2008-09-05 Fredag

Mitt på dagen i onsdags for vi ut på klubben i regnet. Vi hade en kanonträning! Åh så kul det var! Qurre-Qurage var helt med och skötte sig exemplariskt.

Fritt följ: Supernöjd! Mycket vänster och lite förflyttningar.

Skall: Den nya metoden med kongen snett framför börjar han köpa nu. Det kommer då nått skall...

Ställande: Den övningen med godiskastning, tycker Qurre är skitkul. Så den kör vi som en rolig grej. Men ställandena var väldigt fina om jag får säga det själv.

Hopp: Tänk så svårt det är att vänta..??!!! Hade nån tjuvstart från början men innan slutet var vi överens om att man faktiskt måste vänta.

Framförgåendet: Körde lite längre stäckor och det funkade fint. Provade att gå över till andra planen, gå fot och sen fick han gå ut och det fixade han. Är det några problem där nu så är det att han vill streta och gå lite för fort...

Apportering: Provade på en lånad och väl intuggad apport. Den var väldigt inbjudande att tugga på tyckte Qurre. Så vi fick jobba lite med att bara sitta och hålla sen gick vi över på ingångar.

Lydnadsträning avslutade vi med att han fick gå över agilitystegen. Det tyckte han var hur fränt som helst och promenerade villigt över.

Sen blev det ett uppletande. Qurre fick sitta uppbunden medans jag vallade halva rutan (lite lat). Trodde där ett tag att någon hade stulit honom för det var helt knäpptyst... Men han satt kvar! Körde två saker efter vardera långsidan. Qurre skötte sig jättefin. Det känns som att poletten börjar trilla ner att ska in och inte fortsätta leta bara för att det är så kul. Kör en helt kaosartad bytalek när han kommer in men han verkar tycka det är hur kul som helst. Så vi kör på lite till med det.

På kvällen blev det 5 km med cykel. Vilken skillnad när cykeln är nypumpad...

Igår blev en riktig slödag för Qurre. Det blev några kortare promenader och jag hade verkligen tänkt fara ut på klubben för skotträningens skull men efter att jag och sambon farit runt stan som skållade råttor så försvann motivationen. Istället stannade vi till i Bussjö och gick en prommis. Vi fick skotträning där också, de sköts till och med från två håll ett tag. När vi kom hem så tog jag "Qurre vid hornen" och det blev badning av hund för hela slanten. Fanken, hunden har ju varit mer grå än svart. Man får ju skämmes och det är ju inte kul.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0