp hemma hos Annica. Efter lite husesyn och trevligt småprat så drog vi iväg till ett kanonställe att köra uppletande på! Ingen halka och handskar var helt överflödigt för solen värmde.

På dagordningen stod uppletande. Vi vallade av en lämpligt stor ruta ute på ett kalhygge. Jobbigt underlag för hundarna men skitroligt! Sen fick en person fick gå ut efter kanten och droppa två föremål. Det sista föremålet längst ut fick hunden se att man la dit. Det visade sig inte vara nån bra lösning för Qurres del. Han är ganska så målmedveten prinsen, så när han fick vittring på föremålet nummer två sprang han och tog det men så gav han sig inte för han hade ju sett det tredje, så dit skulle han också... Men ingen skada skedd men då vet jag ju det.

Sen var det ju bara att krypa till det berömda korset, ställa sig med mössan i handen och erkänna att komma in med grejer är inte vår starkaste sida. För det blev ganska uppenbart kan man säga... Jag körde från början att han skulle lägga föremålet i handen och belönade med bytalek med bollar sen har jag som mer gått över till att han ska sätta sig fot och belöna med kongen. Så att ta emot en grej framifrån... Det blev svårt för då känns det som att det blir mer på hans villkor och jag känner direkt att jag förlorar kontrollen över honom. Och det märker han direkt!

När vi kört alla fyra hundarna blev det välbehövlig fikapaus. Kaffe är ju aldrig så gott som ute. Måste bli bättre på att ta med fika för ofta tar det längre tid än man tror. Och att bli kinkig för att blodsockret åker ner i skorna känns totalt onödigt.

Efter kaffepausen drog det i spårtarmen så jag och Sussie skyndade oss att slänga ut varsitt spår. Medans spåren låg så vallade vi en ny ruta. Qurre fick köra efter Märtha och utan synintryck. Funkade mycket bättre. Han letade jättefint och jag var så nöjd! Ska sluta också att vara så rädd att köra på stora rutor. Jag tyckte mig se att han får bättre fart och tycker det är roligare med lite utrymme.

Spåret då...? Nja jag och Sussie hade gått ihop spåren i bråskan. Så hennes början låg precis i mitt slut. Givetvis väljer Qurre Sussies spår... Så det ska tränas framöver!

Tror klockan var runt 16-snåret när vi sa hej då. Jag stannade kvar för att plocka ner några snitslarna till mitt spårupptag. Då flyger den lille jävulen i mig, varför vänta på ny dag... Tänkt och gjort, fram med grejer och började träna att komma in med dem. Och så duktig han var! Kul! Tänkte Drottningen av Saba hela tiden, jag lovar... ; ))

På eftermiddagen idag har vi också ägnat oss att träna att komma in med grejer och det funkade riktigt bra. Så vi slog på stort och drog till med kongen (det svåraste). Det känns faktiskt inte som att det skulle vara helt hopplöst men det gäller bara att vi ska komma överens och helst då på mina villkor : )). Han kommer och bjuder den men viker sen gärna av... Men vi jobbar på. Jag ger mig aldrig!

2008-02-22 Fredag

Idag har vi haft runt 5 grader varmt. Halkan är värre än någonsin och driver mig till vansinne snart. Det går knappt att gå nånstans utan man halkar bara runt. Tycker jag är ständigt livrädd att Qurre ska sträcka sig...

Jag och Sussie tyckte att vi satsade på ett säkert kort när vi for iväg till en fotbollsplan istället för klubben och tränade här på eftermiddagen. Big misstake! Skaren var precis hur halkig som helst. Hundarna fick aldrig nån möjlighet att bränna ur sig och det ena efter det andra momentet gick bort så det slutade med lite halvkast fritt följ, ställande och platsliggning. Men vi bryter ihop och kommer igen en annan dag.

Sen bara för matcha vädret så lägger jag ut lite halvkassa bilder också. Kanske blir allt bättre imorgon... : ))

image101

image102


2008-02-21 Torsdag

Innan middagen har jag och Qurre varit och gått en långprommis. Tidigare i veckan var vi och gick på samma ställe och då var det en massa blodfläckar lite överallt. Blev lite nyfiken på vad som kunde ha hänt, men det lär man ju aldrig få veta. Något större djur måste det ha varit som blivit skadat, ett rådjur eller älg. Sen är det lite konsigt också att det hållit sig efter stigen flera hunda meter. Pappa trodde att det kunde vara ett lodjur som varit i farten. Huvaligen, något sånt djur vill vi inte möte. Det känns som jag har fullt upp med rådjur, skogsduvor, älg, räv osv.

Igår var vi på klubben och tränade. Första vändan vi tränade gick det himla lysande. Andra var både jag och Qurre ganska ofokuserade men på slutet redde det till sig. Vilka vänstersvängar på stället! Där satt det! I övrigt stod det fritt följ, ställande helvete, skall, platsliggning, apportering och budföring på schemat. Tror inte vi gjorde så mycket mer om jag minns rätt...

