2009-06-18 Torsdag

Igår var vi ute i Ansmark och tränade. Under tiden spåren låg så körde vi lite lydnad. Maken till laddad hund var det längesen jag var med om. Han låste totalt på Marina som stod på sidan om. Men han åkte på pumpen några gånger i uppstarten och fick bara sitta. Sen när han började samla ihop sig så kändes inångar med kast med godis som en bra början. Givetvis var han tvungen att göra en resa till Marina men det fick han inte mycket för. Ganska fort kändes det som att han fick upp fokus och vi fortsatte med fria följet och vänstersvängarna. Fick till några riktigt fina!

Vi tränade även greppet med apporten och nu känns det som att han har ett riktigt bra grepp. Så det är nog dags att testa utan någon som håller för att se var vi står. Tränade även ställandet i framförgåendet och det förstod han otroligt fort. Avslutade med saktagåendet och det gick lysande. Varierande mellan att stanna honom och belöna hos honom, med att han fick sticka och ta kongen. Under hela träningen la jag även ganska mycket krut belöningen. Vill att han ska kunna sitta och tugga lugnt.

Spåret gick också helt lysande. Första delen gick på kalhygge och där var han supernoga. Andra delen gick i blåbärsris och mycket "doftande småtallar". Underlaget gör att han gärna vill småjogga lite och då blir han också inte lika noggrann. Men jag är supernöjd över att fått ner tempot på honom! 

Ha en trevlig midsommar!

/Ann-Sofie 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Hej,

Hoppas att du också fick en härlig midsommar. Här i Eksjö hade vi det bra även om vädret inte var det bästa, men man får ju inte roliga än man gör sig.

Är tillbaka på bloggbanan igen:-) Syns vi i Tåme?

2009-06-22 @ 06:39:32
URL: http://www.collie.privat.eksjo.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0