2007-08-29 Onsdag

Igår var vi och gick en vanlig herderlig långpromenad i skogen. Vad vi njöt! Qurre upptäckte att det fanns svampar i skogen också... Och genom att lägga en tass på dem så blev även de lite roligare, tyckte han.

Det märktes att han har lagt på sig lite mer energi... Under promenaden skulle vi träna lite inkallningar på ganska kort avstånd och få till snygga ingångar. En av gångerna lufsade han på och satte sig mindre bra. Nä det där duger inte, sa jag och knatade vidare för att vänta in ett nytt tillfälle att kalla in på. Men kärring så tråkig man kan va då, tyckte Qurre och hoppade upp och nafsade mig i kapuschongen på jackan, och som grädde på moset kostade han på sig att göra världens busrepa! Ja sån är han, Mammas Ferrari!

I eftermiddag for jag och Sussie ut i skogen. Qurre fick först ett grusspår. Han var lite för taggad för att riktigt lyckas men vi får lägga fler. Sen blev det två separata upptag. Trots att spåret låg lite längre ut än planerat ; )) så gav han inte upp utan höll lågan uppe. När han väl nådde fram så var det inga tveksamheter åt vilket håll det skulle bära av. Duktig kille! Tror nästan jag ska börja lägga in det i spårträningen nu.

Efter spåren for vi ner på stan och intog middag på en indisk restaurang. Så gott det var! Sen blev det ut på lydnadsplanen. Idag utmanade jag honom genom att gå lite längre och två svängar innan belöning. Körde mycket vänstersvängar och fick till flera snygga sättande! Strålande kille!

Inkallning på lite kortare avstånd med väldigt snygga ingångar enligt publiken. SM-kvalitet löd betyget. Ja hon är snäll Sussie. : ))

Läggandet, otroligt snabbt men matte var lite sen med belöning så några av gångerna hann han kliva upp för att möta kongen. Matte får snabba upp sig lite där.

Idag var det en otroligt motiverad Qurre och det kändes som att vi hade kunnat hålla på och träna hur länge som helst. Men istället så beslöt jag mig för att lägga en platsliggning. Det har jag aldrig gjorde när han varit så på gång. Han klev upp. Det sved i hjärtat! Men det var inte annat att göra än att lägga om honom och sen fick han jättemycket beröm när jag gick tillbaka till honom.

2007-08-27 Måndag

Vad säger vi om helgen då...??? Jag har haft lite feber och känt mig lite avslagen. Min sambo har varit desto flitigare och tillbringat tiden uppe i en skylift med målarpensel i högsta hugg. I lördags var vi in till stan och köpte spotlights till taktet på bron. Och jag kan lova att det blev hur fint som helst. På kvällen när det blivit mörkt gick vi ner och tände. Lite högtidligt var det kan jag lova... När bron är färdigmålad kanske det blir en bild. Fast då måste nog någon påminna mig ; ))

På hundfronten har det inte hänt så mycket. I lördags blev det en prommis och han fick vara lös en liten stund. På söndag fick han sitta uppbunden medans loppisen hade öppet och kika på alla som gick förbi. Efter en stund låg han och sov. Det var jobbigt att ha koll på alla, tyckte Qurre. Igår blev det en längre prommis där han fick vara lös ganska mycket. Har inte sett att han markerat något på frambenet sen i onsdag. Det känns helt underbart!

Fast dagens guldstjärna går till mig! I spöregn for jag och Qurre ut och spårade ikväll. Typiskt mig! Tjurig till tusen! Har jag tänkt ett spår, så ska det också bli ett spår.  Lite tur hade vi för när vi gick spåret så var det faktiskt upphåll och hela nio grader varmt. Medans spåret låg så gick vi en lite längre promenad. Allt för att Qurre skulle vara ordentligt uppvärmd i spåret. Spåret gick bra. Det är ju inte så ofta man spårar ett spår som har legat i spöregn så det var lite spännande... Men det gick galant. Så nu ska vi njuta av en kväll i tv-soffan. Det har vi gjort oss förtjänt av.


2007-08-24 Fredag

Jag är helt övertygad om att älgar har GPS. När det börjar närma sig älgjakten tar de fram den och letar upp var naturvårdsreservaten är. Qurre markerade en älg idag, reste lite ragg och klämde ur sig ett "här är jag bara så att du vet" skall. Så är det med den saken.

