2007-03-14 Onsdag

Har lagt in lite bilder på Skrutten som valp. Kunde bara inte låta bli! Han var ju så bedårande söt som valp. Nu är han bara snygg och mammas gris. Inte för att han på något sätt är fet utan bara så charmig. Han har lindat mig runt fingret totalt kan jag lova. Till och med i morse när vi var ute på morgonpromenad fick jag höra av en i byn att han är snygg. Ja vi blir väl stroppiga innan slutet : )) Sen vill jag ju "läska" Millis lite eftersom hennes ännu ofödda valp kommer att bli ett halvsyskon till Qurre. Man vill ju att hon ska se vilken snygging hon kommer att få ; ))

Äntligen har vi tagit oss ut och kikat på digitalkameror. Jag tyckte att jag hade ganska låga krav. Den ska vara liten, inte så dyr så att man inte behöver vara så rädd om den, kunna ta rörliga bilder på hundar in action. Då kan jag säga att någon sån kamera finns inte i litet format! Då ska det vara en systemkamera för att det ska bli bra bilder. Snopet värre! Men innan slutet hade vi hittat en kamera som motsvarade det vi ville ha. Jag tror vi ska slå till på den.

Efter det for jag och Qurre på promenad i Nydalaområdet. Fredrik han for vi väg och jobbade. Det är ju alltid bra att få gå i områden med lite mer liv och rörelse, här på landet är det ju hyfsat lugnt. Tanken var att vi även skulle träna att gå i trappor och åka hiss men mitt lokalsinne svek och vi hamnade inte alls där jag hade trott. Ja, det är ju otroligt att man överhuvudtaget hittar hem från skogen när man knappt klarar av att följa rätt väg...
Sen har vi klippt klorna idag. Vi gör alltid det på onsdagar. Ordning och reda ska det vara. Nä jag skämtar bara. Men jag tycker att en gång i veckan är lämpligt och tiden går rätt fort. Så det blir mer av om man har en bestämd dag. Det är fritt fram att mobba mig ; ))

Igår när jag var på affären kände jag för en tidning. Men vem orkar läsa om läppglanstester, prinsessan Victoria och hur stora rutorna ska vara på byxorna i vår. Nä, det blev en hundtidning. Anders Hallgren har just kommit ut med en ny bok "Motor och Motivation" och därför var det en artikel om just ämnet. Han bekräftar att många gör fel att man först tränar lydnad och senare går över på att träna prestationsgrenar som tex spår eller sök. Blir lydnaden för hård tappar hunden lätt sin motor och istället bör man vända på steken. Ja men Anders det är ju det vi har gjort! Så skönt det kändes att jag har gått efter det jag kände var rätt för mig och min hund. Extra roligt känns det också att jag ska gå och lyssna på honom när han kommer till Umeå. Jag hade fått för mig att Anders Hallgren är en ganska hård och lite militärisk typ men hon jag anmälde hos sa att han är hur kul som helst. Så det ser jag fram emot.

Jag måste krypa till korset och erkänna att jag funderar ganska mycket på våran lydnadsträning. Jag vill höja motivationen och förväntningen runt den. Handen på hjärtat så har det varit ganska mycket ligg stanna kvar, sitt stanna kvar, stå osv. Det är ju faktiskt ganska dämpande moment. Sen hur roligt tycker jag själv att det är...? Hon som håller i kopplet sucktar ju bara efter spår. Till och med när jag var och på Nydala gick jag och kollade in i skogen och tyckte mig nästan se att det tinat upp så att det skulle gå att få ut ett litet ett iallafall... Jag tror vi skulle behöva göra lite roliga saker nu ett tag. Uppletande, budföring, bytabollövning, snöspår, inkallningsövningar på promenader osv. Ja, vi kanske skulle ägna oss åt det nu ett par dagar och lägga det andra åt sidan en stund för att få upp suget på oss båda två. För vem vill bli nån sån där sur jäkel som står och ryter "fot" åt hunden bara för att man blir frustrerad. Det känns ju som att skrika städa åt en 13-åring. Oj så kul den 13-åring kommer att tycka städning är då... Nä lite mer självinsikt än så måste man väl ändå ha.

Ha det gott, vi ses imorgon. Nu ska jag gå och pussa lite på Trollet mitt som ligger i hallen och sover.


Kommentarer
Postat av: Millis

Ha ha, nä jag jobbar dig absolut inte för det där med kloklippningen. Jag tänker nog lite lika dant... Jag brukar klippa klorna varannan vecka, och då blir det den helg som vi ställer ut soporna till sopbilen.. Ha ha, det är fritt fram att mobba mig med... ;o)
Förresten, idag blev jag matte...... ;o)Och av den anledningen har du inte fått något svar på ditt mail än... Har haft lite annat att tänka på.... Jiiiiiippiiiiii..... :o)

2007-03-14 @ 22:55:58
URL: http://www.freewebs.com/mittlivmedhundar
Postat av: Ann-Sofie

Jag kan lugnt vänta på svaret nu när du fått annat att tänka på! Än en gång grattis till att "Apan" har fått se dagens ljus. Jag måste säga att det kom en liten glädjetår... Vad blödig man är då! Men det är ju så kul! Qurre tycker jag redan har mognat inför uppgiften att bli lekkompis till valpen ; )) Han kommer att fixa det galant! Bara man har kul, verkar hans motto alltid vara. Det har till och med smittat av sig på mig... Nä det ska verkligen bli roligt. Spårsäsongen är ju numera väldigt lång (eftersom jag beställt det så ; )) så vi kommer att hinna spåra med den lilla.

2007-03-15 @ 12:49:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0