Nu står det städning på schemat... Suck... Men härligt när det är gjort om inte annat.


2008-02-17 Söndag

Fasiken så flitiga vi är... På eftermiddagen styrde jag Saaben ut till klubben för lydnadsträning. När jag kom dit såg det riktigt lovade ut för lämlig störningsträning. Men just när Sussie anlände så insåg vi att det stod IPO skyddsträning på schemat och det kändes på tok för svår störning för våra gossar. Så vi packade in oss i bilarna och for iväg för att leta en lämplig plan. Men vi fann ingen, på alla ställen vi var och kikade var det bara blankis... Något att minnas och skratta åt i sommar kanske... Men just för stunden så känns det väldigt frustrerande. Till slut gav vi upp och åkte tillbaka till klubben med förhoppning om att skyddsträningen skulle vara klar och det var den!

Qurre fick börja med en apportering. Killen var ganska laddad så han kunde inte låta bli att tugga på apporten när kom in och satte sig fot. Gjorde några håll fast och la sen ut apporten igen. Då gick det bara fint. Fria följet går som en dans. Hoppet flyter på det också. Under platsliggningen försöker jag variera att gå tillbaka och att han får ta externbelöningen där han ligger. Allt för att få honom att förstå att det är bra även när matte går tillbaka, för jag upplever att han blir lite tveksam där.

Andra gången Qurre var ute så körde vi galopp mot musmatta. Han är ju otrolig min Qurre alltså! Vi har bara kört musmatta inne och nångång ute i koppel för den är ju så go att tugga på... Men när jag väl lägger ut den så köper han hela grejen och det är som att han inte gjort annat. Skall körde vi också idag var övervägade gångerna tystnad och nån gång skall. Provade även att köra saktagående mot kongen. Ja det blev några långsamma steg. Ska ta in saktagåendet i köket ett tag så kanske det blir mer tydligt för honom.

Efter träningen var jag nöjd, lycklig och väldigt djupfryst...2008-02-16 Lördag

Idag har jag och Sussie varit ute på klubben och FÖRSÖKT träna känns det som...  För det är inte så smart att ta fram en hund som fått sitta i bilen och ladda och sen träna väldigt nära en främmande hund. Det hela startade med ett gnällkalas för att jag mitt dumma våp envisas med att ha honom sittandes fot vid sidan. Funkar inte så bra för att ge en ledtråd... I det läget går det betydligt bättre att bara gå och sen på slutet ta in den biten. Men efter en stund så gick det faktiskt bättre och bättre. Inte kanske på långa vägar så som det brukar se ut men han hade fokus på mig och till slut var han helt tyst. Så lite nöjd måste jag ju känna mig : ))

Träningen på klubben blev inte vidare lång men dock väldigt nyttig. Efteråt for vi på Queens och åt kebab. Inte välförtjänt men väldigt gott. Passade även på att göra några ärenden efteråt. På vägen hem svängde jag förbi Sussie och lånade ett gäng filmer. Så lyxigt, bara att välja och vraka vad man vill se. Sen for jag iväg för att gå en kortare promenad med Qurre. Vi hittade en åker som det var skare på så där blev det lite mer träning. Inkallning, fritt följ med fokus på vänstersvängar och så några platsliggningar med extern belöning. Mycket bus blev det också för det är ju så himla skoj!2008-02-15 Fredag

Idag fyller Qurre 2 år! Det har firats med hemgjort köttfärsgodis och en härlig långprommis i solen. Och givetvis en massa pussar och kramar...

Under promenaden passade vi på att träna lite fritt följ och ställande. Det gick bara fint. Klart man är stjärna på sin egen födelsedag! Skulle också passa på att ta lite bilder för att lägga in i bloggen. Trodde inte att det blev något att ha men en bild blev ju inte helt tokig...

image100
"The only true love that money can buy"
2008-02-14 Torsdag

Här fortsätter det storma och ishalkan verkar inte försvinna den heller. Så idag när vi var på promenad spände jag på mig broddarna för att slippa bli på dåligt humör. Jag kan lugnt lova att jag går som en ilsk gammal kärring när det är halkigt, trippigt och väldigt aggresivt. Så lite nöjd var jag när jag bara kunde sprätta på och gå...

Vi tränade lite på promenaden också. En lång inkallning blev det. Sen gjorde jag ett alltid lika uppskattat godisuppletande och bara för att se vad som hände så gjorde vi tre kortare platsliggningar i godisrutan efteråt. Det känns som att Qurre tycker det är mycket roligare när jag kör med extern belöning så det går att köra flera gånger utan att det gör så mycket.

Självförtroendet från igår hängde kvar så på ett ställe tränade vi saktagående mot kongen. Eftersom han inte förstod ett smack av övningen så blev stegen väldigt långsamma. Omedvetet superduktig! Men va katten! Nånstans måste man ju börja...