Dagens aktivitet bestod av en koppelpromenad ute vid havet. När vi kom ut till en udde fick han ligga och vänta medans jag vallade av en liten godisruta. Hade ingen aning om att hans hals kunde bli så lång : )) Men han låg jättefint och väntade. Bara för att göra det lite jobbigt för honom så fick han hitta två godisar och sen kallade jag in honom. Tänkte nog att han kommer ju aldrig, men det gjorde han! Sen fick han sitta fot och ut leta igen.

På vägen hem stannade jag till på "våran" plan och tränade lite lydnad. Så duktig han är i linförighet när han sätter den sidan till! Jag blir helt sarlig! Höger om, vänster om, helt om och han är helt med. Och han håller kontakten när vi börjar gå! Mamsen är så stolt!!!!

Sen blev det en platsliggning igen. Den här gången retades en fluga med honom så han var på väg att resa sig. Rent reflexmässigt så skrek jag till, NEJ! Han la sig ner som en skjuten igen och då fick han jättemycket beröm. Backade och gick ut till kanten av planen.

Håll fast stod på schemat sen. Första gången går alltid bäst. Den är klockren. Idag ville han inte riktigt gripa om den ordentligen. Då fick vi backa bandet igen.

Hoppas verkligen att han snart är helt fräsch i sitt ben. Men jag har lovat mig själv att inte ha för bråttom. Vill inte dras med nån hälta framöver. Det blir ju så trist och tråkigt när vi inte får träna. Jag tyckte inte att han lastade av benet på samma sätt som i onsdags när vi tränade. Så snart så...


2007-08-23 Torsdag

I morse stötte jag på en kvinna med en liten hund och en jättefin schäfer. Den var av Molartyp men lite grövre och större modell. Kvinnan började skratta när jag sa att min hund hette Qurage men kallas för Qurre. Hennes hund var tydligen från nån kennel som heter Kurage (eller hur man nu stavar det). Hennes hund hade varit polishund hos hennes kusin men var lite försnäll så nu var den famijehund hos dem i Bussjö istället. Vi tyckte båda att det var trevligt att träffas och båda instämnde i att det var en otroligt bra träning för hundarna eftersom man oftast bara går förbi.

Mitt på dagen for jag och Qurre på stan. Känns som ett bra tillfälle att miljöträna lite medans benet får vila. Direkt när vi kom ner på stan så stötte vi på en kompis till mig. Vi slog oss ihop och gick en sväng. Sen blev det mjukglass och surr på en parkbänk. Nyttig träning och dessutom god tyckte Qurre. En tjej kom förbi med en liten svart hund och ville att hundarna skulle träffas. På egen risk säger jag alltid. Inte för att han är på något sätt elak, men han kan ju vara lite burdus och det kan nog skrämma endel små hundar och deras mattar. Mötet gick jättebra. Hunden tog lite stöd av matte och kröp mellan hennes ben då passade Qurre på att sniffa av den.

Så nu har jag en otroligt trött hund som ligger i hallen och sussar. På vägen hem svängde vi om djuraffären och köpte några ben. Kan var gott med lite terapiarbete ikväll.

image38
Bara för att retas med modemet så var jag tvungen att lägga in en bild på en snygg kille.

2007-08-22 Onsdag

Ikväll var vi ute med Sussie på Öhn och tränade lydnad. Eftersom Qurre inte är riktigt fräsch i frambenet än, så blev det kontaktträning, positionsträning och även lite linförighet. Han håller verkligen kontakten nu. Matte är stolt! Men han tyckte att det var svårt att redan från början sitta och koncentrera sig. Jag brukar ju alltid värma upp med några inkallningar för att den värsta överskottsenergin ska försvinna. Men jag tycker han fixade det fint. Lite gnällig och så var han men inget vi för till protokollet. Jag vet ju varför. Vi avslutade med att Sussie fick ge oss metallapporten och sen körde vi håll fastträning. Lite krafs med ena frambenet. Men han förstår absolut vad det handlar om.

Så kul det var att komma ut och träna lite. Jag har saknat det!

2007-08-20 Måndag

Städning på förmiddagen. Qurre trivs som fisken nu när han fått tillbaka sin balkong. Han älskar att sitta där ute och spana.

