Smålandssemester

På grund av en viss tvättmaskinsinsident så kom vi iväg ganska sent. Vi tuffade på men när klockan var runt 01-tiden på natten så tog energin slut. Vi svängde helt enkelt in på en personalparkering till en kyrka runt Gävletrakten och parkerade där. (Det är nog bara jag som kan komma med det förslaget misstänker jag). Men det kändes som att där fick vi iallafall sova i fred. Qurre tittade väldigt konstigt på oss när vi fällde ner sätena och sa godnatt. Runt femtiden vakande vi och frös som bara den, det var 10 grader varmt ute. Så vi rastade Qurre och drog iväg igen. Frukosten shoppade vi på en mack och svängde in på Örebros brukshundsklubb och intog den. Vilken otroligt fin brukshundsklubb.

Stugan vi hyrt motsvarade verkligen våra förväntningar. Jättefräscht och det fanns allt man behövde. Tomten var säkert på 4000 kvm så Qurre mådde som en prins. Det fanns även kräftdammar på tomten. Qurre tyckte att de var perfekta att svalka sig i. Jag fick till och med öka på maten lite för han var ute och sprang hela dagar. Helt perfekt. Det blev även lite lydnadsträning och nån budföring men mest semester. Hade lite ormskräck när vi var där, även fast vi inte såg en enda. Så något spår blev det inte. Sniglar fanns det. Har aldrig sett så stora! Säkert mellan 10-15 cm långa och helt kolsvarta. Huvvaligen.

Vi var in till Växjö en dag. Jättetrevlig stad med inte fullt så trevliga expediter. Planen var att jag skulle köpa ett par jeans men det gav jag upp. Sen var vi in flera svängar till Ljungby som var närmsta stad och då fick även Qurre komma med och strosa runt lite. Både i Växjö och i Ljungby var det hur mycket schäfrar som helst. Synd bara att grabbarna som höll i kopplet inte såg värst träningsintresserade ut. Folk hade också en helt annan respekt om man tog med sig hunden än vad det är om man går på stan här. Kanske det hänger ihop med tatureringarna, vad vet jag...


Sen blev det ju givetvis glasriket också. Två svängar till och med. Jättekul! Vi handlade ett fat och sen köpte vi "Open mind". Ja kan man kalla den för vas... Ja iallafall så har jag trånat efter den hur länge som helst så det var kul.


Veckan i stugan gick allt för fort tyckte vi när det var dags att packa ihop. Första natten efter att vi lämnat stugan sov vi i Oskarshamn på en stugcamping. Vi kom fram ganska sent så det var i stort sett bara att äta, duscha och gå och lägga sig. På morgonen packade vi ihop igen och drog vidare mot Trosa. Där hade vi hyrt en stuga av Trosa IF. Packa upp. Igen... Sen gick vi ute och åt på restaurang eftersom det var sista kvällen vi hade ihop. Snyft! Efter vi hade käkat tog vi ute Qurre och gick längs kanalen som gång genom stan. Supermysigt! Morgon efter ringde klockan halv fem och vi gav oss av till Arlanda för att lämna av Fredrik. Märkte på Qurre att han tyckte det var konstigt att Fredrik försvann helt plötsigt. Nu var det dags för mig att åka på läger till Marma.


Kommentarer
Postat av: Erika Nilsson

HeJ! Nu har även vi äntligen kommit hem. Sicket regn det var igår, hoppas det gick bra för dig att köra hem. Vi höll nästan på att få vattenplaning med husvagn och allt, så det kändes skönt att inte behöva åka hela vägen hem i regnet.
Ja, visst var det trist att bryta upp från gruppen, kommer att sakna alla,hmm, nästan....

2007-07-28 @ 21:54:45
URL: http://www.skarpaskall.com
Postat av: Erika Nilsson

Ja, en del av bilderna blev faktiskt ganska bra. Gillar den med dig, Britt och vinboxen ;-)

2007-07-30 @ 20:14:29
URL: http://www.skarpaskall.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0