Sen är ju Qurre bara Qurre också. Efter vi tränat klart var jag bara tvungen att gå in i skogen och titta lite på granarna om man så säger. Qurre den rackarn passade på att hugga min ena hanske och på två röda fanns det ingen tumme kvar... Grattis på Alla Hjärtans Dag mamsen, tyckte han. Inte mitt fel att det är dålig kvalla på så roliga grejer...
2008-02-13 Onsdag

Ikväll har vi varit ute på klubben och tränat. Jo, det var -2 grader och blåste som bara den. Det blir fleecetröja och långkalsonger inatt kan jag lova...

I början av träningen flödade energin kan jag lova. Han var lite spattig och förväntansfull på samma gång. Men jag blev ändå nöjd för han höll ändå ihop och fokus var på mig. Fria följet flöt under omständigheterna på över förväntan. Platsliggning med extern belöning funkade kanonfint. Gjorde även en apportering för att kolla av lite vad vi skulle behöva träna på. Men den var så klockren att jag blev tårögd : )). Hopp över hinder har vi inte kört så där jättemycket. Så vi passade på ikväll och tanken var att Sussie skulle lägga ut godis när han inte såg och så skulle jag gå fram till hindret och sätt honom och belöna med kongen. Det hela slutade med att han skiter i godisarna på backen och sätter sig och väntar på kongen. När den kommer hoppar han tillbaka. Ja, ja varför gå in och bråka när det bara flyter på... Vi körde även skall och idag började vi med tystad. Svårt... Men andra gången var enklare. Sen varvade jag skall och tyst. Han skäller ungefär 3-4 gånger och sen får han belöning. Ställande körde vi också och det känns som att nu förstårhan kommandot.

Berättade för Sussie om vår lyckade krypträningen igår. Hon blev taggade och tyckte jag kunde visa hur vi gjorde. Det hela börjar med att jag bryter av stickan. Sen fortsatte det i samma anda. Så man kan säga att vi inte riktigt är redo för att börja köra krypet ute. Konstigt när det gick så himla bra inne igår... : ))

Nä nu ska jag dundra mot sängen och förhoppningsvis är jag upptinad till imorgonbitti...2008-02-12 Tisdag

En stor dag... Ikväll tog jag tag i krypträningen! Ska man vrida, vända och fundera som jag så hinner väl hunden gå i pension innan ens appelklassen är klar... Men jag måste erkänna att det kändes riktigt lovande för att vara första riktiga gången. Har hittat takten och taktiken så nu är det bara att nöta på.

Annars så har vi kanonväder just nu. Solen skiner och vårfåglarna kvittrar. Det känns som april men man får påminna sig om att det är en bit dit. Mycket snö hinner dala från himlen än... Lite irriterande är det också att det har blivt jättehalkigt på stigarna där vi brukar vara och gå. Man tar sig knappt framåt utan halkar mest runt åt sidorna... Morr...

2008-02-11 Måndag

Har haft en liten paus från bloggandet. Kanske beror det på att vi varit lite halvslöa så det inte funnits så mycket att skriva om. Eller så är det helt enkelt ganska skönt att bryta lite vanor mellan varven....

Jag har iallafall hunnit varit på klubbens årsmöte. Tur man inte tagit på sig något för jag är ingen föreningsmänniska i den andan. Hur mycket jag än skulle önska. Tycker bättre om att hjälpa till mer konkret på tävlingar istället. Men det är tur vi är olika, alla behövs.

Sen har vi hunnit med ett spår i blötan. Försökte fokusera på att gå och vinkla där Qurre minst misstänkte att spåret skulle gå. Tyckte han klarade det galant.

Har provat lite med externbelöning och det ska jag definitivt ta in mer i träningen.

Igår var vi och körde lite lydnad. Målet för dagen var att komma igång. Har som sagt slöat till lite. Men det blev en jättekul träning så nu är jag på hugget igen. Hoppas bara att vädret håller i sig och att det inte blir halkigt eller slaskigt.

I helgen

har jag gått lydnadskurs för Niina Svartberg. Det har varit jätteintressant att få en inblick i lydnadsmomenten. Stundtals kände jag nog att jag önskade att det hade varit brukslydnad eftersom hon är så otroligt duktig. Men man har fått tänket runt inlärning av moment och det är ju bara positivt.

En av deltagarna var otroligt snäll och ställde upp på mitt "tjat" och visade kryp. Det var bra för jag har inte haft någon direkt målbild hur ett bra kryp ska se ut och därför blir det inte att jag tar tag i det. Men nu ska vi träna på det, huvet upp och rumpan ner...  (Tack Lena för det! Guld värt!).

Så nu ska jag ta och sammanställa anteckningar och stoppa in dem i hårddisken på mig själv!RSS 2.0