Skulle försöka bli av med ställning men de ville ha den i häck för att det skulle bli lättare att lasta. Så på eftermiddagen for vi in till återvinningen för att kasta allt skot vi hade på släpvagnen och sen hämtade vi häcken. Vi skulle även fara och köpa mer trall till bron men det fanns inget lämpligt nånstans. Vi passade även på att gå en längre sväng med Qurre.

Middag intogs runt åttatiden.

Kraschade i soffan. Trött!


2008-08-19 Söndag

Ja, inte är jag riktigt frisk i huvet. Fredriks föräldrar skulle komma och hjälpa oss att måla huset. Jag beslutar att fara iväg med en kompis som skulle tävla appellen i spår. Motivering löd: Jag har aldrig varit på en appelltävling och snart är det ju dags för oss! Den gick hem hos sambon. Han är för go han!

Sagt och gjort, klockan ringde fyra på morgonen och vi drog iväg mot Adak. Det är ganska precis 26 mil dit. Man måste ju vidga sin vyer lite : )). Tävlingen höll till på skolan. Platsliggningen var först. Jag kan säga att det var tur att inte jag tävlade för en av hundarna började direkt skälla och verkligen utmana de andra. En hund gick till matte direkt. En hund till gick iväg till sin matte för den tyckte att det var direkt otrevligt med den skällande hunden. Tillslut tyckte den skällanden hunden att det blev trist så den kliver också upp och går till sin matte. Av fem hundar låg två kvar! Jag hade fått STORA spunken kan jag lova! Frågade min kompis om jag fick sparka henne på smalbenet. Men skulle jag göra det skulle jag få gå hem. OSIS!

Sen var det budföring och efter det drog vi ut i spårskogen. Det var verkligen jättefina spårmarker. De bästa tänkbara. Tallar, lingonris och lite sten. Domarna var tvungna att gå med för att se. Det var kul för jag frågade om jag fick följa med ut på spåret och det fick jag. Vi fick 10-10 på spåret. Så glada vi var! Stora kramkalaset!

Tillbaka till skolan för lydnad. Det som var lite trist var att man inte fick se något bra samspel mellan hundarna och deras förare.  Det såg allmänt jäkligt trist ut. Fast det är väl mycket nerver som påverkar hoppas jag. För det jag letar efter är just bra förebilder när jag är på tävling. Så lärdomen av dagen blev att jag vill att jag och Qurre ska ha kul när vi är på tävling. Det ska var en kanontrevlig dag som man verkligen ska se framemot. Inte en prestationsdag med nära dödenupplevelse. Iallafall inte i början.. ; ))

När jag vid tresnåret kom hem igen var det fullt med folk här. Fredriks farmor och Ingvar hade följt med, svärmor och svärfar var här, min pappa och dessutom hade en jobbarkompis till Fredrik och hans sambo med barn här. Trött som rackarn grabba jag en pensel och satte igång. Men det gick himla bra. Så lätt allting gå när man är ett gäng som jobbar. Fredriks farmor hade röjt upp på gården och lastat släpvagnen. Det var så fint! Tack allihop för en kanoninsats! Ni är guld värda!
Nu har vi bara en vägg kvar!

2007-08-18 Lördag

Målning av huset har tagit fart idag. Pappa kom och hjälpte oss. Vi har haft en hakiställning som vi stått på och det är ju guld värt. Ganska stolt är jag också för jag tog mig upp på plattformen längst upp vid taknocken. Inte för att jag klarade av att måla nånting men jag stod där iallafall. Våning två kändes betydligt tryggare så jag höll mig där.

Qurre fick en lite längre promis ikväll och fick springa lös. Hallar ingenting. Fanken han är smart min Qurredutt. I vanliga fall är han som rackarn på skogsduvor. Han tycker att det finns inget häftigare än att skrämma upp dom och sen stå och se när de försöker flyga iväg. De är ju lite humla i fågelformat över dem : )) Men ikväll när vi var ute så stoppade jag honom och sa till honom på det allra moderligaste sättet att han var tvungen och tänka på sitt ben. Han förstod precis, det blev ingen mer jakt på duvor. (Å det här var nog ingen slump alls : ))

Hade ganska tur också. Vi gick över en liten träbro och där har jag honom alltid kopplad. Av nån anledning kopplade jag inte lös honom när vi kommit över på andra sidan, som tur var. För vi hinner bara gå 30 meter kanske när det krakar till i skogen. Jag såg inget men det var säkert inte mer än 15 meter mellan oss och älgen. I höstas så vi tre älgar på ungefär samma ställe. Det som är att det är vatten runtomkring så blir det en jakt så finns det inte så mycket land för älgen att springa på. Men jag antar att de tar vattenvägen om det kniper.

