2007-05-30 Onsdag

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Det är inte alltid lätt att hinna med att skriva och hinner man inte så blir det trögare och trögare för varje dag som går. Minnet är kort men intensivt... Men ska iallafall försöka sammanfatta vad vi pysslat med.

Igår var vi ute och spårade. Så kul det var!!! Har verkligen saknat det! Jenny la ett ca 500 meter långt spår åt Qurre och vi ökade ut apportantalet till fyra plus slut. Jenny hade lagt två apporter ganska tätt och det var kul att han fixade. Hon hade även gått längs en väg en bit och sen över. Där tog han om två gånger men redde ut det jättefint. Har jag sagt hur kul det var... ; ))

I måndags var det sista gången på sökkursen. Vi körde hittaövningar och tro det eller ej men det blåste faktiskt. Det gav andra förutsättningar så det blev mer klockrent för hundarna. Kul!

Vi har kört två "minipass" lydnad också. Första passet var det ganska varmt och han var lite loj i början sen kom han igång. Andra gången gick bättre, körde då utan kong från början och ställde lite krav på att han skulle vara med. Det fixade han. En inkallning och en platsliggning blev det också.

Det känns som att vi ligger lite efter i lydnadsträningen. Jag hade tänkt störningsträna innan lägret men det har vi inte hunnit med. Så det får bli målsättningen på lägret helt enkelt.

Nu i eftermiddag har vi varit ute ett gäng och kört sök. För vår del blev det hittaövningar. Han tog spåret ut en gång och tog figuranten på syn en gång. Men han skötte sig bra. I vanlig ordning så var det ju lite och ingenting till vind och då är det ju inte så lätt så här i början.

Efteråt for vi upp på Loboo och shoppade ett lämpligt halsband till MH. Ja, det gled naturligtvis med en del andra saker också... Sen for vi upp på sporthuset och köpte två små vattenflaskor. Det är egentligen såna som ska sitta i ett vätskebälte men det känns som överkurs. Två flaskor för tretti spänn! Smidiga att ha med sig. Så gäller det bara att börja "träna" att vattna honom... : )) Vi får väl se hur det går...

Ikväll har jag äntligen tagit mig för att städa bilen invändigt. Har varit på gång att göra det länge men det har bara regnat. Sen passar jag på att tvätta upp filt, dynöverdrag och handduk också. Fredrik var snäll och hjälpte mig att bocka till krokarna och sen har vi sprayat dem svarta. Så snyggt och rent det kommer att bli. Hur länge det nu håller i sig... Men skönt att det är gjort iallafall.

Nu är det dags för dusch, kvällsfika och sen stuts i säng. I morgon är det skotträning på klubben det måste vi fara på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0