2007-08-17 Fredag

Haltar lite idag. Promenad i koppel. Vi for gick en lite miniprommis i skogen bara för att se något annat.

På kvällen när jag står och lagar middag får jag ett infall. Hmmm så mycket grejer det var i den här kökslådan... Det blev håll fastträning med visp, slickepott, salladsbestick, matskedsmått i plast (den var bara att kasta, för det var svårt) och en ihoprullad tidning (den var också ganska god). Men det som känns kul är att han förstår vad det handlar om. Så lite har vi iallafall gjort idag ; ))

2007-08-16 Torsdag

I regnet slöt vi upp med Åsa och Millis för att spåra.

Att jag hade dåligt lokalsinne det visste jag. Men att det var så dåligt var en nyhet... Jag hade tänkt lägga apporter ganska tätt och prova varva med vinklar mellan apporterna och avsluta med att gå ner i ett sandtag. Sandtaget det bara försvann och jag kom ut nån helt annanstans. Ja ja det blev att vinkla in igen mot sandtaget och inte så mycket att göra åt.

När vi kom ut på spåret kände jag att något inte stämde. Qurre var mer ägande om apporterna än han varit på länge. Först trodde jag att han var trött för då kan köra den varianten. Efter spåret gick vi en sväng och jag kände fortfarande att det var något som inte var som det skulle, men jag såg fortfarande ingenting. Sen kom det en nerförsbacke och där började han halta riktigt mycket. Förmodligen sträckte han sig i leken vid nån av apporterna. Dyngsura i regnet for vi hem, slöade i soffan och tyckte lite synd om oss själva....  : ))

2007-08-15 Onsdag

Fanken morgonen började inte bra... Morsan sa, nu är jag less på dig din hårande odåga! Himmel nu åker jag ut på Blocket, tänkte jag! Men det blev ingen annons utan jag åkte in i duschen. Fast jag gnäller inte för jag tycker att det är ganska skönt att duscha. Massage med schampoo, och sen är det himla skönt när hon skrubbar. Men jag hatar när hon gör "igelkott" av pälsen min rygg och ler så där som att jag skulle vara söt...  Hålla upp huvet måste jag göra också annars säger hon att jag får in vatten i "tattarna" och jag måste höra när hon ropar. Ja det är inte lätt att vara hund... Sen himmel vad hon ska skölja och skölja. Tänkte flera gånger att nu måste hon vara klar... Nä en vända till... Suck... Men iallafall när duschen var klar gick vi ut på gräsmattan och för att jag skulle torka lite. Så underbart att bara ligga i solen och stryka sig mot gräset.

På kvällen fick jag lämpligt nog träffa min tjej Wilma. Vi sprang och tugga lite på varandra. Ja, jag tycker om Wilma helt enkelt. Hon är enkel att vara med. Fast jag har blivit lite försiktigare nu. Morsorna säger att jag väger för mycket för att ge min in i förmycket närkontakt med henne. Så jag lyssnar på det för vi har ju så himla kul ihop. Min tjej och jag.

2007-08-14 Tisdag

På kvällen for vi ut och tränade lite lydnad. "Upp i sadeln igen", så att säga.

På inkallningen körde jag på lite kortare avstånd och vips så hade vi inkallning och MED en jättefin ingång.

Vi körde även kontakt och sen la vi till att vi skulle gå en liten sträcka. Han höll kontakten jättefint. Det var nån gång han släppte när vi skulle starta men då bröt vi och gjorde om igen.

Läggandet är tillbaka också. Jättetaggad och snabb.

På platsliggningen har jag utökat tiden. Lämnade honom och stod en stund sen gick jag en bit längre bort och stod en stund till.

Håll fast träning med metallapport. Nu känns det som att han börjar fatta att man är duktig när man håller och inte tuggar. Trixar man ingenting så är man en riktig stjärna. Fick några riktigt fina håll fast där han kanske satt i fem sekunder. 

Lite positionträning körde vi också.

 

2007-08-13 Måndag

Ikväll var jag och Christel och skulle träna lydnad. Och vad säger man...??! Det gick inte så bra. Jag var helt ofokuserad och det speglar av sig direkt på Qurre. Så vi bryter ihop och kommer igen en annan dag... SUCK!

2007-08-12 Söndag

På kvällen var vi till sandtaget i Röbäck och motionerade lite. Annars inget nytt.

2007-08-11 Lördag

På eftermiddagen tog vi med oss Sussie och Fax ut i skogen. Vi började med att lägga spår åt varandra. Medans spåren låg åkte vi en bit bort och började med en budföring. Qurre skötte sig riktigt fint. Är det något vi borde få till där så är det ingången. Han kommer med för hög fart och springer förbi en lite väl mycket. Ska även testa att mottagaren matar honom godis en stund efter leken så han lär sig att sitta på rumpan och inte tjuva iväg.

Sen vallade vi av en ruta. Jag la ut tre förmål på rad och skulle träna raka skick. Qurre tog direkt föremålet som låg närmast och kommer mot mig, men vid kanten på rutan spottar han ut grejen och vänder ut igen. Den var ny! Andra och tredje föremålet lämnade han jättefint. Sen behövde jag inte heller köra bytalek med två bollar. Vi körde på en! Det kändes stort! Tyckte inte heller att jag såg något tugg, men minnet kan ju minnas det man vill ; ))

Både i budföringen och uppletandet ska jag lägga krutet på att få ner honom i rätt arbetsnivå. Blir han för ivrig slår det lätt över till att hjärnan kopplas bort. Så mycket godis ska det bli framöver.

Spåret gick helt kanon. Det hade nog legat i över två timmar och hade fem apporter de första hundra metrarna. Funkar jättebra. Jättefint tempo och väldigt fokuserad. Vårt fina samarbete vid apporterna fortsätter. Det känns så kul!

Men gladast för dagen var Sussie! Första spåret jag hade gått var inte så jättelångt men for iväg över en bäck med ett brant stup på andra sidan. Det trodde hon aldrig att han skulle fixa. Men det gjorde han galant!
Andra spåret innehöll fyra vinklar, vilket jag inte fick gå för det skulle han aldrig fixa. Men med frystejp, lite förtroende och broms i linan i vinklarna så var det ju som att han inte skulle ha gjort annat än spårat. Så det blev kramar och glada tillrop när Fax gick i mål. Ja, det kommer jag att leva länge på!


Tagna på sängen...

image33
Husse och matte var på Nolia idag. Så trött matte blev då...

image35
Fast ganska mysigt... Fasiken bara att Husse tog oss på sängen...

image36
På kvällen packade vi kaffe och drog ut till havet. Två vackra grabbar passade på att spana in
gäddorna som slog i vassen. ( Matte fick inte vara med på bild för hon hade fortfarande inte
vaknat... :  ))

image37
Fast på Qurre bet skönthetssömnen. Snygg som vanligt! : ))


2007-08-09 Torsdag

Vi for ut runt 20-tiden på kvällen. Som vanligt började vi med två inkallningar för att få ut springet ur benen. Sen körde vi att hålla kontakt även när vi går. Nu funkar det jättebra. Det är få gånger som han släpper kontakten och då blir det ingen lövbiff... Jag har laddat på med lite nytt träningsgodis. Lövbiff provade vi idag (lättstekt), pannkakan får vi ta en annan dag...

Sen kunde jag ju inte hålla mig från att gå lite längre sträckor. Jag måste säga att jag blev förvånad. Han tränger lite om jag går för sakta i början så det får jag tänka på. Svängar och helt om var han med på så att det damma i gräsplanen : ))

Läggande funkade jättebra ikväll. Snabb som rackarn och lägger sig bakåt.

Störningen för kvällen blev några fiskare som gick utom synhåll och sen kom det ett par med en hund i koppel och en valp lös. Valpen var på väg mot oss men vågande sig inte fram. Så när ägaren fick valpen under kontroll igen körde vi bara på och Qurre hade full kontakt med mig trots att de gick längs sidan av planen. Duktig matte hon tog för sig ikväll och det funkade. Passade sen på att lägga en platsliggning där de hade gått bara för att kolla hur intressant han tyckte det var. Men inte ett sniff i backen under tiden han låg.

Körde lite positionsträning och sen avslutade vi med kontakt i fotgåendet igen. Den här gången kastade jag godis åt honom. Det tyckte han var lite fränt och då fick vi ju även passa på att träna en ingång också...

Det blev några håll fast också med metallapporten när vi kom tillbaka till bilen. Första gången går alltid bäst. Andra gången är mer tveksamt. Tredje går bättre för då har han blivit lite peppad av att han ändå var duktig från andra gången. Nöta på med andra ord...I övrig då...

Jo, vi har hunnit med tre lydnadspass, två spår och tre cykelturer sen vi kom hem.

Hur går det då med kontakten i fotgåendet...? Jo, skam den som ger sig. Han fattade till slut och jag belönade som bara den med kong och glad tillrop. (Blev kanske lite mycket beröm för nu skjuter han ut rumpan som värsta dressyrhästen...). Men man får träna en sak i taget helt enkelt... Vi har även tränat håll fast och det går bättre och bättre tycker jag. Budföring, inga problems, det funkar bra om man hjälper honom in lite.

Sen har vi fått till två pass med störningsträning. Störningsmoment ett hette Christel. Hon är rolig hon, sa Qurre. Men efter en stund tyckte jag han hade fullt fokus på mig, så det var roligt. Störningsmoment nummer två var Fredrik som låg i gräset ute på planen. Qurre for dit och kollade av en gång men sen var han helt "min hund" igen. Vi har även tränat lite position på stället och där tycker jag han är lysande! Snabb och oftast helt rätt. Läggande under gång, där jag går framför honom brukar var hans grej. Men inte sist vi tränade... Så det får vi nog ta tag i ikväll är jag rädd. Vi har säkert gjort mer grejer också men det är ju svårt att skriva om i efterhand... Jo, för fanken vi har kört uppletande på lydnadsplanen också. La ut tre grejer på rad för att träna raka skick. Himla duktig var han och tvekar inte heller att bli skickad flera gånger. Fanken nu blev jag ju sugen på att träna uppletande... Hmmm...

Spåren har gått himla fint. Första spåret la Christel åt mig och då gick han över slutet. Första gången det händer men det låg så att han inte fick vind på det. Men avslutet blev ändå jättebra med lek och godis. Så han var nöjd över sin insats. Fortsätter lägga ganska många apporter i början och det funkar jättebra.

Cykelträningen är det väl inte mycket att säga om. Den har ett visst inslag av intervallträning för ibland gör han ena jäkla repor in i skogen. Men det är ju bra. Anders Hallgren har visst sagt att hundars ryggar mår bra av att röra sig i skogsterräng så det är väl bara att uppmuntra det : ))

Nu laddar vi inför lydnadsträning ikväll...


Collieläger i Marma

Men du har väl ingen Collie...??? Nähä, säger du det! Men är man snygg, trevlig och jäkligt rolig så blir man helt enkelt inbjuden till läger. Så var det sagt!

På måndag eftermiddag anlände jag och Qurre till anläggningen på Marma. Tur att vi var tidiga för jag var helt otroligt trött. Jag packade in grejerna i ett rum och kraschade på sängen. Så skönt. Runt 17-tiden var det samling inför lägret. Gruppen jag hamnade i var helt underbar! Våran instruktör blev Eva Ivarsson och det visade sig att hon har en hanne från s-kullen, Truxelis Strålande Sickan! Trevligt att få träffa honom med. Trevlig och tjusig kille måste jag säga! Och trots att det var ett collieläger så var vi inte enda utbölingarna, det var även en working kelpie och en tollare med i gruppen. Så vi behövde inte känna oss ensamna ; ))

Lydnadsträningen: I lydnadsträningen fick jag och Qurre i uppgift att han inte skulle släppa kontakten när vi tog ett steg fram. Vi började med att klicka för kontakt, sen utökade det till fot, bibehålla kontakt och belöning. Övningen skulle gå ut på att få med honom framåt med bibehållen kontakt. Tyvärr satte ett stort gäng väldigt ivriga flugor käppar i hjulet för oss. Varken jag eller Qurre kunde koncentrera oss. Platsliggning blev det också efter varje lydnadspass och det var nyttigt eftersom vi inte lagt med andra hundar förut. Tandvisning fick vi också till, för det hade matte totalt tappat bort. Eva hon klurade lite runt Qurre och på tredje dagen kom "domen". Han är inte störningskänslig men tar slut fort när det är nya saker som ska läras in och då väljer han att kika på allt annat. Förmoligen växer han fortfarande också. Så energin kan vara lite si och så med. Så med lite tips och råd från Eva fick vi möjligheten att störningsträna. Helt otroligt så bra det gick! Jag och Qurredutten vi gick runt coola som filbunkar. Det var en härlig känsla. Vi fick även göra en övning inför uppletande att få raka skick ute på lydnadsplanen.

Spårträning:

image22
Inför varje spårträning samlades vi och gick igenom hur varje spår skulle se ut . Vilken koncentrerad grupp!

Jag berättade att Qurre haft ganska bråttom tidigare men att det var ättre nu genom frolic och broms i linan. Så vårt första spår var ungefär 300 meter långt med tio apporter de hundra första metrarna. Måste erkänna att jag var lite skeptisk men det visade sig fungerar hur bra som helst. Farten åkte ner och kontertrationen ökade. Lite kul var det när jag skulle släppa på Qurre på första spåret för då drog han direkt till höger. Hjärnblödning, tänkte jag. Men det visade sig att det låg en tappad apport vid sidan av vägen. Mammas duktiga spårhund!

image24
I glaset är det inte hallonsaft och det kräver nog sin förklaring...

Jag och Britt fick i uppgift att vi skulle gå ett paralellspår så vi hoppade in i bilarna och drog iväg en bit bort. När vi väl fick ut spåren (efter mycket ritande och hojtande mellan varandra) så flög fan i oss. Fredrik en av killarna i gruppen hade för ovana att läska oss med en kall öl ute i spåret. Så sagt och gjort, vi dukade upp vin, nötter, chips, choklad, oliver och satte oss och väntade på att gänget skulle komma. När vi ser att det rörs så sätter Britt på radion i bilen och yatzy åker fram. Himmel så kul vi hade medans vi väntade! Spåren då... Jo det gick jättebra. Vi släppte på hundarna samtidigt och de kikade knappt åt varandra. Där vi hade korsat spåren första gången blev det lite att tänka för Qurre. Andra och tredje korsningen gick hur bra som helst. Det var två stolta mattar som selade av sina guldklimpar kan jag lova.


image23
Titta Eva vad jag hitta! (Matte bara stolt efter paralellspåret!)

Uppletande:  Förutom övningen ute på lydnasplanen fick vi också göra en vindövning med grejer. Man gick efter en stig som det låg fyra föremål ute en bit in i skogen. När hunden vindade in grejerna följde man efter och lekte med saken. Kul för det hade vi aldrig provat förut. Sen blev det också uppletande i stor ruta med en massa grejer utlagda i.


image30
Qurre och jag står och väntar på vår tur.

image31
Dags för uppletande. Eva står i förgrunden och övervakar.

Det blev tre raka skick med jättefina avlämnanden! Så kul!

På kvällarna var det olika aktiviteter. Grillkväll och tacokväll. Lottförsäljning, där schäfern vann en leksak! En kväll var det lagtävlingar med geléråttspottning och klickerövning på två utvalda personer från varje lag. En himla massa snack och mycket skratt blev det också. Onsdagkväll kom Evas och Tomas rapportträningsgrupp till Marma och de som ville fick följa med ut och kika. Klart vi gjorde! Så kul! Man blev ju inte mindre peppad att prova det med Qurre...

På fredag efter lunch beslöt jag mig för att fara hem. Alternativet hade varit att sova över och fara på lördag morgon men vägen hem kändes lång och vi var båda väldigt trötta efter en intensiv vecka.  Så med en leende på läpparna och en tår i ögat sa vi farväl till gruppen och Eva.

Tack gruppen för alla bra diskussioner och de många skratten!

Tack Eva för ditt trevliga du! Och givetvis det du lärt oss!

Sist men inte minst tack till Monika och Yvonne som varje år tillsammans arrangerar ett så trevligt kennelläger och att vi fick möjligheten att komma dit.


RSS 2.0